Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jakiś taki duży brzuch :/

Wilk94

Wysłana - 06 sierpnia 2009 18:04    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Chciałbym wiedzieć czemu mam taki jakiś przyduży brzuch :) Mam 15 lat, 178cm wzrostu i ważę 64 kilogramy. Nie jestem zbytnio umięśniony, ćwiczę od niedawna :) Jestem w takim wieku, że intensywnie rosnę i zastanawiam się czy mój brzuszek to nie jest po prostu nadmiar skóry, gdyż jak byłem młodszy miałem nadwagę kilka kilo. Teraz jak już wspominałem jestem raczej szczupły i dziwi mnie trochę ten brzuch. Proszę o jakąś odpowiedź i poradę, co do dalszego postępowania :)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 06 sierpnia 2009 18:23 
W większości przypadków polecamy:

ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 06 sierpnia 2009 18:23    Edytuj Cytuj
Jak u Ciebie jest z ruchem? Jakieś gdy zespołowe? Siatkówka, piłka nożna? Trenujesz może coś innego?

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

Wilk94

Wysłana - 06 sierpnia 2009 18:27    Edytuj Cytuj
Piłka nożna lub koszykówka zdarzają się często jednak tylko w trybie rekreacyjnym z kolegami :) Byłem też w tym roku na obozie piłkarskim.

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 06 sierpnia 2009 18:38    Edytuj Cytuj
Ograniczanie kalorii w Twoim przypadku wiąże się z problemami zdrowotnymi w późniejszym wieku. Wyrzuć z jadłospisu wszelkiego rodzaju złe kalorie, czyli słodzone napoje, chipsy, fastfoody, słodycze itp. Staraj się spożywać produkty nisko przetworzone, czyli jaja, ryby, mięsa, kasze, orzechy, nasiona i dużo warzyw.
Poza tym stawiaj na ruch, bo to podstawa. Codzienna porcja ruchu powoduje zużycie nadmiaru energii i korzystnie wpływa na rozwój. Ty masz 15 lat, więc to są dla Ciebie jedyne rady, za to powinny być bardzo skuteczne.

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

Wilk94

Wysłana - 06 sierpnia 2009 18:52    Edytuj Cytuj
Hmmm już od pewnego czasu próbuję się przestawić tylko na wodę , ale jakoś nie idzie :/ Reszty nie spożywam tak dużo :) Po wakacjach żeby utrzymywać codzienną porcję ruchu mam zamiar biegać :) Zresztą muszę się hamować, gdyż mam skłonności do tycia przy złym żywieniu (właśnie tak się kiedyś dorobiłem nadwagi, w krótkim okresie- miałem sporą niedowagę, zacząłem się źle odżywiać i dorobiłem się nadwagi :/). W zasadzie, prócz napojów, żywię się wedle tej drugiej wymienionej grupy. Najbardziej dziwi mnie to, że każdy mówi, że jestem chudy, aż za bardzo, a sam czuję się jakbym był mimo wszystko trochę "otłuszczony" :P

Ziomek778

Wysłana - 06 sierpnia 2009 19:16    Edytuj Cytuj
Mówią Ci, że jesteś chudy bo zapamiętali Cię jako grubasa, i w porównaniu do wcześniejszej sylwetki jesteś chudszy. Jeżeli miałeś nadwagę, a mało warzysz to możliwe, że to co masz, to jest tłuszcz podskórny, którego strasznie trudno jest się pozbyć i raczej w miesiąc lub 2 się tego nie pozbędziesz.

Wilk94

Wysłana - 06 sierpnia 2009 19:31    Edytuj Cytuj
Dlatego obecnie ćwiczę ramiona i klatkę, aby skupić uwagę nie na moim brzuchu a właśnie górnej części mojego ciała, bo jak wcześniej wspominałem jestem słabo umięśniony ;P

K3NJI

Wysłana - 06 sierpnia 2009 21:08    Edytuj Cytuj
W zasadzie, prócz napojów, żywię się wedle tej drugiej wymienionej grupy.

i wszystko jasne, nie wiem jakie napoje pijesz ale np, napoje gazowane maja to do siebie ze w jakis sposob"rozdymaja" brzuch tak ze sprawia wrazenie odstajacego poza tym zawarte w nim cukry sa wolno trawienne i mozliwe ze ten nadmiar kalorii odklada Ci sie na brzuchu, a ze jestes slabo umiesniony staje sie to bardziej zauwazalne.

Wilk94

Wysłana - 06 sierpnia 2009 22:18    Edytuj Cytuj
Chciałem to napisać, że dzisiaj nagle wydałem się sobie szczuplejszy, bo... nie wypiłem tej cholernej pepsi :P Mimo wszystko trochę skóry i tłuszczyku z kiedyś mi zostało i trzeba się tego pozbyć, ale to na spokojnie da się zrobić ;) Zresztą rano po budzeniu też czasem wydaję się wzdęty, ale właśnie z tym porannym jest różnie, raz nie mam brzucha a raz mam :P Czyli odłożenie napojów gazowanych pomogłyby mi jakoś znacząco poprawić "jakość" mojego brzucha? :P

Wilk94

Wysłana - 06 sierpnia 2009 22:51    Edytuj Cytuj
A i jeszcze jedna rzecz- jeśli faktycznie mam jakiś tłuszcz podskórny i zwisającą skórę czy mój wiek ma tu jakieś znaczenie, a właściwie to, że rosnę.

K3NJI

Wysłana - 06 sierpnia 2009 23:05    Edytuj Cytuj
Jezeli jest tego przyczyna napewno da, w twoim wieku o skore sie nie martw, jeszcze rosniesz, zdrowo sie odzywiaj sporo ruch i jest git ;p

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jakiś taki duży brzuch :/

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.