Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jak jeść w mojej sytuacji.

LanArm

Wysłana - 08 marca 2010 15:50    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Mam 19 lat. Moim celem treningowym jest zrzucenie tłuszczu, a zbudowanie "zdrowej" sylwetki "V". Czy sporty wytrzymałościowe np biegi i kolarstwo, w połączeniu z Basenem i siłownią (trening FBW 15-10-5)mogą dać taki efekt? Boję się, bo nie zalezy mi na zbudowaniu sylwetki jak maratończycy (biegacze z Kenii). Dieta do tej pory oparta oparta na zdrowych produktach warzywach, gotowanym mięsie czarny chleb, nie mam wyliczonych składników ale staram się jeść 6 razy dzienni mniejsze posiłki. Mogłby mi ktoś pomóc co powinienem jeść i ewentualnie jakie suplementy? Chce poprawić również wyniki w bieganiu pływaniu i jeździe na rowerze

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 marca 2010 16:24 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Wampirate

Wysłana - 08 marca 2010 16:24    Edytuj Cytuj
Nie bierz supli, w takim wieku już mógłbyś pomyśleć nad dietą, ale nie musisz. Wystarczy że będziesz przestrzegał 10 wskazówek żywieniowych i powinienieś zrzucić tłuszcz i wyrzeźbić sylwetkę. Jedz chude mięso, węglowodany złożone(pełnoziarniste kasze, ryż brązowy, makaron z mąki durum/razowy, chleb nie czarny tylko razowy). Do tego zdrowe tłuszcze takie jak oliwa, olej lniany ale nie w przesadnych ilościach, po prostu po trochę do posiłku i w każdym posiłku staraj się jeść białko pełnowartościowe, zwierzęce. Najlepiej przed ćwiczeniami zjedz ryż brązowy/makaron durum/razowy itd. i białko z chudego mięsa/rybki, i po treningu to samo. Te 2 posiłki bez tłuszczy.
Znawca -

hilde

Wysłana - 08 marca 2010 17:14    Edytuj Cytuj
kolega wapirate chyba o warzywach zapomnial

LanArm

Wysłana - 09 marca 2010 22:10    Edytuj Cytuj
dziękuje bardzo za informacje..

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak jeść w mojej sytuacji.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.