Mam pytanie dotyczące przepisów kulinarnych. Konkretnie chodzi mi o jakieś sałatki, sosy bądź inne przepisy na tuńczyka, które pasowałby do ryżu. Tuńczyka jadam w oleju ale z samym ryżem nie jest zbyt smaczny więc chce to urozmaicić. Przepisy mają być proste, szybkie w przygotowaniu i smaczne. Za konkrety będą sogi.
W kulturystyce najważniejszy jest zdrowy rozsądek.
zrezygnuj z tuny w oleju, lepszy z wody/w sosie wlasnym
Ja tune robie z ryzem dodajac sos pomidorowy (niskotluszczowy) DOLMIO lub UNCLE BENS, zajmuje tylko tyle czasu, ile zagotowanie ryzu. Mozesz dodac przyprawy do smaku, co tam lubisz, tylko bez przesady z sola.
Dobra jest tez tuna z makaronem lub kasza (wlasnie wciagam z kasza, pychota)
Pozdro
no pain, no gain
mod działu ODŻYWIANIE
Ekspert -
1046790590000
Beny_S
Wysłana - 04 marca 2003 17:21
Ja robie zwykłą sałatke ważywną: gotowana marchew, jajka, ogórki kiszone, ziemniaki, przyprawy, troche majonezu i tuńczyk w sosie własnym
Trzeba rosnąć
1046794908000
Beny_S
Wysłana - 04 marca 2003 17:22
aha i ryż, czasami kukurydza i papryka
Trzeba rosnąć
1046794976000
SFD
Wysłana - 04 marca 2003 18:27
Sogi poszły czekam na inne przepisy...
W kulturystyce najważniejszy jest zdrowy rozsądek.
1046798847000
LukRecJa
Wysłana - 04 marca 2003 19:47
z tunczyka mozna zrobic idealna paste rybna z serem bialym lub z serkiem wiejskim np. tym odtluszczonym (ja daje tlusty ) + ugotowane, pokrojone w koseczke jajka - wszystko wymieszac, przyprawic i to wszystko aaaaaa, no i mozna dodac szczypiorku do smaku badz drobno posiekanego ogorka kiszonego. pyyyyyycha. nie wiem jak sie to ma do ryzu... to juz musisz sam wyprobowac
never pop your nose where you're not supposed to...
a dziekuje, dziekuje no i oczywiscie polecam przepis. naprawde pyyyyyyyyyycha i wartosci B:T:W sa ok. aaaa zapomnialam dodac ze jak ktos moze (np bo jest na tluszczowej) niech polaczy to wszystko majonezikiem a jak nie moze to odrobina jogurtu naturalnego i jest elegancko.
ja takze pozdrawiam
never pop your nose where you're not supposed to...
125gr ryżu 4 całe jajka puszka tuńczyka pół puszki kukurydzy majonez albo oliwa z oliwek
Wszystko mieszasz,przyprawiasz i wcinasz
"I'm Neutral, BUT - Not Afraid You"
"I'm Neutral, BUT - Not Afraid You"
1046806565000
Bonatti
Wysłana - 04 marca 2003 21:46
Polecam z makaronem z tuńczykiem. Papryke i cebule podtusić i przyprawić (można dodać czosnku drobno posiekanego) dodać tuńczyka, pokrojone olivki i podgrzać. I naprawde dobry obiadzik. Najlepszy makaron do tego to świderki.
Climb more think less Pozdrawiam Bonatti
Climb more think less Pozdrawiam Bonatti
1046810805000
Gruby17
Wysłana - 05 marca 2003 11:15
Czesc Ryz Mrozone albo swierze warzywa Ogorek kiszony Puszka tunczyka Bialko jajka(ja zawsze wrzucam cale jajka do kanapek do szkoly, a pozatym najczesciej jem to po treningu i dlatego nie biore zoltka) Przyprawy do smaku(ja lubie ostre ale nie wolno z nimi przesadzac bo bardzo po nich suszy) Wszystko oprocz tunczyka i ogorkow gotujemy. Po ugotowaniu i wymieszaniu posypujemy przyprawami i/lub czyms zielonym.
Mozecie zedrzec nas z ulicy, ale ulicy z nas nie zedrzecie!