Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jak przyspieszyć metabolizm?

Abdenago

Wysłana - 18 sierpnia 2001 12:59    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam!
Od ok. 2 tygodni jem ok. 2000 kcal - 200 g ryżu, 500 g kurzych cycków, do tego litr mleka 0%, jakieś warzywa. Chodzę na siłownię 3 x w tygodniu i co? - zaczęło mi się odkładać sadło ! Nie wiem co mam robić - jak zjem mniej, to w ogóle nie mam siły ćwiczyć, o przyrostach już nie wspomnę. Mam c.h.u.j.o.w.ą przemianę materii, z resztą odkąd pamiętam były z tym problemy. Dodam, że te kalorie mam rozłożone na posiłki co 2 godziny, także jem raczej często :) Macie jakiś sposób na wolny metabolizm?

pzdr,
Abdenago

pzdr,
Abdenago

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 sierpnia 2001 17:08 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 18 sierpnia 2001 17:08    Edytuj Cytuj
Postaraj się chodzić 4 razy w tygodniu. Nie zapominaj o aerobach przed każdym treningiem. Jedz dużo białka.

arturos

Bokser

Wysłana - 18 sierpnia 2001 23:28    Edytuj Cytuj
To normalka w cyklu na mase. Ogranicz weglowodany proste (oprocz posilku potreningowego oczywiscie) na rzecz zlozonych. Na noc nie pij mleka. I poprawka - aeroby po treningu!

Bokser

Bokser

SFD

Wysłana - 19 sierpnia 2001 10:31    Edytuj Cytuj
Polecam Ci herbate zielona ...albo herbatki "regulativ"...lub jakies inne, ktore takze przyspieszaja przemiane materii ;)))
Pozdrawiam
MadziaX

hmmm

SFD

Wysłana - 19 sierpnia 2001 10:54    Edytuj Cytuj
Zrezygnuj z mleka.W litrze jest 47gr laktozy.Jedz więcej węglowodanów złożonych.

SFD

Wysłana - 19 sierpnia 2001 13:19    Edytuj Cytuj
ja robie aeroby przed treningiem i w ten sposób doskonale się rozgrzewam!

arturos

Witas

Wysłana - 20 sierpnia 2001 14:06    Edytuj Cytuj
Wszyscy dobrze wiemy, że wraz z wiekiem nasza przemiana materii staje się coraz wolniejsza. Ponadto jej tempo obniżają też nieodpowiednie diety, oraz zbyt mała dawka ruchu. Jest jednak kilka prostych sposobów na to, by poprawić swój metabolizm i nie opóżnić jego „starzenie się”.

1. Zachować właściwe proporcje. Prawidłowa dieta powinna składać się w 50-60% z węglowodanów, 20-30% białka i do 20% tłuszczu.
2. Uważać na cukry proste. Powodują one bardzo szybki wzrost poziomu cukru we krwi, na co organizm reaguje gwałtownym wyrzutem insuliny. To z kolei hamuje metabolizm tłuszczu i sprawia, że organizm zaczyna go gromadzić.

3. Jeść mało a często. Pozwala to na utrzymanie stabilnego poziomu cukru we krwi i pomaga zapanować nad apetytem.

4. Jeść tym mniej im późniejsza pora dnia. Metabolizm słabnie w ciągu dnia. Rano jego tempo jest najszybsze i wtedy powinno się zjeść solidny posiłek. Wieczorem organizm ma raczej skłonność do magazynowania niż do spalania, dlatego kolacja powinna być skromna i nie przekraczać 30% dziennego spożycia kalorii..

5. Ograniczyć spożycie tłuszczu. Spowalnia on trawienie i łatwo odkłada się w organizmie, lepiej spożywać więc produkty niskotłuszczowe.

6. Spożywać przekąski bogate w białko. Takie pokarmy pobudzają metabolizm. Dieta oparta głównie na proteinach może przyspieszyć metabolizm o 30%.

7. Przyjmować witaminy i minerały. Pomagają one zamieniać pokarm w energię, dlatego by poprawić metabolizm, należy systematycznie uzupełniać ich niedobory. Jest to szczegółnie wskazane dla osób na diecie odchudzającej.

8. Zwiększyć aktywność fizyczną. Nie chodzi tu tylko o uczęszczanie na siłownię lub aerobik, ale o zwiększenie dawki ruchu podczas zwykłych czynności: spacer po obiedzie czy schody zamiast windy.

9. Znaleźć swój sposób na stres. Stres wywołuje podniesienie się poziomu hormonu kory nadnerczy – kortyzolu, który obniża poziom testosteronu i zwiększa magazynowanie tłuszczy. Warto więc od czasu do czasu zrobić sobie małą przerwę i rozładować stres.

10. Wysypiać się. Sen pozwala organizmowi na odzyskanie równowagi. Zbyt mała dawka snu prowadzi do obniżenia poziomu metabolizmu i utrudnia pozbywanie się zapasów tłuszczu.

WitF1

WitF1

SFD

Wysłana - 20 sierpnia 2001 21:20    Edytuj Cytuj
Witas dobre. Skad to masz?

Pozdrawiam

"...jeden za wszystkich, wszyscy za jednego..."

roli

Wysłana - 22 sierpnia 2001 09:33    Edytuj Cytuj
Aby przyspieszyc metabolizm nalezy wiecej jesc. Ale to jedzenie rozlozyc na 6 posilkow a nie na 4. Nalezy jak najczesciej dostarczac organizmowi weglowodanow i to najlepiej zlozonych. Jesli ktos jadl malo to zwiekszanie nalezy przeprowdzac stopniowo w okresie ok 2-3 tyg. Inaczej zacznie rosnac opona.

Pozdrawiam
Roland

Pozdrawiam
Roland

Witas

Wysłana - 22 sierpnia 2001 11:38    Edytuj Cytuj
cwierzo:z własnego doświadczeniaA tak serio:jest taka fajna stronka www.grubasy.pl

WitF1

WitF1

dziecinka

Wysłana - 18 grudnia 2002 23:44    Edytuj Cytuj
Te 10 pkt mozna znaleźć rówież na portalu ftv.pl w temacie"metabolizm"

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak przyspieszyć metabolizm?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.