Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 7768 razy
słowa kluczowe: idealna  sylwetka 
Autor

Idealna sylwetka

ddrocker

Wysłana - 26 grudnia 2004 14:17    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.
W wielu postach porównujecie sylwetki i wymiary kulturystów.
Może wiecie jak kształtowały się kryteria oceny sędziów zaczynając np od lat 50-tych do chwili obecnej.
Jakie wymiary i stosunek obwodów były wyznacznikiem harmonicznej budowy ciała?? Chodzi mi tutaj o jakieś przeliczniki -waga-wzrost-obwód.
może jakaś tabelka.
Dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 stycznia 2005 11:15 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

wortal

Wysłana - 10 stycznia 2005 11:15    Edytuj Cytuj
Co do Mr. O obecnie wygląda to tak mniej więcej:

170 cm = 102 - 119 kg
175 cm = 109 - 126 kg
180 cm = 116-133 kg
185 cm = 123 - 140 kg

tyle trzeba ważyć by cos znaczyc na Mr.O

Ogólnie, wzrost o 1 cm wieckszy, należy ważyć 1-1,5 kg więcej by zachować proporcje.

Wzrost wagi o 2 kg, powinien oznaczac wzrost bicepsa o 1 cm.

Obwód w pasie powinien byc zawsze jak najmniejszy, na rzeźbie ideał to dla zawodników niskich około 83-86 cm, dla wyższych około 85-88 cm.

Obwód w klatce jak największy

Większy wzrost o 4-5 cm powinien iść większy biceps o 1 cm by zachować proporcję biceps-wzrost.

Większy wzrost i waga, oznacza większy członek

Wyciąg z regulaminu :
Ptk.4 - "wortal" ma zawsze racje
Nie klikaj [http://wortal.prv.pl]

dominikkk

Wysłana - 14 stycznia 2005 19:19    Edytuj Cytuj
Te obwody pasa to porazka. Dla mnie idealem jest maks 80 przy 185cm wzrostu. Ile mial Frank Zane u szczytu formy?? ok. 70 chyba i dlatego wygladal swietnie.

Dominik

ddrocker

Wysłana - 14 stycznia 2005 19:32    Edytuj Cytuj
Ja mam 180cm i waże 84 kg i chciałbym "dobić" do 90kg ale wole jednak ważyć mniej i mieć lepszą rzeźbe.
80cm w pasie jest cięzko utzymać a przy wagach powyżej 100kg to na czysto raczej niemożliwe.

wortal

Wysłana - 16 stycznia 2005 20:35    Edytuj Cytuj
Frank Zanr ptzy 175 miał 88-90 kg, więc mógł miec te 70-75 cm w pasie wciągniętym,
ale teraz zawodnicy wpier_ddal_ają kilogramy żarcia, odżywek i pomogaczy
i maja tak rozepchane bebechy (wystające na maxa) i to mimo tego że mają na nich 0% tłuszczu. No ale teraz się waży na Mr.O 120-135 kg, więc nic dziwnego że mają wszystko przerośnięte.

Z tymi obwodami pasa to już nie przeginajcie. Moja kumpela przy wzrosćie 168 cm i wadze 51 kg (a więc chudziutka, bo norma to niby 58 kg) ma w pasie 71 cm a w tali 66 cm (i nie ma w tych miejscach tłuszczu).

Poza tym, kiedyś zawodnicy po prostu odchudzali brzuch, a dziś zawodnicy go ćwiczą. Ten kaloryferek jest po prostu umięsniony, wystaje 6 ciasteczek oddtłuszczonych ale wystające. A kiedyś było tam płasko jak w deseczce. A chuba warto miec tam pare mięśni, bo wtedy mozna przyjąc ciosy czy większy wysiłek na brzuch.

Wyciąg z regulaminu :
Ptk.4 - "wortal" ma zawsze racje
Nie klikaj [http://wortal.prv.pl]

lessie ZASŁUŻONY

Wysłana - 21 stycznia 2005 10:52    Edytuj Cytuj
poza tym szerokość talii jest uwarunkowana w wielkim stopniu genetycznie i nawet na poziomie 3-4%bf czesto 80cm jest po prostu nierealne.

lessie...po prostu lessie

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.