Tematyka tego dzialu sa sporty chwytany,tudziez podobne techniki,zatem pytanie jak i odpowiedz moga byc ukierunkowane tylko na ten element SW.Jesli chcesz spytac o karate to jest specjalny dzial "Tradycyjny".
Jesli chodzi chodzi o techniki grapplerskie to w moim przypadku balaszka z gardy, z dosiadu,trojkat nogami i rekoma.Odpowiadam,znaj moja dobra wole,aczkolwiek nie zdziw sie jesli inni nie popisza sie az taka zyczliwoscia,bo pytania takie juz byly a i odpowiedzi na nie rowiez sa na forum...
Grappling
Znawca -
1139760464000
CrazyFrog
Wysłana - 12 lutego 2006 18:26
Tez bede zyczliwy a co.Moje ulubione w stojce-Uchimata, Harai-ogoshi,Osoto-gari.Na glebie-senkaku(w bjj to chyba trojkat jest)
Soorki za pomyłke a co do powtarzania sie postow to naprawde nie jest dziwne ze one sie powtarzaja na tym forum niema chyba tematu jaki nie byłby poruszony
Nie ma ludzi niepokonanych
1139771913000
karol_ek
Wysłana - 12 lutego 2006 22:30
Mysle jednak ze nie wszystkie tematy byly poruszone na tym forum np. jaka kielbasa jest lepsza pod wzgledem jakosc/cena sopocka czy siemonska? A co do tematu to ja najbardziej lubie uczi-jaczi-cziczi-daczi (technika ta istnieje naprawde, chyba w karate)no i oczywiscie balache na łapke i mataleo i wszystkie slay na swiecie P.S Pisze ten post, pelny goryczy w mym sercu poniewaz dzis skonczyl sie ostatni dzien ferii [*]
1139779804000
Jodan
Wysłana - 13 lutego 2006 00:24
cłapki rulez! seoi-nage z kolan, juji-gatame, kesa-gatame
Niech falga hipokryzji powiewa na każdym maszcie!!!
1139827856000
Szarek
Wysłana - 13 lutego 2006 18:14
Kimura, balacha, a z duszeń: mata leo ofkorz lubie też wynosić jak ktoś trzyma mnie w gardzie
Pozbądź się strachu i niepewności. Pomyśl, że najwyżej możesz umrzeć...
1139850843000
wili_ninja
Wysłana - 13 lutego 2006 18:22
Jodan mam pytanie czy na tym farum jestes jedyny specjalista od judo??Jesli tak to mógł bym wiedziec jaki stopien posiadasz??
Nie ma ludzi niepokonanych
1139851363000
Jodan
Wysłana - 15 lutego 2006 23:08
Jodan mam pytanie czy na tym farum jestes jedyny specjalista od judo?? nie jestem jedynym judoką na forum. ale owszem, tak sie pechowo złozyło, ze jedynym nie tylko doardca - judoką, ale wogóle jedeynym aktywnym boldem (tzn doradcą) w grapplingu.
Jesli tak to mógł bym wiedziec jaki stopien posiadasz?? z zasady nie odpowiadam na takie pytania - nigdy nie ukrywałem swojego stopnia, pisałem o sobie wystarzczajaco czesto, wkleja łem foty, na których widac mój pas itd zeby sie nie powtarzać. chcesz wiedzieć? poczytaj trochę forum i tyle.
Uchi-Mata mi wchodzi od 3 miesiaca mojego trenowania - choć tak naprawdę oglądałęm ją tylko u innych a nigdy jej nie cwiczyłem (: Tak jakoś intuicyjnie nie wiem skąd umiem. Dopiero wczoraj - po 2 latach trenigu trener pierwszy raz ja kazał ćwiczyć. To samo z Tomoe-Nage. Wykombinowałem że jak postraszyc jakimś podcięciem to przaeciwnik odskakuje troche w tył i wtedy mu wskakuję. Z trenowanych (: Harai-Goshi. Bardzo go lubię. Z parteru to balachy mi wchodzą ostatnio. I chyba je lubię (: