Wiem, że tematy pewnie były wałkowane, ale znalazłem tylko jak mierzyć bica ;p. Więc pytam jak mierzyć obwód klatki? Powietrze należy wypuścić całkowicie, na maxa? Czy może wypuścić tak jak podczas normalnego oddychania? Centymetr ma przechodzić na wyskości sutków?
Takie jeszcze jedno pytanie: w którymś temacie widziałem tak podane wymiary x cm --> x cm, o co w tym chodzi? Myślałem, że to pierwsze to wymiar np. bicepsa przed rozpoczęciem przygody z siłką, ale to byłaby zbyt duża różnica w stosunku do drugiej liczby.
Codzienny trening w drodze do chwały bo świat jest za duży żeby być małym.
Mozesz mierzyc i na wdechu i na wydechu ,roznie ludzie mierzą ale głownie na wdechu = na wysokości sutków.
Tutaj chodzi o rozmiar na masie i rozmiar na rzeżbie, badz ile jest obecnie a ile chce sie osiągnać.
Trwaj w tym co kochasz.
1227803592000
dudpis
Wysłana - 27 listopada 2008 17:39
Dobra dzięki za odp. Ale jak to się mierzy na masie, a jak na rzeźbie? Na masie bez spinki xD, a na rzeźbie z?
Jeszcze jedno pytanie ;p: Czy gdy ćwiczę plecy i w pierwszej serii podciągnę się na drążku ze max 5 razy, później 4, a potem ledwie 3 to jest sens robić to ćwiczenie, czy lepiej dać coś innego? Ćwicze splitem i narazie nie mam możliwości zmienienia na Fbw, czy Act.
1227803944000
Areha1990
Wysłana - 27 listopada 2008 18:35
Tak, jest sens ćwiczyć! ja tak zaczynałem! robiłem 4x5 powtorzeń po miesiącu juz po 7-8 razy ;)
~~SIŁA & MASA - TO JEST KLASA~~
1227807321000
franklinPL
Wysłana - 27 listopada 2008 19:18
Mierzenie zalezy od pory, na jesien/zimie przybierasz ciała i wtedy mierzysz sie masowo (wiekszy pomiar) a jak na lato zrzucasz tłuszcz i zaczynasz sie formować wtedy mierząc sie masz pomiar na rzezbe (mniejszy)
Trwaj w tym co kochasz.
1227809902000
dudpis
Wysłana - 27 listopada 2008 22:41
Bardzo dziękuje Wam za odpowiedzi :).
1227822110000
Sylwek19
Wysłana - 04 lutego 2009 12:58
Trening czyni mistrza :P ja jeszcze w 2 gimnazjum ani razu sie nie moglem podciagnac :D pedryl bylem :P z 15 lat mialem :) zaczalem cwiczyc w 1 technikum od brzuszkow pompek i drazka :) w drugiej tech zaczalem silke w 3 dorzucilem sztuki walki mma i teraz w 4 podciagne sie 21 na maxa :) we wszystkim da sie wycwiczyc tylko trzeba troche czasu i systematycznie cwiczyc :) nie tylko ławka i sztanga troche ruchu tez trzeba miec :) pozdrawiam :)
1233748701000
Ccycu
Wysłana - 22 marca 2010 18:38
ja nie szczególnie.Jestem kajakarzem i naprzykład w zime biegam i mam siłownie a w lato treningi na wodzie i bieganie też tylko że mniej niż w zime i większy obwód mam w lato (masowy)