Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Ile trzeba mieć lat (kiedy się zaczyna) aby osiągnąć sukces w sporcie?

kelpie0

Wysłana - 27 czerwca 2008 22:32    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Hmmm...

Mniej więcej to co w tytule. Szesnastolatka, która poza trzema latami w podstawówce (klasa sportowa - dawno i nie prawda ) ze sportem miała niewiele do czynienia ma szansę na sukces w jakiejś dziedzinie (1. szermierka 2. jeździectwo 3. tenis 4. gimnastyka artystyczna itd.)?

Pytanie zostało zadane po tym, jak dowiedziałam się, że w klubach sportowych największe zapotrzebowanie jest na osoby w wieku 6-7-8 lat.

Czyli starszym zostaje tylko zajęcie się sportem "rekreacyjnie"?

A szkoda

Czekam na wasze opinie/doświadczenia.

PS. jeżeli temat o podobnej tematyce już istnieje to proszę mnie tam odesłać i nie krzyczeć

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 czerwca 2008 22:39 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

zanett25

Wysłana - 27 czerwca 2008 22:39    Edytuj Cytuj
mozesz zaczac.

NIEZASTAPIONA NIEPOWTARZALNA,CIAGLE SZALONA I ZAWSZE NORMALNA.
Znawca -

Balboa5

Wysłana - 27 czerwca 2008 22:46    Edytuj Cytuj
idź na boks :PP

SFD Fight Club & Uderzane

WISŁA KRAKÓW
"Chuligańskie życie przemocy świat wal mocno w morde bedziesz coś wart"
Znawca -

kelpie0

Wysłana - 27 czerwca 2008 22:48    Edytuj Cytuj
Zacznę i co i 7-latek mnie położy na macie, a 8-latka szrobi szpagat, tak?

Raczej chodziło mi o to, czy uda mi powiedzmy w 5 lat osiągnąć to, co także w 5 lat osiągnie 7-latek? Czy moja i jego np. technika będą porównywalne, czy przewaga (bo zakładam, że to przewaga) jego wieku sprawi, że będę daleko w tyle?

A może z tym wiekiem to chodzi o to, że co prawda nasza sprawność będzie porównywalna (moja i tego wyimaginowanego 7-latka), tyle, że on w wieku 12 lat będzie sprawny tak jak ja w wieku 21 lat, czyli on będzie gdzieś np. w juniorch, a ja w seniorach. Acha załapalam, czyli on w wieku 21 lat będzie już po 14 latach treningów, a ja tylko po 5. OK

Chyba, że moje rozumowanie jest błednę, ale raczej nie da się osiągnąć w 5 lat, tego, co ktoś osiągazł przez 14? Prawda?

Zmieniony przez - kelpie0 w dniu 2008-06-27 22:49:13

Helssing

Wysłana - 27 czerwca 2008 22:51    Edytuj Cytuj
nie porównuj za bardzo sprawnosci 7 latka do 15-16 latka.
siła szybkosc to cholernie duze róznice miedzy takim zakresem wieku.
jesli sie przyłozysz to i sukces bedzie

"Miota nim jak szatan..."
Specjalista -

kelpie0

Wysłana - 27 czerwca 2008 22:53    Edytuj Cytuj
Acha, czyli wiek mnie tak od razu nie skreśla, to już jakiś plus, tylko, że nadal trochę mnie przeraża fakt, że będę ćwiczyć tak "krótko" w porównaniu do "innych" (tych, którzy zaczynali w wieku 6-7-8 lat ;) )

Zmieniony przez - kelpie0 w dniu 2008-06-27 22:54:54

ala0308

Wysłana - 07 lipca 2008 17:33    Edytuj Cytuj
Mnie teraz męczy mniej więcej ten sam problem... Bo mam 17 lat i wcześniej nie trenowałam jakoś strasznie koszykówki. Teraz moim marzeniem jest trenowanie w klubie... Boję się że to już za późno, że mam za dużo w plecy. Dużo osób mi mówi że powinnam spróbować ale mimo że bardzo tego bym chciała strach,że już nie dałabym rady jest duży...

Drzewkoo

Wysłana - 07 lipca 2008 17:46    Edytuj Cytuj
Jak sie czegos bardzo chce to sie to osiagnie(chyba ze jest to cos nierealnego).Ciężką pracą i wytrwałością napewno coś osiągniesz.Wielu "miszczów" zaczynało nawet koło 20-stki (oczywiscie to wszystko zalezy od dyscypliny) np. na boks czy ogolnie sporty walki to wiek masz bardzo dobry.

Walka rozpoczęta...
Co nie zabije to wzmocni!

Sandwich16

Wysłana - 07 lipca 2008 18:02    Edytuj Cytuj
o ile wiem w gimnastyce artystycznej w wieku 16 lat powoli przechodzi sie w wiek emerytalny Wystarczy ogladnac olimpiade, albo jakies zawody w telewizji, one maja z 1.2 m wzrostu 30 kg wagi 15 lat

G-SZIT

Wysłana - 07 lipca 2008 18:14    Edytuj Cytuj
I co boicie się ruszyć dupę i zacząć cokolwiek robić szukając wytłumaczenia tym że ktoś trenuje dłużej i będzie od was lepszy ?

Intryguje mnie to, że piszecie zacząć coś robić żeby osiągnąć sukces i być tam jakimś dobrym, co wy chcecie zacząć coś robić dlatego że lubicie ten sport czy dlatego że chcecie być naj naj ? Jeśli się coś lubi i sprawia to przyjemność to się stara uprawiać ten sport... a nie szukać wytłumaczenia w stylu "on trenuje od 9 lat jest lepszy odemnie" i co z tego że jest lepszy ? lubisz coś robić to to rób ! a nie szukaj głupich wytłumaczeń !
Jak się przyłożysz to osiągniesz na pewno jakieś sukcesy mniejsze i większe, ale zawsze będą tak samo jak zawsze będą ludzie lepsi od Ciebie... tak więc jak coś chcesz robić to rusz się i rób to a nie użalaj się nad sobą że będziesz gorsza od kogoś tam.

... szału nie ma.
Specjalista -

himenn

Wysłana - 07 lipca 2008 18:27    Edytuj Cytuj
zeby osiągnąc sukces w sporcie to trzeba sie temu poświecic, trening czyni mistrza, musi to byc Twoja pasja ,oczywiscie czy sie zacznie w wieku 15 lat czy w wieku 30 to ma roznice ,rozne sporty zaczyna sie w roznym wieku ,a zamiast pisac i sie zastanawiac to najpierw zacznij trenowac jakis sport i sie moze okazac ze masz dobre predyspozycje ,szybko sie uczysz i mozesz z czasem przeskoczyc osobe ktora trenuje dłuzej niz Ty ale to tzeba najpierw sie wziasc za cwiczenia.

potęga i siła!

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ile trzeba mieć lat (kiedy się zaczyna) aby osiągnąć sukces w sporcie?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.