Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jak ćwiczyć, by dobrze wyglądać ?

Maniek_ZKS

Wysłana - 29 sierpnia 2009 21:26    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Cóż, coś skusiło mnie na napisanie posta tutaj. Ponieważ znudziły mi się machania sztangą, pompki, przysiady, brzuszki itp, itd bez określonej ilości i bez określonego celu, muszę spytać Was o plan treningowy. Ja niestety jestem w tym zupełnie obcy, a po przeczytaniu kilku poradników w necie dla początkujących, w głowie mam totalny mętlik.

Waga: 82 kg.
Wzrost: 178 cm.
Cel do osiągnięcia: Rzeźba i Siła
Staż: Wcześniej jakieś tam malutkie ćwiczonka (pompki, brzuszki):0
Aktywność fizyczna: Treningi w piłkę nożną, wtorki i czwartki.
Sprzęt: Ławeczka+modlitewnik (

), hantla+dwa odważniki po 10kg, razem daje z sztangą jakieś 25kg. sprężyna do ćwiczeń, taka:

, oraz taka

. Mam jeszcze worek treningowy.

Proszę o jakieś ustalenie treningu na siłę i rzeżbę, żeby zacząć ćwiczyć pod siebie, a nie z nudów i tylko wtedy jak się chce ! Pozdrawiam wszystkich !

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 29 sierpnia 2009 21:55 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

snake126

Wysłana - 29 sierpnia 2009 21:55    Edytuj Cytuj
Jeśli mały staż to raczej fbw , ułóż coś i wklej tu.

SFD

Wysłana - 30 sierpnia 2009 00:33    Edytuj Cytuj
Jak chcesz robic trenig na rzezbe to musisz na poczatku nabrac masy. Smiesznie wyglada wyrzezbiony bic ~~28cm ^^
Czyli konkretnie ukladasz diete na mase, trening na mase na tym etapie to ACT albo FBW.

Przeszkoda jest sprzet przy samej hantelce 10kg mozna juz cos zdzialac, ale przydalby sie jeszcze drazek albo gryf prosty i z 50kg obciazenia na start.

Zmieniony przez - Przemasso w dniu 2009-08-30 00:34:53

Maniek_ZKS

Wysłana - 30 sierpnia 2009 13:33    Edytuj Cytuj
Wydaje mi się, że pod masę nie muszę się tak podkładać, bo jest w miarę dobra. Jak byście mogli, to napiszcie mi plan treningowy, bo nie wiem jak się do tego zabrać. Fajnie by było jakbyście wzięli pod uwagę większość tych rzeczy, które tutaj posiadam. Za niedługo dokupię krążki i będę miał 50kg, jednak teraz muszę się zadowolić tym czym mam.

bartooo

Wysłana - 30 sierpnia 2009 13:48    Edytuj Cytuj
Przemasso Ci napisał że na początek najlepsze będzie ACT. Poczytaj o tym treningu, ułuż plan, wklej go i ktoś go oceni.

Podam ci pare linków:
http://www.kulturystyka.pl/atlas/

http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_os%C3%B3b_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych_%2D_foty_str%2E_12-t359947.html

http://www.sfd.pl/Metody_treningowe_%2D_obwodowa_i_stacyjna-t456273.html

Maniek_ZKS

Wysłana - 30 sierpnia 2009 20:25    Edytuj Cytuj
No, ale ja nie wiem o co tam biega, najlepiej jakbym miał to czarno na białym, fajnie wszystko rozpisane i wogóle :/

Piter92

Wysłana - 30 sierpnia 2009 20:34    Edytuj Cytuj
ja wiem że szukanie w internecie boli ale nikt Ci nie ułoży gotowego planu, bo lepiej żebyś się z orientował o co w tym chodzi...
do pracy też nikt za Ciebie nie będzie chodził...
pozdrawiam

|| No Pain ||
|| No Gain ||
Znawca -

Maniek_ZKS

Wysłana - 31 sierpnia 2009 14:40    Edytuj Cytuj
Trudno, ja niestety ale wogole sie nie orientuje w tym. Nie potrafie ułozyc takiego planu zeby byl dobry. Szkoda

bartooo

Wysłana - 31 sierpnia 2009 14:48    Edytuj Cytuj
Podałem Ci przecież linki. Tam wszystko jest napisane. Taki wielki problem ułożyć plan na podstawie tych tematów.

A to jest już gotowy plan:
http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_os%C3%B3b_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych_%2D_foty_str%2E_12-t359947.html

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak ćwiczyć, by dobrze wyglądać ?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.