Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jak brac Suplementy przy Muay Thai

tito986

Wysłana - 09 marca 2010 16:25    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Trebuje 6 miesiecy, ale suplementy kupie jak uzbieram pieniadze, czyli jeszcze dojdzie 1-2 miesiace stazu :)
Mam 16 lat, waze 79 kg, 189cm wzrostu, niczego wczesniej nie bralem.
Poprosil bym o wasza opinie co do produktow i samej rozpiski.
Przypodobala mi sie ta rozpiska:
Dzień treningowy:
Rano do śniadania:
-porcja Tribulusa
http://www.sfd.pl/sklep/Nutrend_Tribulus_terresstris_turbo-opis25438.html
http://www.sfd.pl/sklep/Hi_Tec_Nutrition_Tribulus_Terrestris-opis47.html
http://www.sfd.pl/sklep/Aminostar_Tribulus_Terrestris_1_%2B_1_Gratis!!!-opis717.html
-porcja Witamin i Minerałów
z tym sobie sam poradze :)

W ciągu dnia do posiłku przed treningowego:
-porcja Tribulusa

~ 40-60 minut po posiłku; ~ 40 minut przed treningiem: -porcja Termogenika
- Termogeniki ; (spalacze tłuszczu) , w swoim składzie zawierają substancje takie jak między innymi: kofeina, synefryna, bioperyna, tyrozyna, guarana ,zielona herbata. W cyklach stosowane jako spalacze tkanki tłuszczowej - poprawiają przemianę materii , podnoszą temperaturę ciała Jedno razowo stosowane jako dodatkowy szybki zastrzyk energii. W porze przed treningowej mogą okazać się bardzo dobrą bronią. Składniki wchodzące w skład tego typu suplementów są tak dobrane by maksymalnie poprawić skupienie/chęci do treningu/pobudzenie/wydolność podczas wysiłku.
No ale co to jest konretnie (nie moglem znalesc)

Podczas treningu:
-roztwór aminokwasów BCAA + Węglowodanów (napój izotoniczny)
BCAA, hmm nie lepiej po treningu ?? + wedlowodany, czyli np. carbo ?

Po treningu:
-porcja kreatyny
czy na pewno jest mi to potrzebne ?? nie cwicze na silowni
-porcja glutaminy
- Glutamina ; której działanie coraz częściej zostaje podważane. Podczas wysiłku bardzo duże zapasy tego aminokwasu zostają "utracone" wiec naturalna reakcja powinno być odpowiednie ich uzupełnienie, czy działa? Sprawdź najlepiej sam , jest duże grono osób zadowolonych z tego suplementu i duże grono które działania nie odczuwają. Najlepsze pory stosowania według mnie to po treningu oraz na noc
Czyli co to jest dokladnie ?
-porcja odzywki białkowej
np. to http://www.sfd.pl/sklep/%C5%81owickie_WPC_80-opis25905.html ?

Przed snem:
-porcja Tribulusa
-porcja ZMA
nie lepiej zamiast tego BCAA ?
-porcja Glutaminy

Dzień nie treningowy:
Rano do śniadania:
-porcja Tribulusa
-porcja Witamin i Minerałów
-porcja Kreatyny

W ciągu dnia do posiłku
-porcja Tribulusa

Przed snem:
-porcja Tribulusa
-porcja ZMA
-porcja Glutaminy

Co o tym sadzicie ?? wiem ze namacilem ;/ ale mam adobre intencje :P
taki rozklad mniejweicej mi sie podoba, ale chcialbym abyscie wcisneli tam swoje 3 grosze i pomogli mi wybrac najleprze produkty.
Korzytsalem z tego artykulu:
http://www.sfd.pl/%5BART%5DSuplementacja_w_sportach_walki_by_Pitt_Bull-t395342.html

