Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jak ćwiczyć? równoległe mięśnie czy nie???

przemo_92

Wysłana - 06 stycznia 2009 22:32    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Ponieważ nie umiem nigdzie znaleźć odpowiedzi na to więc pytam tutaj

Jak lepiej ćwiczyć, bo słyszałem 2 sprzeczne teorie:
-nie powinno się ćwiczyć mięśni równoległych w jednym dniu
-czy powinno

Jak jest lepiej??? pozdro

Dzięki, każdy kto mi pomoże dostanie SOGa !!!!!!!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 06 stycznia 2009 23:06 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

maniek_007

Wysłana - 06 stycznia 2009 23:06    Edytuj Cytuj
To wszystko jest sprawą indywidualną. Jedni tak robią a innym to na dobre nie wychodzi. Musisz sam spróbować i zobaczyć jak Twoje ciało będzie reagować bo każdy jest inny i na to nie ma gotowej odpowiedzi.
Ja np tak nie robię bo próbowałem i nic ani masa ani siła nie poszła.

MoonBlade

Wysłana - 06 stycznia 2009 23:09    Edytuj Cytuj
fbw lepiej

Destiny is in your hands.

przemo_92

Wysłana - 06 stycznia 2009 23:20    Edytuj Cytuj
Powiem tak:
Mam kumpla który ćwiczy od ponad 4lat, bierze jakies odzywki i podnosi max. 120kg i robi tak ze np. poniedzialek biceps i triceps czyli cwiczy rownolegle miesnie

A zaś mam takich innych kumpli to tak:
1. Ćwiczy prawie 2 lata, bierze suplementy jakies i nie cwiczy rownolegle i podnosi tez 120kg na strzała.
2. Ćwiczy już jakieś 7miesięcy, nic nie bierze,żadnych supli, i tez podniesie 120kg

Ja ćwiczę nie równolegle bo widze lepsze efekty, ale poprostu chciałem się zapytać co inni o tym myślą, bo właśnie ten kumpel nr1 co cwiczy ponad 4lata robi z siebie specjaliste a ci pozostali mowia ze lepiej cwiczyc nie rownolegle;) dzieki maniek za swoja opinie, moonblade za duzo nie powiedziales ale dzieki :) pozdro

MoonBlade

Wysłana - 06 stycznia 2009 23:38    Edytuj Cytuj
Jeśli ćwiczyłem spiltem to dobrze mi wchodziło klata+tric/plec+bic/barki+nogi
A od prawie roku jadę tylko FBW i uważam, że to jest "mój" trening, oczywiście z różnymi "wariacjami" i innowacjami.

Bo to zależy, człowiek, człowiekowi nie równy, uwarunkowania, genetyka, dieta, trening nie jest najważniejszy.
Zrób sobie w cyklu 6-8 tygodniowym bic z tricep, a potem w osobnych treningach i zobacz jak Ci dobrze, musisz dopasować trening do siebie. Ja tam najlepiej czuję się w FBW. Chodź też próbuję innych treningów. Jednym będzie lepiej wchodziło to, a innym to. Musisz dopasować do siebie trening, nie patrz na innych, to sprawa indywidualna.

A tak btw. co ma "podnoszenie" do ćwiczenia mięśni równoległych ?

/pzdr

Zmieniony przez - MoonBlade w dniu 2009-01-06 23:41:19

Destiny is in your hands.

gothikme

Wysłana - 07 stycznia 2009 00:02    Edytuj Cytuj
Ćwiczenia na przeciwległe partie mięśni nazywaja sie cwiczeniami antagonistycznymi poszukaj pod tą nazwa.

Np. http://www.strongmani.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=85

Zmieniony przez - gothikme w dniu 2009-01-07 00:06:30

"Jest światło i ciemna droga
Jest noc i blaknąca nadzieja
Był sen, który raz był mój"

przemo_92

Wysłana - 07 stycznia 2009 14:32    Edytuj Cytuj
co do MoonBlade podnoszenie... chodzi o to że tamci uzyskali lepsze efety cwiczac krócej a nie ćwicząc mięśni równoległych, pozdro i dzieki

maniek_007

Wysłana - 07 stycznia 2009 16:36    Edytuj  Cytuj
Ale w takich przypadkach podnoszenia po 6 miesiącach ćwiczeń też dużo zależy od tego jacy są genetycznie bo jeśli ja przychodzę i biorę 50kg a ktoś inny 70kg to wiadomo że on może sobie ćwiczyć gorszym planem ale nie dogonię go w 6 miesięcy ;)
Poza tym nie ćwicząc równolegle przykładowo wyciskają 120kg a skąd wiesz że jakby ćwiczyli równolegle to nie wyciskaliby 130 ?? Każdy musi sobie spróbować robić i tak i tak i zobaczyć co jest lepsze bo jak przykładowo jedziesz tylko splitem 2 lata to nie masz prawa mówić że fbw jest do dupy skoro nie próbowałeś.

przemo_92

Wysłana - 07 stycznia 2009 17:21    Edytuj Cytuj
oj maniek maniek, ja pytałem tylko co wy o tym sądzicie, powiedziałem że ja widzę lepsze efekty jak ćwiczę w dany dzień mięśnie nie równoległe, i porównałem tylko moich kumpli, możliwe że więcej by podnosili ale tylko użyłem akurat porównania jakie jest :)

równoległe- ponad 4 lata+odżywki i 120kg
nie rónwoległe- prawie 8miesięcy,bez odżywek i też 120kg ;)

Temat do zamknięcia

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak ćwiczyć? równoległe mięśnie czy nie???

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.