Szacuny
723
Napisanych postów
3987
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
92233
Zależy od wielu rzeczy, pamiętaj, że on miał dość dobre podstawy do osiągnięcia obecnej rzeźby, nie zaczynał od zera. Ile to zajmie? Nie wiadomo, każde ciało reaguje nieco inaczej na trening, nie wiesz poza tym, czym on się suplementował i co brał;) taka sylwetka fitnessowa, jak dla mnie sporo aerobów i ćwiczeń wytrzymałościowo-silowych, typu crossfit i kompleksy sztangowe. No i maxymalnie dopięta dieta, na pewno wiele ograniczeń żywieniowych.
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
Szacuny
0
Napisanych postów
336
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
2096
Czyli Masa->Rzeźba... Ciekawi mnie jakby tak człowiek zaczynał od zera i chciałbym taką formę jak myślisz ile czasu ? z dietą bez dopingu... na oko... wiadomo, że każdy inaczej . Wyceniłbyś to hmm na 2 lata ?
Szacuny
723
Napisanych postów
3987
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
92233
Jak mówiłem, wszystko zależy od indywidualnego człowieka: w jakim tempie nabiera jakościowej masy, czy przy redukcji udaje mu się utrzymać maximum mięśni przy minimum tłuszczu, jak reagowałby na suplementy itd. 2 lata co najmniej, ja nastawiałbym się naprawdę na długą orkę, jeśli nie masz genetycznych predyspozycji
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
Szacuny
723
Napisanych postów
3987
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
92233
A on zbudował tą sylwetkę na 1 cyklu masa-rzeźba? Może miał kilka takich etapów?;) Poza tym, mógł przecież zredukować i powoli dokładać suchej masy, bez schematycznego okresu masowania-redukowania, droga wprawdzie długa, ale jednak sporo osób tak robi.
Szacuny
31
Napisanych postów
5420
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
45674
Tobie na bank dłużej to zajmie, po pierwsze zaczynasz od mało rozsądnych pytań, nikt tu nie jest wróżką i Ci nie wywróży. Kolejna sprawa, że jak będziesz sam trenował to musisz liczyć się z własnymi błędami i słabościami, być może on miał trenera, który go pilnował (trening, dieta, suple itp.) i pchał do przodu. Jeżeli nie spróbujesz, to się nie dowiesz, a im dłużej będziesz nad jego podejściem rozkminiał, tym bardziej będziesz się tym rył.