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 09 marca 2010 16:27 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

tito986

Wysłana - 09 marca 2010 16:27    Edytuj Cytuj
a i jeszcze chcialbym gdzies/zamiast czegos wcisnac carbo

tito986

Wysłana - 09 marca 2010 16:28    Edytuj Cytuj
i chodzi mi o to abyscie mi doradzili czy ta rozpiska ma sens/jakies poprawki
i pomogli w dawkowaniu (nie mam o tym bladego pojecia)

turbo17

Wysłana - 09 marca 2010 20:05    Edytuj Cytuj
Tribulusa mozesz skreslic z twojej listy, jestes za mlody zeby poczuc jego dzialanie.
splacz tylko jesli chcesz pozbyc sie tkanki tluszczowej.
bcaa, vitaminki,gluta i carbo (podczas i treningu) jak najbardziej,
z Kreatyna mozesz jeszcze poczekac.
to tak na moje oko.
pozdro

tito986

Wysłana - 09 marca 2010 20:20    Edytuj Cytuj
jezeli chodzi o kreatyne to tez mi sie tak zdaje
a pomoglbys mi w dawkowaniu i o jakich porach to przyjmowac ?

RadomirMT

Wysłana - 09 marca 2010 21:48    Edytuj Cytuj
Ja powiem tak:

Masz 16 lat, trenujesz 6mies- nie wiem czy to wszystko jest Ci wcale potrzebne. Myślę, że lepiej się skupić na odpowiednim odżywianiu i np. na to przeznaczyć tę kase.

Ważne jest jeszcze ile masz treningów w tygodniu. Bo jeśli 3 to to suple są zbędne- w tym wieku organizm szybko się regeneruje a obciążenie nie jest zbyt wielkie. Natomiast jeśli trenujesz 5-6razy tygodniowo to wtedy można nad czymś pomyśleć.

Jak bardzo chcesz to kompleks vit-min po pierwszym posiłku, glutamina i bcaa przed treningiem oraz bezpośrednio po (wtedy z carbo). I styka! A dawkowanie masz na opakowaniach i tym się kieruj.

Acha, tribulus, zma, kreatyna i termogenik- nawet nie zaprzątaj sobie tym głowy.

Pozdro

Si vis pacem, para bellum!

tito986

Wysłana - 09 marca 2010 22:47    Edytuj Cytuj
Powiem szczerze ze taki byl plan aby przez te 1-2 miesiace sie skupic na odzywianiu i potem wziasc w lapy odzywki :)
przed wigilja mialem 5 treningow teraz tylko 4 ;/ i chyba BCAA nie jest tak potrzebne,a zamiast/badz jeszvze chcial bym gdzies jeszcze wcisnac cos na spalenie tluszczu, lub pomaga w spaleniu, nie jestem gruby ale chcialbym miec krate na brzuchu :D
a moglbys jeszcze podac jakas dobra firme

jabolcokk A.Jabłoński

Wysłana - 10 marca 2010 11:50    Edytuj Cytuj
Jak chcesz kratkę na brzuchu to ćwicz brzuch i trzymaj dietę redukcyjna a w tym wypadku BCAA będzie konieczne tak jak i duże ilości białka, myśle że 16 lat to jeszcze za mało żeby walić takie eksperymenty, twoje ciało się rozwija potrzebuje kalorii, witamin, minerałów po prostu jedzenia.
Ekspert -

FLEXMAN

Wysłana - 10 marca 2010 12:50    Edytuj Cytuj
jesteś jeszcze zbyt młody na takie suple jak tribulus i zma!one są odpowiedzialne za gospodarke naturalnego teścia w Twoim organiźmie a Ty w tym wieku masz go pod dostatkiem!!!radziłbym raczei postawić na energetyczną diete a z czasem glutamine,carbo i aminokwasy!

turbo17

Wysłana - 10 marca 2010 12:55    Edytuj Cytuj
Tak jak koledzy wyzej, jesli sie juz uprzesz na jakis spalacz to w twoim wieku ewentualnie czysta l-carnityna, zadne termogeniki na to jeszcze przyjdzie pora.

FLEXMAN

Wysłana - 10 marca 2010 16:36    Edytuj Cytuj
jeśli upierasz się przy zastosowaniu czegoś co by cię pobudziło i przy okazji pomogło spalić tłuszcz to możesz przed każdym wysiłkiem fizycznym wypić kubeł gorącej zielonej herbaty!aby zwiększyć jej działanie możesz dorzucić torebkę czerwonej herbaty która spowoduje że jeszcze bardziej Cię pobudzi i pomoże spalić tłuszcz!ale dieta to podstawa i na niej musisz się opierać!

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak brac Suplementy przy Muay Thai

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.