Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jakie korzyści a jakie straty?

MARCEL536

Wysłana - 07 grudnia 2004 16:49    Edytuj  Cytuj

Przeniesiony przez natolin z działu 'Ogłoszenia'.

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Mam takie pytanko dowaz.A więc od pewnego czasu biegam sobie żeby spalić troche tłuszczu i poprawić wydolność.Natomiast ostatnio mój brat kupił sobie "orbi treka" (takie coś ala rowerek-steper z ruszającymi się rączkami) i teraz moje pytanie brzmi-jakie bede miał korzyści a jakie straty jeśli przestane biegac i przezuce się na trening (podobny czasowo) na tym 'orbi treku"? I czy to wogóle się opłaca?

"BÓG (+ JPII)--------------------HONOR-------------------OJCZYZNA"
================SFD FIGHT CLUB===============
"Chciałem by Warszawa była wielka (...) i dziś widzę ją wielką"

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 grudnia 2004 20:06 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

anferny

Wysłana - 07 grudnia 2004 20:06    Edytuj Cytuj
Jeśli chodzi o spalenie tłuszczyku to spoko ,pedałuj ale jeśli chcesz poprawić wytrzymałośc w bieganiu to napewno nie na rowerku bo tu wyrabiasz i inną wydolnośc i pracują inne mięśnie.Zręsztą jestem zdania jak i chyba większość ,że trenowanie takich cech motorycznych jak szybkość i wydolność bez wychodzenia z domu tudzież siłowni jest mało realne.Mówie to oczywiście o stacjonarnych rowerkach ,bieżniach,steperach itp.Są dobre do spalania tłuszczu i poprawienia wydolności w niewielkim stopniu.

Życie zaczyna się po piędziesiątce...w bicepsie

DUDEK

Wysłana - 07 grudnia 2004 20:07    Edytuj Cytuj
Jeżeli chcesz spalić tłuszcz to niczym się to nie będzie różnić, a bieganie na orbitreku jest wygodniejsze i przyjemniejsze

Wejdź na MOTYWATOR TRENINGOWY - wszystkie moje artykuły w pełnej wersji i najlepsze z sfd.pl
find us on facebook [http://www.facebook.com/motywatortreningowy]
Specjalista -

MARCEL536

Wysłana - 07 grudnia 2004 23:35    Edytuj Cytuj
więc może zrobić tak ,że w zime orbitrek a jak będzie cieplej znów na łono natury?

anferny

Wysłana - 08 grudnia 2004 10:04    Edytuj Cytuj
Może być ,być może

Życie zaczyna się po piędziesiątce...w bicepsie

jetchan

Wysłana - 08 grudnia 2004 14:41    Edytuj Cytuj
no a nie zalezy ci na poprawieniu wydolności tlenowej?wg mnie bieganie na świezym powietrzu jest duzo lepsze

...

DUDEK

Wysłana - 08 grudnia 2004 15:45    Edytuj Cytuj
W zimie jest bardzo uporczywe.

Wejdź na MOTYWATOR TRENINGOWY - wszystkie moje artykuły w pełnej wersji i najlepsze z sfd.pl
Specjalista -

MARCEL536

Wysłana - 08 grudnia 2004 15:59    Edytuj Cytuj
Tzn zgodze się ,że bieganie jest ogólnie lepsze ,ale tak prawde powiedziawszy mam nawzględzie bardziej dobro stawów(gdyż nienależe do leciutkich)wybierając tego orbi treka.Chociarz zgodze się też z faktem ,że bieganie w zimie niejest takie hmmmm "proste" pod paroma względami (np.ubiór)To może błachy powód ,ale niepodoba mi się wizja leżenia w łóżeczku i tracenia treningów (bo dużo trenuje SW)z powodu choroby.Pozatym może to trochr śmieszne ,ale do biegania potrzebuje dobre buty (w innych np-trampki już próbowałem i niewyszło mi to nadobre)a takie mam tylko jedne (nie dysponuje zbytnią kasą)i to z odpadająćą podeszfą ,więc bieganie w zimie poprostu troche mi nieleży

wiann

Wysłana - 08 grudnia 2004 21:08    Edytuj Cytuj
sa trzy czynniki:
zalezy gdzie biegasz
jak sie do tego przykladasz
ile biegasz
Zeby spalic troszke tluszczyku to ponoc nie wiem jak jest na serio musisz przebiec z 50 km a jak na kondycje to po 40 min biegania dopiero zachodza zmiany w ogranizmie. Druga sprawa jest gdzie biegasz jezeli biegasz na zwyklej bierzni to po 4 kolku nude to sie staje dlatego ja rade isc do parku albo jak kto woli do lasku. Na pewno sa lepsze krajobrazy i inne powietrze. A trzecie ile biegasz jak idziesz na 15 min na bierznie to mozesz zapomniec o tym ze schudniesz czy bedziesz lepije biegac.

®Iverson is the best and Jordan®

MARCEL536

Wysłana - 12 grudnia 2004 02:08    Edytuj Cytuj
Dzięki wszystkim za pomoc-sogacze już poszły.Pozdrawiam

DUDEK

Wysłana - 12 grudnia 2004 08:35    Edytuj Cytuj
Ta no przebiegnąć więcej jak maraton dziennie to trzeba być chyba wiannem . W twojej wypowiedzi jest troche racji, ale większość to bzdury.

Specjalista -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jakie korzyści a jakie straty?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.