Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1031 razy
słowa kluczowe: jajka 
Autor

Jajka

kempus

Wysłana - 28 marca 2005 18:32    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam! Czy jajka są w miare dobrym zrodlem bialka ? Czytalem ze jedno jajko zawiera 6,3g bialka, 6,9g tluszczu i ok. 0,5g wegli. Co o tym sadzicie ? Mozna po treningu zjesc tak ze 1-2 jajka gotowane na twardo?

Kempus

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 marca 2005 18:37 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

zakrześ

Wysłana - 28 marca 2005 18:37    Edytuj Cytuj
po treningu wegle proste glukoza , carbo itp.
a potem możesz dać jajko

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

kempus

Wysłana - 28 marca 2005 18:39    Edytuj Cytuj
Ale wlasnie nie chce przesadzac z weglowodanami. Staram sie troche stracic na wadze. Dostalem rade aby wegle zastapic bialkiem ktorego szczerze mowiac jem chyba za malo oraz zdrowymi tluszczami. Co radzicie??????????

Kempus

zakrześ

Wysłana - 28 marca 2005 18:45    Edytuj Cytuj
jaką masz diete ,lepiej rozpisz

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

kempus

Wysłana - 28 marca 2005 18:52    Edytuj  Cytuj
Jakiejs konkretnej, ulozonej dietry nie mam. Przestrzegam tylko kilku podstawowych zasad czyli: odrzucilem cukier, maslo,margaryne,makaron,jem malo ziemniakow, pije tylko wode mineralna, tylko ciemny chleb, owoce ( glownie jablka, chociaz staram sie ograniczyc ich spozycie do 1-2 dziennie ).Moze za pare dni kiedy bede mial wiecej czasu to sprobuje ulozyc jakas diete i dac Wam do oceny. Cwicze jak na razie tylko 2 dni w tygodniu ale zwieksze to z czasem do 4 razy. Polsilki mam o nastepujacych godzinach:
I posilek - 6.15
II posilek - ok.9.30
III posilek - ok.12.00
IV posilek - dopiero ok. 20.00 poniewaz w godzinach ok. 13.30-19.30 siedze w szkole i w tym czasie nic nie jem ( oraganizm sie juz przyzwyczail )
Przepraszam za moj "nieprofesjonalizm" ale postaram sie ulozyc jak najszybciej jakas dietke.

Kempus

kempus

Wysłana - 28 marca 2005 19:08    Edytuj Cytuj
I jak bedzie z jakimis radami?

Kempus

michal-g85

Wysłana - 28 marca 2005 19:13    Edytuj Cytuj
dołóż piąty posiłek w szkole. jakieś kanapki z tuńczykiem albo łososiem na przykład.

jeśli chodzi o ww to proste węgle z carbo, od biedy glukozy lub banana są akurat niezbędne. przeczytaj posty quazara "robimy dużą masę" i o CKD

pozdrawiam:)

Rada: Patrz sie prosto w oczy kiedy z kimś gadasz
Nie ważne to czy pytasz czy odpowiadasz...
Prosto idź przez życie po co sie skradasz?
Chyba swój rozum posiadasz?

kempus

Wysłana - 28 marca 2005 19:15    Edytuj Cytuj
A to carbo ? Kiedy brac ? Za bardzo sie na tym nie znam bo nigdy tego nie bralem. Nie przytyje po tym za bardzo? Chodzi mi glownie o jak naj wieksze zredukowanie tluszczu ( ale bez przesady )i poprawienie swoich miesni. Dzieki wielkie za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam! Dzieki!

Kempus

zakrześ

Wysłana - 28 marca 2005 19:26    Edytuj Cytuj
carbo po treningu wcelu uzupełnienia glikogenu
owoce zmniej jesli chodzi o redukcje lepsze warzywa i dostarczaj odpowiednią ilość zdrowych tłuszczy

Ekspert -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.