hmm... jaja... cio o nich sadzicie? interesuje mnie rzezba... czy jest sens je jesc? jesli tak to ile? jaki jest ich sklad? slyszalem, ze troszke tucza... help me!
no pewnie ze jajka sa spoko a dokladnie mowiac bialka :) tucczyc moga cojedynie zoltka ktore zawieraja tluszczyk... ale bialko to bialko :) wiec jak najbadziej na rzezbe i nie tylko )
"- E Eee Eeee Edi. To nie raaaaj ? - A co to za raj, ktory dzis jest a jutro go nie ma"
"Pamiec innych o mnie jest moja wiara w siebie"
"- E Eee Eeee Edi. To nie raaaaj ? - A co to za raj, ktory dzis jest a jutro go nie ma"
"Pamiec innych o mnie jest moja wiara w siebie"
"Cialo jest domem mojej duszy"
1073158404000
SFD
Wysłana - 03 stycznia 2004 20:43
Moim zdaniem zbytnio nie tucza za to dostarczaja dużo energii. A teraz moje pytanie czy w odchudzaniu pomaga mleko. Bo pije od 3-do 5 szklanek mleka dziennie 2% lub 1,5% i akurat stosuje diete czy mleko mnie nie utuczy. I pytanie drugie w odchudzaniu potrzebne jest jak najwiecej białka np: ile?jak mam 172 cm wzr i 77 kg wagi...a ile wegli i tłuszczu oczywiście tłuszczu jak najmniej ale niewiem jak to policzyć moze d acie cynk albo gotowca dzieki narka pozdr.
Choc nigdy nie jest łatwo, ale zawsze warto.
1073159026000
BFG
Wysłana - 03 stycznia 2004 21:02
jedz jajka nie za tucza cie nie boj sie - i nie sluchaj starych bab co głupoty gadaja o jajkach - poczytaj opinie naukowców ale nie tych z 1965 roku ale badania współczesne.
Pozdro
Der Sieg Ist Unser!
Der Sieg Ist Unser!
1073160153000
Roni_IFK
Wysłana - 03 stycznia 2004 22:09
taaa mleko pomaga w otchudzaniu już napewno 2%, jak chcesz schudnąć jesz mało tłustego, czyli mleko 0,5%, a najlepiej ograniczyć je do minimum poniewarz jest w nim dużo latkozy, ułuż sobie dietę redukcjną. Przeczytaj : Odchudznanie poradnik: http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=92199&whichpage=1&crc=6235549#post0
ale chodzi o jaja na surowo gotowane na miekko smażone wszystkie??
haweł hawelizm hakoł hawel
"To mozliwosc spelnienia marzen sprawia, ze zycie jest tak fascynujace."
1073165304000
longrunner
Wysłana - 04 stycznia 2004 03:18
za duzo jajek oznacz aproblemy zdrowotne, cholesterol otd, w mysl zasady co za dzo to niezdrowo nie staraj sie napchac diety jajkami, powinna byc ona urozmaicona
Longrunner Keep on Running!
keep on running! Staraj się być najlepszy, rób więcej niż możesz, a będziesz panem samego siebie.
1073182704000
SFD
Wysłana - 04 stycznia 2004 11:16
dzieks serdeczne wszystkim! tylko ile tych jajek i jakiie? na miekko? pozdro!
1073211418000
Roni_IFK
Wysłana - 04 stycznia 2004 11:18
No to tak Jajka smażone- za dużo cholesterolu Jajecznia- tłusta, ale może być Samo białko z jajka- oczywiście, że może być No, ale fakt, że diete trzeba urozmaicać jest chyba oczywisty, na samych jajach zarówno finansowo, jak i zdrowotnie dłógo nie pociągniesz
Kulturystyka to niekącząca walka z sobą, ale nagroda jest wielka SFD FIGHT CLUB Profesional Sport Club Profil nie aktualny, od 5.1.2004 TRENING CYKLICZNY GR.VI uaktualnie w czerwcu
najwiecej białka jest w zółtku:D a nie mysleliscie o białku z drozdzy?
0m3n? a kto to taki?
1073241823000
SFD
Wysłana - 04 stycznia 2004 21:58
nio tak pare latek temu na jakims tescie mialem pytanko gdzie(w jajq) jest najwiecej bialka... okazalo sie, ze w zoltq! psypomnialem sobie! nio wiec proponuje codziennie jajecznice z trzech jaj moze byc? a moze za malo?