Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam! Moglibyscie moze mi przyblizyc jak dokladniej dziala insulina, jakie sa jej skutki uboczne, oraz jak ja stosowac. Jakie dawki stosowac.... jakie jest ryzyko przy stosowaniu insuliny. Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
Jak nie bierzesz pod okiem lekarza to ryzyko jest takie że weżmiesz odrobinę za durzo lub w złym momencie, dostaniesz szoku hipoglikemicznego i ******lniesz w kalendzrz... nawet jak ktoś zadzwoni po pogotowie to i tak nie koniecznie cię odratują (hyba że się domyślą że jakiś d**** ******lnął sobie insulinę - od tego w końcu są). Ogólnie nie bierz tego bo to shit - może być tania bo do niedawna była refundowana i na receptę kosztowała grosze. A tak wogóle to ile ty masz lat ????????? Weż się ******lnij w łeb i zmień dział na odżywianie lub trening.
1077216448000
SFD
Wysłana - 19 lutego 2004 20:30
Ok ja tylko sie pytam, tak dla informacji... chcialem wiedziec.
1077219025000
Młody4
Wysłana - 19 lutego 2004 21:08
www.google.com tam masz wszystko
CONQUER ALL
Specjalista -
1077221297000
SFD
Wysłana - 19 lutego 2004 22:47
No w sumie to tak.... tylko myslalem ze z fachowcami gadam. I tutaj znajde dokladniejsze dane, na ten temat jaki mnie interesuje. Bo jak szukam to jest wiele informacji dla diabetykow... a nie takich jakie ja chcialem uzyskac.
1077227262000
cukrzyk
Wysłana - 20 lutego 2004 11:03
Witaj player jestem cukrzykiem i wiem cos na ten temat.Jesli skonsultujesz sie z kims kto ma pojecie o tym i ci rozpisze dobrze jednostki insuliny to ok,ale ztym nie ma zartow,jesli nie bedziesz sie dobrze odzywial i i nie dostarczal dostatecznie WW(wymiennikow weglowodanowych) to jak juz ktos wczesniej wspomnial dostaniesz szoku-tzw.drgawek hipoglikenowych.Osobiscie odradzal bym ci branie insulin o krotkotrwalym dzialaniu takie jak: humulin czy mikstrad,natomiast insuliny jak:humulin N czy inne o dlugotrwalym dzialaniu sa o wiele bezpieczniejsze to chyba na tyle