Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jak poprawić Kondycję ?

WidzeT

Wysłana - 28 czerwca 2009 16:56    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam. Mam 15lat. Pod koniec sierpnia zaczyna mi się liga. W ten czas chcę poprawić swoją kondycję. Aktualnie po przebiegnięciu 1-2 długości boiska padam jak mucha. Prosiłbym was o napisanie jakiegoś harmonogramu ćwiczeń i wyjaśnienie co ile i w jakich ilościach, a także intensywność. I jeśli można to ćwiczenia w których mogę poprawić siłę strzału. Pozdrawiam WidzeT.

P.S Siłownia odpada ponieważ nie mam do niej dostępu.

Zmieniony przez - WidzeT w dniu 2009-06-28 16:59:01

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 czerwca 2009 17:05 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

football14

Wysłana - 28 czerwca 2009 17:05    Edytuj Cytuj

---> football is my life <---

Ronaldo08

Wysłana - 29 czerwca 2009 10:01    Edytuj Cytuj
ziomek dobry sposób na kondycje a więc .. odmierzasz 1 km i biegbniesz go na maxa tylko tak wyrobisz kondycje bieganie 5 km wolno truchtem to zbyt proste i niedokładne cwiczenie na kondycje

WidzeT

Wysłana - 29 czerwca 2009 18:09    Edytuj Cytuj
Może to być kółko wokół osiedla ?

Ronaldo08

Wysłana - 29 czerwca 2009 22:10    Edytuj Cytuj
oczywiscie ze moze nawet koło domu odległosc niejest istotna zeby zbyt krótko niebyło tylko i na maxa i sił w nogach po tygodniu efekty oczywisie rzetelnych cwiczen

WidzeT

Wysłana - 30 czerwca 2009 10:22    Edytuj Cytuj
A jeśli chodzi o bieżnie [400m] to mogą być takie &quot;ala interwały&quot; ?
100m - prosta - sprint
100m - Łuk - trucht
itd.

Ronaldo08

Wysłana - 01 lipca 2009 11:12    Edytuj Cytuj
oczywiscie ze moga kombinowac mozna...

spidi91

Wysłana - 04 lipca 2009 18:11    Edytuj Cytuj
Nie ma sensu biegania na max. przez 1km tak jak Ronaldo08 napisał. Nie wiem skad Ci to przyszlo do glowy. Takie bieganie da Ci zakwasy i nic wiecej ;P Najlepie jakbys zaopatrzyl sie w sportester (taki zegarek ktory mierzy Ci tetno), nie jest on drogi. Chyba ze umiesz sobie sam odmierzac tetno. Powinienes biegac na tetnie powyzej 160 ale tak zeby nie przekraczac 170 ;P wtedy wyrobi Ci sie wytrzymalosc tlenowa i bedziesz mogl biegac coraz wiecej i szybciej. A jezeli chodzi o sile strzalu i nie tylko to cwicz bardzo duzo nad miesniami brzucha bo czym mocniejsze miesnie tym bezdiesz bardziej dynamiczny, sprawniejszy itp. ;)

Dla mnie przegrana to wygranej przedsmak...

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak poprawić Kondycję ?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.