Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

Jaki chleb najzdrowszy i najlpeszy przy redukcji ?

jarviz

Wysłana - 14 lutego 2007 18:49    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam
Chciałbym uzyskać jakies informacje na temat chleba. Ktry z nich jest najzdrowszy. Ogolnie patrzac na skład tylko jasny nie ma cukrów, a chleby
ciemniejsze mają cukry, karmel bądź inne cudy.
Czy jest jakis chleb ktory nie ma cukrów, może nawet soli dostepny na redukcje ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 lutego 2007 19:11 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł
Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

kjakimiak

Wysłana - 14 lutego 2007 19:11    Edytuj Cytuj
Ja wogole nie polecam chleba. Ewentualnie czasami razowy w malych ilosciach. Ja stram sie jesc takie potrawy zeby chleb byl niepotrzebny.

Westside, Outlawz, Makaveli tha Don, so long, Killuminati, The 7 Days

xeran

Wysłana - 14 lutego 2007 19:51    Edytuj Cytuj
Na redukcje polecam chleb zytni razowy i pelnoziarnisty - ze wzgledu na zwiekszona ilosc makro- i mikroelementow, ale wiadomo... chlebek w rozsadnych ilosciach

Caramel

Wysłana - 14 lutego 2007 20:00    Edytuj Cytuj
jesli znalazles karmel w skladzie swojego razowego chleba tzn,ze nie jest to prawdziwy razowy chleb,a wlasnie karmel dodano po to zeby udawal chleb razowy. Trzeba czytac sklady. Jednak tak naprawde bardzo trudno dostac prawdziwy razowy chleb w sklepach i trudno stwwierdzic,ze ten ktory kupilismy jest ok,bo kto wie co w takim chlebku,ktory kupimy kryje sie naprawde.

www.pajacyk.pl
-----------------------------

----------------------------
Specjalista -

Rodic

Wysłana - 14 lutego 2007 20:13    Edytuj Cytuj
Nom, zgodze sie z stwierdzeniem ze trudno go dostac, np. u mnie (na wsi) nie idzie dostac takiego chlebka, musze jechac o mista zeby kupic
Specjalista -

Gumiśśś

Wysłana - 15 lutego 2007 09:36    Edytuj Cytuj
U mnie (Lublin) jest w supermarketach prawdziwy razowiec. Pisze jak wół, że z mąki żytniej razowej na naturalnym zakwasie bez karmelu itp. Jest to wyrób piekarni z mojego miasta, ale jak się ona nazywa to nie wiem
W smaku jest taki sobie, ot jak chleb razowy...

Za to pyszny jest żytni słonecznikowy (ta sama piekarnia) ale już z dodatkiem karmelu. Ja zmieniam czasem razowy na słonecznikowy, bo ile można memlać to samo?

Dobry chleb żytni razowy (prawdziwy) z ziarnami zbóż jest z tego Schulstag'u (nie wiem jak to się pisze) ale on naprawde jest w każdym mieście w sklepach w stylu Tesco, Real, L.Eclerc, Geant itp... Czyli hipermarkety! Cena to około 3,50 za 400g czyli złotówkę drożej niż ja normalnie kupuje żytni razowy. W smaku jest świetny. Jedyną jego wadą jest to, że są strasznie cienko kromki pokrojone.

puramuk

Wysłana - 15 lutego 2007 09:52    Edytuj Cytuj
Zapewniam cie ze gdybys sprobowal chleba, ktory nie ma wogule soli to bys puscil pawia

www.czeszumski.com
www.juniorink.pl
www.fight24.pl

fukinhot

Wysłana - 15 lutego 2007 10:02    Edytuj Cytuj
JEżeli chodzi o chleb to czy to masa, czy redukcja to tylko prawdziwy razowy chleb. Ma on o wiele korzystniejszy skład niż beznadziejny, niedobry i maksymalnie chemicznie spucnięty biały . Zawiera więcej wartości odżywczych- jest najmniej przetworzony, oczyszczony. Taki chleb najlepiej jakby nie miał w sobie mąki przennej -samą żytnią. Do tego może być dodane pestki słonecznika, dyni. Sól raczej we wszytkich chlebach występuje...

No ale to że chleb jest berązowy nei znaczy że ejst razowy. Często producent ddoaje tylko domieszkę mąki razowej a reszta jest z mąki przenicznej a dla kolorku daje np. karmel... Ludzi eleca na to ...

Dobry chleb razowy powinien być kruszący, powinien nam sie łamać...

!PzdR!

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
Znawca -

Cinqg

Wysłana - 15 lutego 2007 13:39    Edytuj Cytuj
A pudzian je na sniadanie 20-30 kromek bialego chleba:p Fajnie ma...tez bym tak chcial.

Rodic

Wysłana - 15 lutego 2007 13:54    Edytuj Cytuj
JAk to prawda to ja krol "Rodic I"
Specjalista -

Pat1978

Wysłana - 15 lutego 2007 14:37    Edytuj Cytuj
Zaden!

pozdr

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jaki chleb najzdrowszy i najlpeszy przy redukcji ?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.