Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

Jaki Krem nawilżajacy do cery tłustej

majkel89

Wysłana - 27 listopada 2006 23:02    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

j/w! Szukam dobrego kremu nawilzajacego docery tłustej , szukałem w temacie podwieszonym SHALALA nie napisał(ła) nic ! tylko o jakis zielonym ale to docery suchej. Własnie wyleczyłem sie z tradzika i szukam jakiegos kremu ... pomozcie ;] pzdrr

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 listopada 2006 16:59 

ona1983

Wysłana - 28 listopada 2006 16:59    Edytuj Cytuj
Kremy do cery tłustej są przeważnie w postaci emulsji beztłuszczowej.W okresie letnim należy stosować te zawierające filtry przeciwsłoneczne.
Zależy w jakiej cenie szukasz??i czy masz tylko cerę tłustą??.Ja używam z firmy Dax Cosmetics do cery tłustej i mieszanej, ale z problemami naczyniowymi.Z ,,wyższej półki''dobry jest też Vichy Normaderm(cena około 70zł).

www.beksinski.com.pl
Znawca -

oska5

Wysłana - 28 listopada 2006 19:30    Edytuj Cytuj
kosmetyki AA tez sa dobre

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

bestdj

Wysłana - 28 listopada 2006 22:08    Edytuj Cytuj
Njalepszy krem matujacy jaki kiedykolwiek spotkalem (stosowalem) to Shiseido Men krem matujacy. Rewelacyjny mat i zero blyszczenia na dluugie godziny. Jedyny minus ze nie nawilza. Cena 150zl za 30ml. Dobry jest tez matujacy krem Clarins'a lepiej nawilza ale mat nie utrzymuje sie tak dlugo jak u Shiseido. Cena 160zl za 50ml. Pozdro!!

majkel89

Wysłana - 30 listopada 2006 15:40    Edytuj Cytuj
hmnmm.. widze ze ceny sa wysokie!:/ a moze cos tanszego i odpowiedniego do cery tłustej (robi sie tłusta po 4 -5godz.. a mnie to wkur... :(((( )

bestdj

Wysłana - 30 listopada 2006 19:42    Edytuj Cytuj
Sa oczywiscie tansze ale nie stosowalem takich, wiec nie pomoge raczej.

majkel89

Wysłana - 30 listopada 2006 20:09    Edytuj Cytuj
Wiesz ja mam tak ze nie widac az tak perfidnie ze sie swieci ale czuje ze twarz jest nie swierza szczegolnie nos i jego okolice + czoło ! i nie wiem co zrobic zeby on nie była taka nie swierza tylko normalna .... !

CZEMU MI SIE TO TRAFIŁO NO CZEMU ?? zgrzeszyłem ?? .... przepraszam ....

maluda82

Wysłana - 30 listopada 2006 23:58    Edytuj Cytuj
Witam!

Jako, że okresowo zmagam się z trądzikiem przetestowalam już piekielnie dużo kremów Do skóry tlustej lub mieszanej najlepsze są kremy i emulsje o konsystencji olej - woda, tzn. półpłynne, nietłuste, nie zatykające porów i nie przyśpieszające przetłuszczania. W związku z tym, że niedawno wyleczyłes się z pryszczy (swoją drogą napisz jak ) polecam dermokosmetyki - kosmetyki do kupienia wyłacznie w aptece. Nie wiem jednak, czy chodzi ci tylko o krem nawilżająco - matujacy, czy do tego jeszcze antybakteryjny.
Jeśli o wszystko jednoczesnie to wydaje mi się, że niezły będzie Iwostin Purittin- ok. 3o zł. Tu znajdziesz krótki opis:

http://www.apteka-centrum.pl/purritin-emulsja-matujaca-p-840.html?manufacturers_id=46

Reszta kremów aptecznych jest nieco droższa (w granicach 5o - 60 zł), ale jeśli nie stanowi to problemu mogę jeszcze coś doradzić.

majkel89

Wysłana - 01 grudnia 2006 16:12    Edytuj Cytuj
Ponad 3 miechy temu miałem wysyp (od paru lat mialem ale to takie nie wiecej niz 5 , nie myslalem nawet isc z tym do lekarza ) Poszedłem do prywatnego lekarza i przepisał mi Clindacne zel 2 razy rano i po poludni i Differin na noc ! po 2 miechach zaczelo sie poprawiac wszystko i teraz zdazy sie kilka malutkich! Byłem niedawno u tegosamego lekarza na kontroli i powiedział ze nadal musze stosowac Differin i Clindacne tylko ze 1 raz dziennie ! Powiedział ze Differin powinien byc stosowany jeszcze nie mniej niz 2 miechy a potem kazał mi kupic "Effaclar K" czy cos takiego ! Pytałem sie go co moge zrobic zeby nie miec blizn i przebarwien! Odpowiedział mi na to ze jestem w wieku 17 lat i problemyz tradzikiem moga mi jeszcze wrocic dlatego peeling u kosmetyczki raczej nie powinien byc stosowany (nie bardzo go zrozumiałem ;/ ) A teraz szukam zegos skutecznego na swiecąca sie i tłusta skóre :/! i chyba kupie ten krem co napisałas ....thx

SHALALA

Wysłana - 02 grudnia 2006 15:38    Edytuj Cytuj
z kremem nawilzającym przy tłustej cerze radzę uważać
pamiętaj żeby konsystencja była lekka,aby był beztłuszczowy
wybieraj może takie w formie żelu

I oczywiście przeznaczone specjalnie do ceru tłustej
dalej obstawiam przy Genierze "Czysta Skóra A"
i przy "Pure Zonie" L'oreala
choć to jedna i ta sama marka

LET'S PLAY

Znawca -

majkel89

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jaki Krem nawilżajacy do cery tłustej

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.