Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 487 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Piłka Nożna
Jak polepszyć grę? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: polepszyć
Autor "Jak polepszyć grę?"   

Parox
 Wysłana - 8 luty 2010 16:16        | zgłoś naruszenie regulaminu

Cześć, mam problem gram z kolegami w szkole na wf w piłkę, odstają wogóle mam słabe kopnięcie, kiwać to za dobrze też nie jest, czasami się uda ale brakuje sił żeby dalej lecieć dolatuje i amen jestem wolny wybiją mi ją, a jak bym chciał kopnąć z daleka to technika w 75 %, ale słabo kopię więc akcja zmarnowana, proszę o pomoc.

Powoli, Powoli, ale wszystko wyjdzie.

przyznaj SOG'a

edziu18
 Wysłana - 8 luty 2010 16:23      [zgłoszenie]

to graj na wf w ping ponga

a tak na poważnie to ile masz lat??
duzo biegaj zeby kondycje miec a siła sama powoli przyjdzie albo rób jakies przysiady, duzo zalezy od wieku

przyznaj SOG'a

Parox
 Wysłana - 8 luty 2010 17:04      [zgłoszenie]

mam 15 lat, dlaczego?
a bo tak chce się podciągnąć i na wiosnę zapisać się do miejscowego Klubu POLONII.

przyznaj SOG'a

edziu18
 Wysłana - 8 luty 2010 22:28      [zgłoszenie]

no to w wieku 15 lat powinieneś już co nieco umieć.

Ale zapisanie sie do klubu napewno CI pomoze

przyznaj SOG'a

Parox
 Wysłana - 9 luty 2010 07:06      [zgłoszenie]

To co? przysiady, bieganie i co jeszcze najlepiej takie ćwiczenia co w domu można robić, też słyszałem o brzuszkach, prosze o odpowiedź.

przyznaj SOG'a

edziu18
 Wysłana - 9 luty 2010 12:30      [zgłoszenie]

najlepiej idz na siłke jak masz dostep.

Jak nie to poczytaj dział o treningu tam wszystko jest napewno cos znajdziesz i jesli bedziesz konsekwentny i robił ten trening tak jak jest napisane to zobaczysz efekty.
W zimie najlepiej poprawic szybkosc

przyznaj SOG'a

Parox
 Wysłana - 9 luty 2010 17:51      [zgłoszenie]

a czy są jakieś ćwiczenia na szybkość tak żeby w domu wykonywać bo zima jest.

przyznaj SOG'a

Przemko92
 Wysłana - 9 luty 2010 18:25      [zgłoszenie]

moim zdaniem, w zimę za dużo się nie zdziałasz, a napewno już w domu.
jeśli masz gdzie biegać, to proponuje Ci rano albo wieczorem lekki trucht, i jak już poczujesz że dobrze Ci się biega w tych warunach( zima należy do trudnych), to wydłuż odległość, a żeby nabrać prędkości, a wiem z własnego doświadczenia zacznij biegać z jakimś obciążeniem, nie wiem czy są jakieś przyrządy do tego, jak nie to proponuje Ci trochę napakować rzeczy do plecaka i jazda.

przyznaj SOG'a

Parox
 Wysłana - 9 luty 2010 18:33      [zgłoszenie]

a może bym tak do szkoły biegł??? plecak jest obciążenie, więc.

A drugie pytanie ćwiczenia na siłę kopnięcia, kolega powiedział żebym brzuszki robił?

przyznaj SOG'a

Przemko92
 Wysłana - 9 luty 2010 20:19      [zgłoszenie]

Yy.. jak chcesz cały mokry póżniej po szkole chodzić to Twój wybór, ja proponowałbym jeśli nie masz czasu przed szkołą to po szkole.

a co brzuszki mają do kopnięcia?o_O, mi sie wydaje że ćwiczenia na kopnięcia takim w swoim zakrsie to nie ma, bo to pewnie też zależy od siły w nodze, ale tą siłę możesz własnie między innymi w bieganiu osiągnąć.
najawżniejsze w kopnięciu jest dobre ustawienie stopy, po części dobre trafienie w piłkę, i to trzeba ćwiczyć a efekty przyjdą z czasem. pozdrawiam;]

przyznaj SOG'a

Parox
 Wysłana - 9 luty 2010 21:03      [zgłoszenie]

ok, to w zimę bieganie, a na wiosnę siła, a i mam prośbę, jakie mięśnie do gry:
- Uda
- łydka
- brzuch
(i co jeszcze???)

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 4 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak polepszyć grę?

Strony: 1 2 3 4

<< trening dla piłkarza siłownia + trening / Przygotowanie do sezonu [poradnik] >>

Podobne: Pora na amatora czyli jak wyrzucac hajs w bloto :-) | W jakich miastach Górnik Zabrze na swoich fanów? | Z jaką prędkością kopiecie piłkę ? | Ronaldinho jak się spasł %-) | > Finał Ligi Mistrzów < Jak Ty to widzisz ??? | Reprezentacja na MŚ - jak oceniacie?

Warto przeczytać: n fury | maślanka redukcja | maślanka redukcji | dieta mama | staw biodrowo udowy | rozciąganie po trningu | lokiec studenta | skolioza piłka nożna | łąwka | w biodrowy | gotowa dieta na spalanie tluszczu | full body workout priorytet barki | rozgrzewka | SZEJKER ELEKTY | dojscie do chemi torun | kawa a rzezba | German American Tchnologies Jetfuel | h drol kreatyna | skoki narciarskie 2010

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL