Szacuny
2
Napisanych postów
456
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5317
Chyba kazdy ma taki odruch, ze jak cos sie zbliza w jego kierunku to zamyka oczy i odwraca twarz( poprostu gdy idzie cios w twarz). Jak oduczyc sie tego i poprostu blokowac ciosy i kontrowac zamiast dostawac po ryju? Czy to przyjdzie z czasem, po X sparingach?
(Troche napisalem nie jasnie, ale chyba rozumiecie o co mi chodzi? )
Szacuny
7
Napisanych postów
526
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2180
Robisz tak bo sie boisz. Postaraj sie trzymac w miare mozliwosci stabilnie i dobrze garde i skupic sie bardziej na blokowaniu niz zamykaniu oczu Jak odwrocisz glowe to i ta dostaniesz tyle ze w bok glowy.
Szacuny
21
Napisanych postów
5678
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
65565
musisz starać się kontrolować a z czasem wejdzie ci to w krew nie nie będziesz się bał uderzenia, może też np kolega machać rękoma (symulować uderzenia) przed twarzą to chyba też powinno coś pomóc
Ból jest najlepszym instruktorem tylko nikt nie chce zostać jego uczniem!
================================================
Wejdź - http://www.pajacyk.pl _-=<<--SFD-FIGHT-CLUB-->>=-_
__--__GRUBAS Z UDERZANYCH__--__
Szacuny
10646
Napisanych postów
44034
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
57734
Czas i dużo treningu , na początek staraj sie łapać ciosy na podwójną podwójną gardę ( mam nadzieje , że wiesz o co chodzi ) , i staraj sie nie zamykać oczu wiem , że ciężko bo sam to przerabiałem i jeszcze czasem zamkne ale wszystko da sie wyćwiczyć
Szacuny
0
Napisanych postów
221
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
4953
Hehe przypomnial mi sie moj piaty trening. Pierwszy raz dostalem rekawice i byly cwiczenia w parach. Przy kazdym ciosie zamykalem oczy. Pozniej z kazdym treningiem bylo coraz lepiej.