Znakomitymi zrodlami weglowodanow sa owoce( cukry proste - fruktoza). Następna grupa to duże złożone, wolno spalające się węglowodany, występujące w warzywach, ziarnach zbóż, roślinach strączkowych, nasionach i orzechach. Zapewniają one stały strumien energii w czasie treningu. Dobrymi źródłami węglowodanów są: -makarony z pełnoziarnistej mąki pszennej, -chleb pszenny pełnoziarnisty, -owoce, -warzywa, -rośliny strączkowe, -nasiona, -orzechy, -niskotłuszczowe produkty mleczne.
Białka:
-Ryby -Drób (białe mięso) -Białka z jajek -Warzywa i rośliny Mniej zalecane(zawieraja wiecej tluszczów), ale rowniez warte spozywania: -Wołowina -Wieprzowina -Żółtka z jajek
pzdr
1168278909000
Hodred
Wysłana - 08 stycznia 2007 18:58
Ściągnij sobie dziennik posiłków vitalmax, tam są wypisane iości białka, węgli i tłuszczy w poszczególnych produktach. *********************************/
1168279121000
maryjka2
Wysłana - 08 stycznia 2007 19:31
jak sie obsuguje ten program, czy jest do tego jakas instrukcja?? bo ja mam tylko zwykle tabelki jak w excelu i naprawde nie mam pojecia co tam trzeba robic, troche dziwny ten program:(
1168281116000
qwert321
Wysłana - 08 stycznia 2007 19:55
maryjka2 tam masz własnie miejsca gdzie powinnaś wpisać dane o sobie, i program (tj. excel) obliczy automatycznie i wyswietli dane w odpowiednim miejscu...w excelu nigdy nie pracowałaś, a przy układaniu diety wpisujesz pozycje i program automatycznie ci dodaje b/ww/t proste
a ja mam pytanie co do białka, wiadomoże pierś kuraka jest najlepsza ale czy dobre są także przetwory z drobiu
1168282529000
Klack
Wysłana - 08 stycznia 2007 20:56
Aby ustalić które z białek są najbardziej wartościowe, naukowcy stosuja kilka metod. Jedną z nich jest wskaźnik wartości biologicznej (BV). Dzieki niemu można ustalić, ile własnego białka, uwalnianego w razie potrzeby przez organizm z mięśni, może być zastąpione przez 100g białka, które znajduje się w jedzonych przez Ciebie potrawach.
"Jak kraść, to miliony. Jak r*****, to księżniczki"
Ekspert -
1168291435000
kopt
Wysłana - 10 stycznia 2007 10:59
oj syf syf I jeszcze takie mądre rady:
Znakomitymi zrodlami weglowodanow sa owoce( cukry proste - fruktoza) RZECZYWIŚCIE ZNAKOMITE. NA ŁAPANIE FATU Dobrymi źródłami węglowodanów są: ALE JUŻ NIE ZNAKOMITYMI? JAKA SZKODA -makarony z pełnoziarnistej mąki pszennej, -chleb pszenny pełnoziarnisty, -owoce, -warzywa, UUU, TU JEST DOPIERO OD HOOJA WĘGLOWODANÓW -rośliny strączkowe, -nasiona, -orzechy, -niskotłuszczowe produkty mleczne. TU TAK SAMO
Białka:
-Ryby -Drób (białe mięso) -Białka z jajek -Warzywa i rośliny TO JEST ŹRÓDŁO BIAŁKA? CZŁOWIEK CIĄGLE SIĘ UCZY... Mniej zalecane(zawieraja wiecej tluszczów), ale rowniez warte spozywania: -Wołowina KTO POWIEDZIAŁ, ŻE TU JEST WIĘCEJ TŁUSZCZY? -Wieprzowina -Żółtka z jajek SKĄDŻEŚ TO CHŁOPIE WYTARGAŁ?
"Energia przepływa, nie powinna stać. A stoi gdy wątpisz w tę energię. Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą. Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Specjalista -
1168423170000
kopt
Wysłana - 10 stycznia 2007 11:01
acha, żebyś nie miał mnie za bezużytecznego malkontenta... znakomitym źródłem białka jest WPC i egg protein, a znakomitym źródłem węglowodanów carbo
"Energia przepływa, nie powinna stać. A stoi gdy wątpisz w tę energię. Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą. Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Specjalista -
1168423277000
bulak1991
Wysłana - 27 maja 2008 13:54
jak przybrac na masiee Plis pomuzcie mi bo nie wiem ??