Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 17160 razy
słowa kluczowe: dzia 
Autor

JOD-CZY DZIAŁA????

TERRORYSTKA

Wysłana - 11 sierpnia 2002 12:44    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Czy zazywanie jodu w tabletkach pomaga schudnac i np po 3 miesiacach stosowania wplywa negatywnie na organizm?? Czy po odstawieniu tabletek nalezy sie spodziewac negatywnych skutkow, zaburzenia metabolizmu itp?? Moze ktos stosowal taki specyfik??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 sierpnia 2002 12:56 
W większości przypadków polecamy:

Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

bethon

Wysłana - 11 sierpnia 2002 12:56    Edytuj Cytuj
nie slyszalem jeszcze,zeby ktos zazywal jod w celu schudniecia.jednak dobrze sie na tym minerale nie znam ,wiec moge Cie tylko zaprosic do lektury artykulu:
http://resmedica.pl/zdart110015.html

-------------------
!! MaDneSs RoJcA !!

TERRORYSTKA

Wysłana - 11 sierpnia 2002 13:20    Edytuj Cytuj
No tak, ale jod wchodzi w sklad hormonow tarczycy, a one reguluja metabolizm.. dlatego ludzie z nadczynnoscia tarczycy sa chudzi. Slyszalam ze uzywa sie jodu w przypadkach nadwagi.. ale czy stosowanie go przez okres np 2-3 miesiecy nie zaburzy metabolizmu?? Czy bedzie mial jakis wplyw na pozniejsze funkcjonowanie tarczycy itp??

SFD

Wysłana - 12 sierpnia 2002 01:12    Edytuj Cytuj
Tok rozumopwania wydaje się prosty - jod potrzebny do produkcji hormonów tarczycy, a te ostatnie prowadzą do wzrostu przemiany materii...
Jednak podawanie jodu poza rejonami jego endemicznego niedoboru (choroba) nie ma żadnego racjonalnego uzasadnienia. Co więcej powoduje w organixmie zahamowanie syntezy hormonów tarczycy...
Są prostsze, zdrowsze, bardziej ekonomiczne sposoby i co ważne działają - to dieta i trening.
Pozdrawiam

among the blind a one-eyed man is king

TERRORYSTKA

Wysłana - 12 sierpnia 2002 11:52    Edytuj Cytuj
Np spozywanie suszonego morszczynu wspomaga odchudzanie wlasnie dlatego ze roslina ta zawiera duzo jodu.. czy zaburza to w takim razie pozniejsze funkcjonowanie tarczycy?? Moze ktos moze zasiegnac fachowej porady lekarskiej.. Jesli zazywanie jodu jest szkodliwe nie chce tym wspomagac odchudzania.. :)

SFD

Wysłana - 12 sierpnia 2002 20:54    Edytuj Cytuj
Spożywanie suszonego morszczynu nie wspomaga odchudzania - pomimo że zawiera on jod, wyjaśniłem to już wcześniej. Co do porady lekarskiej, to w poprzedniej wypowiedzi przytoczyłem opinię prof. Marcin Krotkiewskiego (Wydział Rehabilitacji Medycznej - Uniwersytet w Goteborgu, Szwecja).
Pozdrawiam

among the blind a one-eyed man is king

TERRORYSTKA

Wysłana - 13 sierpnia 2002 11:29    Edytuj Cytuj
dzieki

SFD

Wysłana - 19 sierpnia 2002 16:26    Edytuj Cytuj
Chciałam Ci tylko powiedziec, że łykanie jodu z całą pewnością nie pomoże Ci w chudnięciu ,ponieważ jeśli masz zdrową tarczyce, to i tak będzie ona racjonowała jod etc. Jod może pomóc w zrzuceniu paru kilo tylko osobom z niedoczynnością tarczycy i to w połączeniu z innymi lekami hormonalnymi.
Jod nie odpowiada za metabolizm , ale hormony tarczycy , dlatego też osoby majace problem z poziomem TSH i hormonów FT3 i FT4 muszą wymagać leczenia m.in. jodem, hormonami a nawet jodem promieniotwórczym.
Nie polecałabym takich kuracji osobom zdrowym.

viniarz

Wysłana - 26 stycznia 2006 18:17    Edytuj Cytuj
Ja troche o tym wiem. Swojego czasu(ok 2lata temu) miałem nadczynność tarczycy. Brałem przez ok. 2 miechy Jodit 200 i przytyłem od tego. A jod ogólnie można brać. To tez zależy od regionu jeśli mieszkasz w okolicach bogatych w obecność jodu, jest to nie potrzebne. Jod NIE STYMULUJE WYDZIELANIEM HORMONÓW tylko stymuluje Działanie tarczycy, a to jest róznica. Obecność wola jest powodowana rozrostem tarczycy właśnie z braku jodu w organiżmie. I jest ona częstrza u osób w rejonach gdzie tego pierwiastka brakuje. I jak nie masz problemów z tarczycą(zbadaj krew) to nic ci suplementacja Jodu nie pomoże. Amen

Tyka

Wysłana - 26 stycznia 2006 20:07    Edytuj Cytuj
dziękujemy za wyciągnięcie na wierzch postu z przed 4 lat
Ekspert -

viniarz

Wysłana - 26 stycznia 2006 20:21    Edytuj Cytuj
Spox tam gdzie moge sie przydać to sie włącze

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

JOD-CZY DZIAŁA????

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.