Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jak wyliczyć dzienne zapotrzebowanie energetyczne (kcal)????

łabik

Wysłana - 22 sierpnia 2009 21:02    Edytuj Cytuj

Przeniesiony przez odzywianie z działu 'Plany SFD - opinie klientów'.

Sprawdź swoje BMI

Witam wszystkich. Potrzebuję wyliczyć ile dziennie powinienem dostarczyć kalorii. Mam 188 cm wzrostu i obecna waga 92 kg. Rozpoczynam treningi od września i muszę ułożyć sobie dietę bo chce pozbyć się trochę tłuszczyku. Treningi będą 3 razy w tygodniu dość intensywne po 1,5 godzinki i 3 razy w pozostałe dni rowerek 1,5 godzinki. Chciałbym takie dać proporcje na składników: 45% węglowodany,40% białka i 15% tłuszczy. Czekam na odpowiedz od ludzi znających temat za co będę bardzo wdzięczny. W następnej części opisze jak będą wyglądały treningi, moje zdjęcia, wymiary itd. Mogę dodać że już trochę na siłowni ćwiczyłem i jako takie pojecie na temat ćwiczeń posiadam. CZekam na komentarze i podpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich hardcorowców

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 sierpnia 2009 09:54 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

grzechmek

łabik

Wysłana - 24 sierpnia 2009 08:47    Edytuj Cytuj
A czy takie proporcje składników odżywczych będą dobre na redukcje tłuszczyku z mała strata mięśni białko 40% węglowodany 45% i tłuszcze 15%. I jeszcze drugie mam pytanie jaki powinien wyglądać posiłek potreningowy???

grzechmek

Wysłana - 24 sierpnia 2009 17:28    Edytuj Cytuj
jeśli chcesz zrzucić tłuszcz to moim zdaniem zbyt dużo węglowodanów

podnieś spożycie tłuszczu kosztem cukru, po za tym w dziale odżywianie masz to wszystko wyłożone na tacy.

posiłek potrenongowy powinien:
1zawierać pełnowartościowe białko
2zawierać węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym w postaci ryżu białego ziemniaków etc.
3powinien być ubogi w tłuszcz(najlepiej jeśli nie będzie go wcale)
4nie powinny się w nim znaleźć warzywa i produkty ciężkostrawne

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak wyliczyć dzienne zapotrzebowanie energetyczne (kcal)????

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.