Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 6985 razy
słowa kluczowe: jakie  płetwy 
Autor

Jakie płetwy?

Gibbon

Wysłana - 11 lipca 2005 22:47    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Interesuje mnie jakich używacie płetw do pływania i nurkowania. Mam na mysli przede wszystkim nurkowanie na bezdechu, ewentualnie rekreacyjne pływanie . Nie chodzi mi o profesjonalny sprzętu do nurkowania z akwalungiem, a raczej o cos tanszego, "rekreacyjnego". Oczywiscie prezentujcie caly sprzet jaki macie. Zastanawiam sie wlasnie nad kupnem pletw i nie moge na cos konkretnie zdecydowac. Napiszcie jakie waszym zdaniem sa najlepsze pletwy w granicach 80-100 zl.

1. Mam zamiar kupic pletwy Cressi Rondinella (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56757222), ale prawde mowiac nie znam sie na tym sprzecie i nie wiem czy ich powierzchnia i predkosc beda wystarczajace jak na moje wymagania Bede wdzieczny za wszelkie porady, zdjecia i nazwy wlasnych pletw oraz opinie dotyczace tych, ktore mam zamiar kupic.

2. Ciekawi mnie jeszcze czy otwory rzekomo zwiekszajace hydrodynamike w takich pletwach jak te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57033083 naprawde spelniaja swoja funkcje. Nie chcialbym zeby po zakupie takich pletw okazalo sie ze przez przeplywajaca przez nie wode pletwy sa bardzo wolne. Czekam na odzew .

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 15 lipca 2005 22:05 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Olimp - Creatine Mega Caps

CENA: 68.31zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

korian

Wysłana - 15 lipca 2005 22:05    Edytuj Cytuj
napisz do pana o nicku Głosiu. powinien pomóc. pozdrawiam.

..::Moderator działu Militaria::..

Gibbon

Wysłana - 15 lipca 2005 22:49    Edytuj Cytuj
Dzieki, juz kupilem pletwy, a nawet 2 pary Jak bede mial wiecej czasu to zamieszcze ich zdjecia. Jestem bardzo zadowolony . Obie pary sa wloskie. Jedne to zielone JETline'y (rozmiar 43-44) - 69 zl, a drugie czarne Xspeedy bodajze (rozmiar 42-43) - 77 zl. Calkiem spoko, mimo ze te trugie sa troche mniejsze i maja mniejsza powierzchnie to wydaje mi sie ze szybciej sie w nich plynie na krotkich dystansach - woda stawia po prostu mniejszy opor. Na cos dluzszego JETline'y sa chyba lepsza.

Korian dzieki za rade.

MarCIneQQ

Wysłana - 31 lipca 2005 13:31    Edytuj Cytuj
Jesli chciales kupic pletwy do nurkowania bezdechowego to powinienes wybrac dlugie (powyzej 80 cm), mozna sie tez zastanowic na kupnem monopletwy.

Tu masz sprzet:
http://www.diveworkers.pl/?dir=produkty&cid=22&act=showcategory&page=1

Sam polecam Cressi Gara 3000 bo wlasnie w takich plywam.
Pozdro.

How Deep Can You Go On A Single Breath ??

.:: [http://singlebreath.w.interia.pl/] ::.

concertina

Wysłana - 09 czerwca 2009 20:44    Edytuj Cytuj
najlepiej zamawiac sprzet w divezone.pl. tam maja iscie wszystko. jeszcze nie spotkalam sie zeby nie mieli czegos, co potrzebowalam kupic. takie nurkowe allegro :P

Arrientos

Wysłana - 09 czerwca 2009 22:41    Edytuj Cytuj
Spójrz na date postów...

sebabro

Wysłana - 15 czerwca 2009 10:47    Edytuj Cytuj
no widze posty z zamierzchłych czasów :D ale niech będzie dla innych. Typowe płetwy do freedivingu i najbardziej popularne to głównie Gara (długie pióra) i monopłetwy (jedna szersza płetwa do której się wkłada obie nogi). Płetwy do nurkowania klasycznego to zazwyczaj płetwy paskowe - nie polecam do free. Są jeszcze zwykłe płetwy kaloszowe (takie jak wyżej na zdjęciu). Polecam je tym którzy dopiero chcą zacząć przygode z freedivingiem bo są stosunowo tanie i na początek powinny wystarczyć.

Pozdrawiam :D

Arrientos

Wysłana - 15 czerwca 2009 12:11    Edytuj Cytuj
a mógłbyś polecić jakieś praktyczne i nie szczególnie drogie do zwykłego pływania na długie dystanse?

sebabro

Wysłana - 17 czerwca 2009 10:18    Edytuj Cytuj
Ostatnio nie rozglądałem się za płetwami i nie mam pojęcia gdzie i za ile

Gewon

Wysłana - 01 sierpnia 2010 17:25    Edytuj Cytuj
A co powiecie na temat płetw kaloszowych, ale z paskiem do regulacji (na 4 rozmiary)?? Ma ktoś takie i może powiedzieć czy jest z nich zadowolony?? Czy coś się psuje, czy dobrze się pływa nie ucierają, luźne się robią itd...

Oto przykład tych płetw:
http://divezone.pl/cressi-pletwy-palau-p-2071.html?osCsid=bb9d21cb82f895eb437fcf05bf73df33

pstroki

Wysłana - 02 sierpnia 2010 16:13    Edytuj Cytuj
Nigdy nie używalem takich pletw, ale na logike - dochodzi pasek to dochodzi kolejny element który moze sie zepsuc, nie wiem tez czy pasek nie bedzie obcierał gołej nogi, chociaz jak jest dobrze zrobiony to nie powinien.

Jezeli to mają być płetwy tylko dla Ciebie to kup normalne kaloszowki.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jakie płetwy?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.