...
Napisał(a)
Chodzi dokładnie o to, że licząc bialko w mięsie bierzemy pod uwagę jego wagę w stanie surowym czy przyżądzonym (różnica dość duża bo pewnie conajmniej z 30% w stosunku do surowego w zależności od sposobu przyżądzenia).Ja zawsze liczyłem z wagi mięsa już przetworzonego, ale właśnie ostatnio doszły mnie słuchy, że do liczenia bierzemy wagę surowego no i jestem już teraz zupełnie skołowany, a w necie nie mogłem tego znaleść więc proszę o pomoc.pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Surowe. Nawet na YT mozesz znalezc wypowiedzi naszych kulturystow jak chociazby Tomka Lecha.
Daleko od bezczynnosci!!
...
Napisał(a)
w sumie ma to chyba sens, bo na przyklad pierś z kurczaka podczas gotowania traci wodę, a ilość białka pozostaje taka sama, czyli po prostu wzrasta gęstość mięsa.
...
Napisał(a)
a ja do tej pory jadłem w jednym posiłku po 300 g przed gotowaniem piersi kurczaka =
Polecane artykuły