Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jak uzupełnic trening?

Kojot12345

Wysłana - 10 marca 2010 18:44    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam. Od stycznia regularnie cwicze (juz kiedys tez cwiczylem ale nie tak porządnie jak teraz. Trenuje na masę a oto mój plan w skrócie:

Poniedzialek: klatka piersiowa, biceps

Środa: Triceps, grzbiet

Piatek: klatka, barki

cwicze na kazda partie 3 serie po 8 powtórzeń. Mam jednak pytanie odnośnie nóg, brzucha a także miesni przedramion. Mam i od zawsze miałem wąskie i chude nadgarstki a takze przedramie, a dokładniej ten mięsień nad nadgarstkiem (nie wiem jaka jest jego dokładna nazwa). Obecnie jest to bardzo nieproporcjonalne do bicopesow, tricepsow i barków (oczywiście po 3 miesiącach cudów nie ma, wiadomo ale mimo wszystko). Pytanie, gdzie wplesc jakies cwiczenia na przedramiona? czy warto robic ten trening w osobny dzień? Wiem, że mięśnie rosną podczas odpoczynku dlatego myśle, że 4 treningi w tygodniu były by zbyt przeciążające, aczkolwiek różne treningi widziałem, niektórzy cwicza od poniedzialku do soboty , ale mysle, że to raczej zaawansowani kulturyści. Pytanie mam takze odnosnie nóg, co z nimi, czy zastapic klate w piatek nogami? (klate robie x2 poniewaz slabo sie rozwija). Chciałbym takze wiedziec w jakie dni pod koniec treningu mogę wplesc cwiczenia na brzuch i czy warto wogóle je robic, aktualnie brzuch mam coraz większy ze względu na moje tycie ( w styczniu 58kg, dziś 67)? Ostatnie juz pytanie dotyczy właśnie tycia. Jest jakies ograniczenie ile kg można przytyc w ciągu np. pół roku? boje się, że wkrótce zaczną się problemy np. z kręgosłupem czy innymi koścmi, boje się także o wątrobe. Jeśli ktoś wytrwał i odpowie na moje pytania to będę wdzięczny. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 marca 2010 16:21 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Piter92

Wysłana - 11 marca 2010 16:21    Edytuj Cytuj

|| No Pain ||
|| No Gain ||
Znawca -

Kojot12345

Wysłana - 12 marca 2010 17:01    Edytuj Cytuj
Ponawiam pytanie bo kolega chyba nie zrozumiał :) nie jestem początkujący i nie zamierzam robic cwiczen na drążku, pompek etc. ...sztanga i hantelki i prosze mi nie pisac że źle robie, tylko odpowiedziec na zadane przeze mnie pytania. Bede bardzo wdzięczny, pozdrawiam

Kojot12345

Wysłana - 13 marca 2010 11:04    Edytuj Cytuj
ponawiam prosbe

Kojot12345

Wysłana - 14 marca 2010 19:32    Edytuj Cytuj
podbijam

Piter92

Wysłana - 14 marca 2010 20:17    Edytuj Cytuj
jeju...

trening do niczego więc lepiej zabierz się za jakiś ogólnorozwojowy FBW czy ACT.

przedramię przy odpowiedniej diecie i treningu będzie również rosnąć więc na początku nie masz się co martwić.

nogi ćwicz na początku 3 razy w tygodniu z resztą ciała

brzuch jak już Ci rośnie to zajmij się jego treningiem pod koniec treningu również 3 razy w tygodniu

co do tycia to zależy czy będzie to masa mięśniowa czy masa tłuszczowa, udaj się do działu odżywianie i tam dowiesz się jak ułożyć dietę itp.

urazy kręgusłupa i stawów przy złej technice i złym podejściu jeżeli bd dbał o technikę i nie przesadzał z ciężarami nie masz się o co martwić.

pzdr

|| No Pain ||
|| No Gain ||
Znawca -

Kojot12345

Wysłana - 14 marca 2010 21:50    Edytuj Cytuj
O taką odpowiedź mi chodziło dzięki :) ale raczej z treningu nie zrezygnuje bo widze na nim efekty jeśli chodzi o masę, a tego oczekuje. pozdrawiam

Piter92

Wysłana - 14 marca 2010 22:13    Edytuj Cytuj
rany, na początku zawsze sa jakieś efekty, grunt to zbudować solidne podstawy aby móc później wprowadzić ciężki trening i być pewnym że ma się technike!!

|| No Pain ||
|| No Gain ||
Znawca -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak uzupełnic trening?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.