Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 18351 razy
słowa kluczowe: ilość  posiłków 
Autor

Ilość posiłków

ellis ZASŁUŻONY

Wysłana - 11 grudnia 2005 21:35    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Wnioski z niżej przedstawionego artykułu przeglądowego nie wspierają przekonania, że ilość posiłków w ciągu dnia ma istotny wpływ na masę i skład ciała:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9155494

Osobiście nie widzę konieczności spożywania 6-7 posiłków w ciągu dnia. W większości przypadków rozdzielanie dziennej racji pokarmowej na 4-5 posiłki powinno dawać dobre rezultaty.

Zmieniony przez - ellis w dniu 2011-09-18 19:30:45

Ekspert -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 grudnia 2005 21:38 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Sachem

Wysłana - 11 grudnia 2005 21:38    Edytuj Cytuj
pierwszy!

dobra robota

[http://www.smoczyjezdzcy.pl] - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
Ekspert -

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 11 grudnia 2005 21:48    Edytuj Cytuj
szczegolnie ze ci bokserzy przyjmowali tylko 2 posilki ,wiec to badanie totalnie nie odpowiada prawdzie mnie tez smeiszy twierdzenie jedz minimum 5 posilkow bo inaczej zwalisz diete hej jak bym na ud 2.0 jadl 5-7 posilkow to by byla tragi-komedia
Ekspert -

marek.c I.H.S. TEAM

Wysłana - 11 grudnia 2005 23:09    Edytuj Cytuj
Ja też spotkałem sie z podobnymi badaniami, wynikało z nich , ze przy ubogiej kalorycznie diecie znacznie bardziej liczy sie regularnosc posilkow a na drugi plan schodzi ich ilosc.

inaczej gdy dieta ma ponad 2000kcal.
Co do badań to niestety wiekszosc jest robiona na ochotnikach ( kazdy inaczej je, ma inny tryb zycia itd wszyscy sa zbiorem roznych danych )wiec nie bardzo w niktórych przypadkach sa te badania miarodajne ( Ellis czy zauwazyles jak ostroznie w takich przypadkch sie wypowiadaja ci badacze : "wyglada na to ze .. " "wydaje sie ze ..." " wszystko wskazuje ze ..." )
inaczej to wyglada gdy masz dostep do badan robionych na sportowcach bedacych na zgrupowniu ( te same pory posilkow, te same posilki, plan dnia , nawet ilosc snu ) wtedy wypowiedzi sa znacznie smielsze.

pozdrawiam
mc

IHS TEAM
zapraszam do działu Progress
Specjalista -

ellis ZASŁUŻONY

Wysłana - 12 grudnia 2005 14:07    Edytuj Cytuj
badania badaniom nie równe to prawda, w linku jest krytyka kilku badań które mogły wprowadzać w błąd... jednak na podstawie takiej ilości możemy wyciągnąć pewne wnioski, wnioski które podałem

w moich wypowiedziach brak pewności, to chyba związane jest ogólnie z moim charakterem a nie poziomem wiedzy

Ekspert -

zakrześ

Wysłana - 12 grudnia 2005 19:30    Edytuj Cytuj
jak zwykle interesujace stwierdzenia

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

Michał...

Wysłana - 12 grudnia 2005 19:41    Edytuj Cytuj
ciekawe ja obecnie mam 6 posiłków ( ostatnie 2 małe, 4 duze, 2200 kcal) to w sumie dobrze mi tak sie odzywiac

Znawca -

Rothen

Wysłana - 12 grudnia 2005 20:19    Edytuj Cytuj
ja tak samo preferuje 6 posiłków

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

marek.c I.H.S. TEAM

Wysłana - 14 grudnia 2005 21:18    Edytuj Cytuj
Ellis - czytalem troche twoich wypowiedzi, dla mnie jesteś człowiekiem ułozonym , sumiennym ,niekonfliktowym i posiadjacym duża wiedze tematyczna . (całośc widać po wypowiedziach).(takim postepowaniem z pewnoscia wzbudzasz sporo sympatii i to z pewnoscia nie u matołków !)
a co do niesmialosci to mialem na mysli pewne uniki ze strony robiacych badania (sa naprawde czesto asekuracyjne !)

pozdr.
mc

IHS TEAM
zapraszam do działu Progress
Specjalista -

ellis ZASŁUŻONY

Wysłana - 14 grudnia 2005 22:37    Edytuj Cytuj
posiadam aż tyle zalet nawet bym nie pomyślał...

Ekspert -

coraMietka

Wysłana - 14 grudnia 2005 22:43    Edytuj Cytuj
Masz.
Grzeczny, ułożony, zdystansowany (do głupich komentarzy) dodałabym..
Jesteś moim przeciwieństwem.
i dlatego..
Kocham.
Przepraszam.
Zacznijmy od nowa...
<beczy>

Right into the danger zone.. :>

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ilość posiłków

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.