Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jaki posiłek po późnym treningu przy redukcji?

R R

Wysłana - 15 czerwca 2009 23:32    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Niestety zdarza mi się kończyć treningi około godziny 22.00, potem ok 24.00/1.00 spać.
Co mogę zjeść biorąc pod uwagę, że:
1. staram się zrzucić balast i raczej unikam późnych posiłków w dniach nietreningowych oraz węgli, a
2. sport który uprawiam [ok 3razy w tygodniu] to wspinanie - czyli zależy mi na sile, wytrzymałości, ale zdecydowanie nie masie mięśni ?
Do tej pory starałam się wcinać jakiegoś tuńczyka w sosie własnym z jakimś niskokalorycznym warzywkiem. Czy robię dobrze? Co jeszcze mogę zjeść?

Z góry dzięki za pomoc :)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 czerwca 2009 00:14 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

BzykuDG

Wysłana - 16 czerwca 2009 00:14    Edytuj Cytuj
Od razu po treningu zjadłbym posiłek bogaty w białko i węglowodany z tym, że bez szaleństw z węglami. Przyjąłbym stosunek białka do węgli 1:1. Całość węglowodanów powinna pójść na uzupełnienie glikogenu po treningu. A pół godziny przed snem lekki posiłek z twarogu plus oliwy.

R R

Wysłana - 16 czerwca 2009 00:59    Edytuj Cytuj
Dzięki za odpowiedź! :)
Ale dlaczego pół godziny przed snem zjadłbyś twaróg z oliwą? Myślałam, że na redukcji takich późnych posiłków powinno się unikać? ROzumiem, że tłuszcz wchłania się ok 6 godzin, ale mimo wszystko to nie bedzie za duzo na noc?

polok87

Wysłana - 16 czerwca 2009 03:16    Edytuj Cytuj
powinno się unikać jedzenie ww późno porą. twaróg z oliwą jak najbardziej ok

BzykuDG

Wysłana - 16 czerwca 2009 04:25    Edytuj Cytuj
Jeżeli kończy trening o 22, to musi zjeść węgle, żeby uzupełnić braki glikogenu. Tym samym całość węglowodanów zostanie wykorzystana w tym celu i nie odłoży się w tłuszcz. Ale tak jak napisałem ma być to mniejsza porcja niż w normalnym posiłku potreningowym.

Twaróg z oliwą przed snem, bo na czas regeneracji potrzebujesz białka długowchłanialnego przed snem. W twarogu jest kazeina, a oliwa dodatkowo przedłuży wchłanianie się białka.

polok87

Wysłana - 16 czerwca 2009 09:04    Edytuj Cytuj
oczywiście masz racje, nie napisałem że ma nie jeść ww potreningowo. to była odpowiedź na domnieniemania jakoby pól godziny przed snem nie powinno sie nic jeść. powinno sie, unikając ww, ale że trening późno to zrób ja bzyku

R R

Wysłana - 16 czerwca 2009 10:49    Edytuj Cytuj
Dzięki, to były na prawdę wyczerpujące odpowiedzi :)

Orsonn

Wysłana - 16 czerwca 2009 15:09    Edytuj Cytuj
Wybaczcie, ze zbaczam z tematu ale chcialem zapytac o tej oliwie. Jak to spozyc?:D

BzykuDG

Wysłana - 16 czerwca 2009 15:19    Edytuj Cytuj
Polać twaróg, walnąć z kielona, pociągnąć z gwinta... Kto co woli

polok87

Wysłana - 16 czerwca 2009 19:27    Edytuj Cytuj
przy czym z kielona to hardcorowo jak dla mnie. próbowałem pare razy. dziwne uczucie w pysku

BzykuDG

Wysłana - 16 czerwca 2009 19:29    Edytuj Cytuj
Ja pije tylko tak, ewentualnie mix z odżywką białkową. Z twarogiem nie zdzierże. Nie dość, że twaróg tragedia, to jeszcze oliwa do tego

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jaki posiłek po późnym treningu przy redukcji?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.