Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam. Prosze o interpretacje wynikow krwi chodzi mi raczej o ogolna interpretacje,nie poszczegolnych wskaznikow.Bo zaraz ktos pewnie wklei linka do strony w na ktorej sa podane normy i powie zebym sobie sprawdzil.A ztego co mi wiadomo to nie tylko w ten sposob sie spr.wyniki tylko tez ogolne spojrzenie na wszystkie wskazniki jest potrzebne.
wyniki masz idealne, z tego co widze jestes swiezo po cyklu lub dopiero zaczynasz, zgadza sie?
Ekspert -
1205152016000
Benoo
Wysłana - 10 marca 2008 13:47
No nie Shield,od saa mialem przerwe prawie rok,a teraz sie przymierzam wlasnie do cykluale jeszcze nie zaczalem.Bo ostatnio czesto lapalem przeziebienia-choroba nie zupelnie mnie rozkladala,a tylko tak pobierala,wiec obawialem sie zaczynac cykl zeby mnie zupelnie nie rozlozylo(typowe objawy przeziebienia)1-1,5 tyg.trzymalo mnie takie nie do.***ane przeziebienie pozniej mnie puszczalo na ok 2tyg.i znow latwo lapalem takie nadziebienia i oslabienia. Jako ze 4mc temu mialem dosyc ostre zapalenie pluc,lekarze sugierowali ze wina czestych przeziebien moze byc nie zaleczone zupelnie wlasnie to przebyte zapalenie pluc i stad to badanie krwi,a szczegolnie kazano mi zrobic to bialko C-reaktywne(CRP)bo byc moze gdzies jest jakis stan zapalny i to wywoluje czeste przeziebienia mimo tego ze stosuje taka profilaktyke jak Cerutin,olej z watroby rekina i czosnek w kaps.nie mowiac juz o odzywianiu i suplach.to latwo sie przeziebiam.
Czym sie zasugierowales Shield piszac ze jestem swiezo po cyklu lub ze nie dawno zaczalem?Ktorys ze wskaznikow by to sgugierowal?
Zmieniony przez - Benoo w dniu 2008-03-10 14:39:09
off
Znawca -
1205153273000
GREGOR_ian SECOND
Wysłana - 10 marca 2008 14:45
pewenie tym ze jak ktos wkleja wyniki to albo jest po i chce wiedziec czy nic nie schrzanil lub przed czy moze spokojnie zaczac
Pozdro
BORN TO WIN.
Ekspert -
1205156759000
Benoo
Wysłana - 10 marca 2008 14:56
Gregu @
off
Znawca -
1205157373000
krzykacz KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 10 marca 2008 15:29
Mogę i tutaj. To doszli po wynikach do czynnika sprawczego? Znana jest przyczyna owych częstych nawracających infekcji? Jak obecnie wygląda sprawa z Twoim układem immunologicznym? Co planujesz wpuszczać / dawk?
doping & zdrowie
Ekspert -
1205159361000
Benoo
Wysłana - 10 marca 2008 15:53
Nie bylem u lekarza z tymi wynikami,bo nie ma mojego lekarza ktoremu raczej ufam,bo na innych sie juz przejechalem(bledne diagnozy)Lekarz do ktorego chce isc z tymi wynikami bedzie dopiero za tydzien i dlatego zalozylem temat.Wiec poki co nie znana jest przyczyna tych infekcji. Na dzis dzien czuje sie ok.i nie mam zadnych objawow infekcji/przeziebienia.Na tydzien odpuscilem treningi zeby sie wlasnie wykurowac z tego kolejnego "nie pelnego przeziebienia" Kiedys np.jak zlapalem przeziebienie to gora 4dni i zdrowy bylem,a teraz jak cos zlapie to sie ciagnie i wolno sie kuruje.Wiec wydaje mi sie ze uklad immunologiczny cos cienko sobie radzi z infekcjami Co do cyklu to mysle ze po sporej przerwie duzych dawek nie bede ladowal,w zalozeniu mam: test enan 250mg. e4d stanozolol oral 30-40mg ed byc moze troche mety na kicka bym dal 20mg ed przez 2-3tyg.
off
Znawca -
1205160829000
Dibo22
Wysłana - 10 marca 2008 15:56
robili Ci wymaz z gardziołka pod kątem gronkowca, paciorkowca?
Ekspert -
1205161018000
Benoo
Wysłana - 10 marca 2008 16:04
nie robili
off
Znawca -
1205161489000
shaft3
Wysłana - 10 marca 2008 16:17
ja kiedys mialem podwyzszona temp i czulem sie tkai chory, troche przeziebiony caly czas, ale bez objawowo, ani gardlo ani katar nic. Ciagnelo sie to tak mieisac albo nawet 2 i zaczalem robic badania. Wkoncu zrobilem wymaz z gardla , wyszedl paciorkowiec. Od razu byl tez jakis antygram czy cos takiego, co pokazywal jkim antybiotykiem to zwalczyc. poszedlem do lekarza, zapisal anytbiotyk i za tydizen bylem zdrowy. Potem wrocilo to moze z 2 razy ale juz samo przechodzilo.