Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Wysłana - 09 stycznia 2002 19:59 Przeniesiony przez nessip z działu 'Szatnia'.
Sprawdź swoje BMI
Chciałbym się dowiedzieć jak robi się zastrzyki z B12.Słyszałem że zle zrobiony zastrzyk może spowodować śmierć -czy to prawda?.Proszę o fachowe odpowiedzi.
ja tam nie slyszalem nic o smierci ,wzialem chyba z 30 zastrzyków b12, wystarczy ci do tego strzykawka dwójka i igiełka o,7 nabieraj inna igłą niz tą co robisz zastrzyk naprez skóre i wbij igłe tak by wystawalo ok 0,5 cm(moze byc cala) podciagnij troche tłoczek i sprawdz czy nie ma krwi jesli nie to powoli wstrzyknij zawartosc strzykawki. jeszcze jedno sa dosc bolesne
lysy
1010853399000
SFD
Wysłana - 13 stycznia 2002 14:17
Dzięki polfa za odpowiedz ,mam jeszcze pytanie czy po b12 widoczny jest wzrost siły,albo masy np.czego można się spodziewać po 10 zastrzykach {ampułki po 2 ml} czy opłaca się to brac?.Prosze o odpowiedz
1010927836000
m_23
Wysłana - 13 stycznia 2002 14:22
maxx007 zrob sobie najpierw probe na b12 bo moze Ci sie rzeczywiscie stac krzywda!
"wróg mojego wroga jest moim przyjacielem...."
"wróg mojego wroga jest moim przyjacielem...."
1010928130000
SFD
Wysłana - 16 stycznia 2002 11:35
powiem szczerze ze ja brałem b12 bo bolały mnie stawy i to mi na jakis czas pomagało ale nie odczuwałem jakichś przyrostów siły , czy masy (może tłuszczowej)ale moi kumple brali to litrami i mówili ze po tym sie super cwiczy ,musisz wiec sam wypróbowac.Myśle ze wiecej tu działa psychika niz samo b12 spóbuj a zobaczysz
lysy
1011177346000
wozniar
Wysłana - 03 grudnia 2002 14:37
widze ze sie znacie na rzeczy to kto da mi dopowiec na to pyt czy mozna kuc sie w tylek obojetnie w jakie kolwiek miejsce czy zle zrobiony zastrzyk moze spowodowac paraliz i czy jest jakies wybrane miejsce kucia w udo wielkie dzieki
wozniar
wozniar
1038922637000
son-goku1
Wysłana - 03 grudnia 2002 16:01
To jest Udo i masz tam zaznaczone miejsce w które masz się kłóć. Póżniej wkleje ci jeszcze pare zdjęć.
Pozdrawiam
marek
<<<NIENAWIŚĆ DO CIĘŻARU A MIŁOŚĆ DO MIĘŚNI>>>
1038927695000
Ted
Wysłana - 03 grudnia 2002 17:17
Zapotrzebowanie dzienne zdrowego czlowieka na witamine B12 to okolo 2-3 mcg, wiec w jednej ampulce jest jej srednio 35 lub 350 razy wiecej. Nie widze zastosowania tego srodka u ludzi zdrowych (czytaj. koksujacych). Mozna jedynie zafundowac sobie wstrzas (osoby uczulone na B12), zmiany w obrazie krwi, nadcisnienie. Jezeli ktos powie ze zwieksza apetyt, to znam na to o wiele lepsze srodki, jak chociazby piwo, do kupienia bez recepty
Pozdro Ted
--- Primum no Nocere ---
Specjalista -
1038932245000
son-goku1
Wysłana - 03 grudnia 2002 19:58
WOZNIAR Może zrobimy innaczej,dam ci linki bo niemoge włożyć tych zdjęć. To jest dobra strona,popatrz dobrze. Sam niepamiętam skąd ją mam chyba zanalazłem ją w jakimś poscie.
www.spotinjections.com/index2.htm
marek
<<<NIENAWIŚĆ DO CIĘŻARU A MIŁOŚĆ DO MIĘŚNI>>>
1038941889000
SFD
Wysłana - 03 grudnia 2002 23:49
Fajna stronka przynajmniej mozna dowiedziec sie gdzie sie kluc szkoda tylko ze po angielsku i niema dokladnych opisow ale i tak jest dick
Kwiatek113
1038955787000
spice
Wysłana - 04 grudnia 2002 00:34
Zastrzykow z vit. B12 nie nalezy robic "na wlasna reke" gdyz w przypadku uczulenia na ta witamine moze dojsc do wstrzasu anafilaktycznego - co jest rownowazne smierci.