Zapuszczam włosy od paru miesięcy. Podoba mi się taka długość jak miał dicaprio w titanicu. Może mi ktoś wytłumaczyć jak trzeba podcinać te włosy aby uzyskać taki wygląd włosów?
Chodzi mi o to, że wtedy w filmie właściwie włosy hmm z czubka głowy były równe włosom rosnącym niżej czyli tym z grzywki. Wiadomo, że naturalnie to się tak nie wyrówna. Mam co jakiś czas ciągle skracać grzywke i czekać, aż te z góry je dogonią czy jak?
Bardzo proste.... Lekko podcinasz tylko tył i włosy "nad uszami" resztę zostawiasz nietkniętą, po czym idziesz do fryzjera i obcinasz je własnie tak jak miał dicaprio. Póki co lekko podcinaj sobie tylko tył ( tylko nie maszynką fryzjer powinien zrobic to nozyczkami) i samego pejsa.
Może te włosy z pierwszych dwóch obrazków jakieś cieniowane są? Przez to ta grzywka jest bardziej ee "rzadka"? a Tak to zwisa taki gruby kawał peleryny.
Pozdrawiam
Może to jest jakiś sposób cięcia tutaj potrzebny specjalny? Mówie ten biednej fryzjerce co i jak ma byc i kobita stara się jak może, dokładnie z instrukcjami moimi robi, ale
1251222753000
keval
Wysłana - 25 sierpnia 2009 21:40
Włosy takie jak na pierwszym foto nie urosną w 2 miesiące, żeby uzyskac taki efekt to i pół roku może byc mało.
Najpierw zapuszczasz włosy, aby były jednakowej długości zarówno te z "czubka" głowy, jak i te przy uszach, potem poprostu je wyrównujesz aby fryzura miała taki kształt. Pamietaj jednak, ze Leo czesze sztab stylistów, jego włosy wyglądają na lekko wyprostowane i moze mieć inny rodzaj włosa, tak więc możesz być identycznie obcięty a i tak takiej fryzury nie bedziesz miał.
A i moja rada wydrukuj fotę i zmień fryzjera, polecam iść do damsko- męskiego, gdzie też obcinają się panie, tacy fryzjerzy zwykle są bardziej kreatywni niż typowo męscy.