Temat został odczytany 553 razy
słowa kluczowe: znowu  kreatyna 
Autor

I znowu kreatyna

daras_x

Wysłana - 24 marca 2005 20:31    Edytuj Cytuj
Pojawia się wiele pytań odnośnie kreatyny i wszędzie znajduje różne odpowiedzi na moje pytania dlatego pisze sam tego posta, zeby sie dowiedzieć konretnie to co chce. Kupiłem sobie kreatyne z Olimpu mikrorozdrobnioną i do tego Dextroze juice. Teraz zaczynają sie moje pytania:

1) Były już post o miarkach ale tez nie znalazłem konkretniej odpowiedzi a mianowicie ile miarek to 40g Dextro juice, bo ja słyszałem że dwie a to mi się coś dużo wydaje. No i jak już o tej dextro to tak dla upewnienia zapytam o kreatyne bo mam taką dużą płaską łyżeczke do tego i jest na niej 5 ml i też słyszałem że dwie miarki to 5 g. Napiszcie jak to jest naprawde

2) Ile dextrozy powinienem mieć na jeden cykl kreatyny (mam kreatyne 500g)pani w sklepie mi mówiła, że na jeden cykl wystarczy mi 1,5 kg dextro ale jak ja sobie policzyłem to biorąc 40g każdorazowo do kreatyny a biore przed i po treningu to wystarczy mi na 18 dni a biorąc kreatyne po 5g przed i po treningu to wystarczy mi na 50 dni i w tym momencie mi się nie zgadza coś z tym co mówiła mi sprzedawczyni. W razie jak powinienmem mieć wiecej tej kreatyny to napiszcie ile mam jeszcze dokupić.

3) no i to już napisałem wczesniej czy dobrze jest jeśli biore 5 g kreatyny i do tego 40 g dextro przed i po treningu

4) I jeszcze chiałem zapytać o HMB, bo jak skończy mi się deextroza to chciałem kupić HMB i połączyć HMB i kreatyne czy to jest dobre ?? No chyba że jeszcze dokupić dextrozy i wtedy krreatyne, dextro i HMB co o tym sądzicie ??

Tak zawsze pytacie o staż itd tak wiec ćwicze już dość długo bo tak ponad 3 lat oczywiście nie non stop na siłowni ale troszke jest i jakoś mi tam idzie, ale że nigdy się nie iteresowałem suplementami, a teraz jednak chiałem jaoś tam na wakacje wyglądać i dlatego chce tą kreatyne a potem HMB. Z góry dzięki za odpowiedzi, aha wczesniej jeszcze brałem aminokwasy bo tak mi polecono żeby jakoś te mięśnie podbudować, dietka białkowa róznież jest

misOO

Wysłana - 25 marca 2005 12:29    Edytuj Cytuj
1) tak mniej wiecej 2 miarki to 40g...
2) 40g po treningu silowym w zupelnosci wystarczy...i tylko po treningu...w innych porach nie bierz...kreatyne 6g z dawka dextro po treningu a w nietreningowe rano na czczo sama kreatyne...
3) jw
4) najlepiej kupic hmb do cyklu kreatynowego...chociaz po cyklu takze ma to sens jednak wg mnie najlepiej sie sprawdza podczas cyklu !

Pozdrawiam
misoo
Specjalista -

daras_x

Wysłana - 25 marca 2005 18:27    Edytuj Cytuj
wielkie dzięki !!!!!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.