Jeśli ktoś wie jak to zrobić to niech pisze będę bardzo wdzięczny. Sam troche próbuje ale coś mi nie wychodzi. Oprócz tego umiem : salto w przód , salto w tył, fiflaki , salto od ściany.
1. bardzo szybko 2. podobnie jak do gwiazdy z jednej ręki układa się ciało
trudno mi opisac bo sam nie robię, ale mam kolegów którzy robia i robią podobnie jak z jednej ręki, tylko bardzo szybko nogi przerzucają
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin, Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin
1096839109000
SFD
Wysłana - 05 października 2004 23:36
dzieki jak bys mogl to napisz mi jak to po kolei trzeba zrobic. Dzieki ze odpisales !!!
1097012204000
SFD
Wysłana - 18 listopada 2004 22:16
Najpierw musisz umieć zwykły przerzut bokiem(gwiazdę) no i tak jesli chcesz zrobić salto machowe(ty to nazwałeś gwiazda bez rak) musisz przede wszystkim popracować nad wyskokiem.... no tak mamy gwiazde, mamay wyskok no to tak. bierzesz rozbieg(nieduży) i wybijasz sie z jednej nogi robiąc jednocześnie wymach drugą do góry, do czego dołączasz podczas wyskoku zamach rekami do góry. Przy czym ważne jest abyś skakał do góry a nie do dołu jak skoczysz do dołu to napewno wywalisz się... i podczas skoku musisz pozbyć sie nawyku kladzenia rak na ziemi(ja niemogłem tego sie pozbyc, az do pewnego czasu i okazalo sie ze umiem machowe).
Oprocz wszystkiego podczas lotu staraj sie jak najszybciej nogi przezucic.
A ja prosze cie napisz mi jak sie nauczyłeś salta od ściany...
pliz...
1100812607000
T0MS0N
Wysłana - 10 czerwca 2008 16:36
normalnie, wbiegasz po ścianie i się od niej odbijasz mocno nogami, tak jakbyś chciał fiflaka zrobić tylko że zanim dotkniesz dłońmi ziemi to już będziesz stał na nogach :D
"Natura dała nam jeden język i dwoje uszu, abyśmy słuchali dwa razy tyle, ile mówili."
"Jeżeli chcesz znaleźć źródło musisz iść do góry pod prąd" JP II
1213108601000
wattabi
Wysłana - 11 czerwca 2008 12:08
zależy czy akrobatyczną czy taką bardziej z kung fu czy capoeiry
1213178894000
Dirak122
Wysłana - 15 września 2009 14:34
Mam pytanie ... Mam 13 lat i chcę się nauczyc jakiegoś salta .. Jakie było by dla mnie najprostrze i co muszę robic ?