Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 516 razy
słowa kluczowe: przygotować 
Autor

Jak przygotować?

Grzdylek

Wysłana - 11 sierpnia 2005 10:54    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Jestem na diecie redukcyjnej, zastanawiam sie jak można ciekawie przyrzadzić pierś z kurczaka, rybę, zeby to miało smak i nadawało się do jedzenia na diecie redukcyjnej. Czy mozna np. pierś z kurczaka piec w sosie zamiast smietany dać jogurt naturalny, albo rybę w sosie pomidorwym (dodając koncentrat i kostkę warzywna?Bo tak się zastanawiam skoro mam zmienić nawyki żywieniowe na zawsze to chciałabym zeby te potrawy były smakowite.

Odżywiaj sie z "głową"

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 sierpnia 2005 10:57 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 11 sierpnia 2005 10:57    Edytuj Cytuj
Zalezy od diety. Ale dla urozmaicenia mozna raz z jakims sosem pomidorowym, innym razem z innym. Mozesz tez gotowac, na prze, piec itp. Poczytaj tez post o kulinariach

http://www.sfd.pl/temat52358/

Zmieniony przez - domer w dniu 2005-08-11 10:58:04

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

Grzdylek

Wysłana - 11 sierpnia 2005 11:30    Edytuj Cytuj
Tak, jak pisałam jestemna diecie na redukcję. Przejrzałam post o kulinariach ale tam potrawy głównie smazone np. kurczak, a z tego co wiem to smazonego nie powinno sie jesć na redukcji. A jezeli będę smazyła lekko na teflonie i potem dusiła z jakims sosem np: bulion z 2 łyżkami stołowymi słodkiej musztardy i 1/4 łyżeczki soli albo szklanka wody, 2 łyżki stołowe keczupu, czosnek, imbir i cytryna to mzoe tak byc?. Czyli generalnie zastanawiam się czy przepisy an potrawy podane w poście, który mi poleciłes o kulinariach nadają sie an diete redukcyjną. Nie chciałabym jeść ciągle gotowanego kurczaka, kiedyś tak próbowałam i po jakimś czasie po prostu mi obrzydł, jeszcze do dzisiaj mam lekki wstręt, wiec chciałabym robic go z jakimś sosem nietuczącym zeby zabijać troche jego smak.

Odżywiaj sie z "głową"

Grzdylek

Wysłana - 11 sierpnia 2005 11:37    Edytuj Cytuj
a co z ryba?, nie nawidzę gotowanej i duszonej, czy moge ją obsmażac z bułka lekko na teflonie?, jezeli tak to na 2 łyzkach oliwy?, bo słyszałam ze oliwa nie jest za dobra do smażenia

Odżywiaj sie z "głową"

dolorek

Wysłana - 11 sierpnia 2005 11:50    Edytuj Cytuj
Jak juz musisz z panierką tą rybę, to spróguj zrobić panierkę z otrębów.
pzdr

Jeśli myślisz że pływanie odchudza, spójrz na wieloryba.

zakrześ

Wysłana - 11 sierpnia 2005 12:28    Edytuj Cytuj
daj przyprawy i do piekarnika

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.