Witam! Czy jajka są w miare dobrym zrodlem bialka ? Czytalem ze jedno jajko zawiera 6,3g bialka, 6,9g tluszczu i ok. 0,5g wegli. Co o tym sadzicie ? Mozna po treningu zjesc tak ze 1-2 jajka gotowane na twardo?
Ale wlasnie nie chce przesadzac z weglowodanami. Staram sie troche stracic na wadze. Dostalem rade aby wegle zastapic bialkiem ktorego szczerze mowiac jem chyba za malo oraz zdrowymi tluszczami. Co radzicie??????????
Jakiejs konkretnej, ulozonej dietry nie mam. Przestrzegam tylko kilku podstawowych zasad czyli: odrzucilem cukier, maslo,margaryne,makaron,jem malo ziemniakow, pije tylko wode mineralna, tylko ciemny chleb, owoce ( glownie jablka, chociaz staram sie ograniczyc ich spozycie do 1-2 dziennie ).Moze za pare dni kiedy bede mial wiecej czasu to sprobuje ulozyc jakas diete i dac Wam do oceny. Cwicze jak na razie tylko 2 dni w tygodniu ale zwieksze to z czasem do 4 razy. Polsilki mam o nastepujacych godzinach: I posilek - 6.15 II posilek - ok.9.30 III posilek - ok.12.00 IV posilek - dopiero ok. 20.00 poniewaz w godzinach ok. 13.30-19.30 siedze w szkole i w tym czasie nic nie jem ( oraganizm sie juz przyzwyczail ) Przepraszam za moj "nieprofesjonalizm" ale postaram sie ulozyc jak najszybciej jakas dietke.
Kempus
1112028721000
kempus
Wysłana - 28 marca 2005 19:08
I jak bedzie z jakimis radami?
Kempus
1112029730000
michal-g85
Wysłana - 28 marca 2005 19:13
dołóż piąty posiłek w szkole. jakieś kanapki z tuńczykiem albo łososiem na przykład.
jeśli chodzi o ww to proste węgle z carbo, od biedy glukozy lub banana są akurat niezbędne. przeczytaj posty quazara "robimy dużą masę" i o CKD
pozdrawiam:)
Rada: Patrz sie prosto w oczy kiedy z kimś gadasz Nie ważne to czy pytasz czy odpowiadasz... Prosto idź przez życie po co sie skradasz? Chyba swój rozum posiadasz?
1112029985000
kempus
Wysłana - 28 marca 2005 19:15
A to carbo ? Kiedy brac ? Za bardzo sie na tym nie znam bo nigdy tego nie bralem. Nie przytyje po tym za bardzo? Chodzi mi glownie o jak naj wieksze zredukowanie tluszczu ( ale bez przesady )i poprawienie swoich miesni. Dzieki wielkie za wszelkie sugestie. Pozdrawiam! Dzieki!
Kempus
1112030127000
zakrześ
Wysłana - 28 marca 2005 19:26
carbo po treningu wcelu uzupełnienia glikogenu owoce zmniej jesli chodzi o redukcje lepsze warzywa i dostarczaj odpowiednią ilość zdrowych tłuszczy