| Autor |
"Jak polepszyć grę?" |
|
|
Parox
|
|
Wysłana - 8 luty 2010 16:16 | zgłoś naruszenie regulaminu
Cześć, mam problem gram z kolegami w szkole na wf w piłkę, odstają wogóle mam słabe kopnięcie, kiwać to za dobrze też nie jest, czasami się uda ale brakuje sił żeby dalej lecieć dolatuje i amen jestem wolny wybiją mi ją, a jak bym chciał kopnąć z daleka to technika w 75 %, ale słabo kopię więc akcja zmarnowana, proszę o pomoc.
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
edziu18
|
|
to graj na wf w ping ponga
a tak na poważnie to ile masz lat??
duzo biegaj zeby kondycje miec a siła sama powoli przyjdzie albo rób jakies przysiady, duzo zalezy od wieku | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Parox
|
|
mam 15 lat, dlaczego?
a bo tak chce się podciągnąć i na wiosnę zapisać się do miejscowego Klubu POLONII.
|
|
|
edziu18
|
|
no to w wieku 15 lat powinieneś już co nieco umieć.
Ale zapisanie sie do klubu napewno CI pomoze
| |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Parox
|
|
To co? przysiady, bieganie i co jeszcze najlepiej takie ćwiczenia co w domu można robić, też słyszałem o brzuszkach, prosze o odpowiedź.
|
|
|
edziu18
|
|
najlepiej idz na siłke jak masz dostep.
Jak nie to poczytaj dział o treningu tam wszystko jest napewno cos znajdziesz i jesli bedziesz konsekwentny i robił ten trening tak jak jest napisane to zobaczysz efekty.
W zimie najlepiej poprawic szybkosc | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Parox
|
|
a czy są jakieś ćwiczenia na szybkość tak żeby w domu wykonywać bo zima jest.
|
|
|
Przemko92
|
|
moim zdaniem, w zimę za dużo się nie zdziałasz, a napewno już w domu.
jeśli masz gdzie biegać, to proponuje Ci rano albo wieczorem lekki trucht, i jak już poczujesz że dobrze Ci się biega w tych warunach( zima należy do trudnych), to wydłuż odległość, a żeby nabrać prędkości, a wiem z własnego doświadczenia zacznij biegać z jakimś obciążeniem, nie wiem czy są jakieś przyrządy do tego, jak nie to proponuje Ci trochę napakować rzeczy do plecaka i jazda. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Parox
|
|
a może bym tak do szkoły biegł??? plecak jest obciążenie, więc.
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Przemko92
|
|
Yy.. jak chcesz cały mokry póżniej po szkole chodzić to Twój wybór, ja proponowałbym jeśli nie masz czasu przed szkołą to po szkole.
a co brzuszki mają do kopnięcia?o_O, mi sie wydaje że ćwiczenia na kopnięcia takim w swoim zakrsie to nie ma, bo to pewnie też zależy od siły w nodze, ale tą siłę możesz własnie między innymi w bieganiu osiągnąć.
najawżniejsze w kopnięciu jest dobre ustawienie stopy, po części dobre trafienie w piłkę, i to trzeba ćwiczyć a efekty przyjdą z czasem. pozdrawiam;] | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Parox
|
|
ok, to w zimę bieganie, a na wiosnę siła, a i mam prośbę, jakie mięśnie do gry:
- Uda
- łydka
- brzuch