SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Interpretacja wyników - hormony

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 870

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 232
Hej! Trochę się za siebie wziąłem... Zrobiłem dzisiaj nowe badanie + rozszerzyłem o niektóre hormony.
Wyszło tak:

Testosteron 452 ng/dl (160-726)
LH 4,98 mlU/ml (0,8-7,6)
FSH 12,2 mlU/ml (0,7-11,1)
Estradiol 34,9 pg/ml (<56)
Cholesterol całkowity 169 mg/dl (<190)
Kortyzol 12,1 ug/dl (5-25)

Badanie robiłem o godzinie 9:00 rano, tak jak ostatnio.
Testosteron trochę do góry, estradiol nieco na dół.

Trochę mnie niepokoi to FSH...
Co myślicie?


Zmieniony przez - SilesianBoy w dniu 2018-04-23 20:29:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1688 Napisanych postów 46669 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 471225
FSH podwyższone i z tego powodu powinieneś skonsultować wyniki z lekarzem oraz prawdopodobnie będzie trzeba rozszerzyć badania

FIZJOSTEO - Fizjoterapia i Osteopatia
Sk. Ks. Kard. Wyszyńskiego 5 , Warszawa
www.fizjosteo.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 232
Endokrynolog mowi, ze wyniki sa OK i nie widzi problemow w zawyzonym FSH. Zapytal czy mam juz dzieci, jak powiedzialem, ze mam, to stwierdzil, ze nie ma problemu jesli nie planuje nastepnych. Czy to jest wg Was prawidlowe podejscie?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problem z klatką