Autor

INSULINA wzmaga czy hamuje ?

psonic

Wysłana - 18 stycznia 2009 11:22    Edytuj Cytuj
Otóż ucząc się fizjologii natknąłem się na 2 przeciwstawne opinie. najgorsze jest to ze tego samego autora.

w fizjologii czlowieka z elementami fizj. stosowanej i klinicznej pisze ze insulina wzmaga laknienie

a w kompendium traczyka jest wyraznie napisane ze hamuje laknienie.

jak to jest ? skoro w podrecznikach pisza 2 rozne rzeczy to wole sam sie nie domyslac, dlatego pytam

Legends May Sleep But They Never Die

IntoTheRain Forever On My Mind

michal.z

Wysłana - 18 stycznia 2009 11:59    Edytuj Cytuj
Pomysl logicznie. Insulina to hormon ktorego zadaniem jest obnizenie poziomu cukru we krwi i spakowanie tego do tkanki tluszczowej lub miesnia. I teraz. Skoro obniza poziom cukru we krwi to bedziesz bardziej glodny czy syty?

Po zastosowaniu dobrych specyfikow stymulujacych wydzielanie insuliny po 30 minutach czuje sie juz tak ospaly i padniety ze padam. Dlatego musisz odrazu po zastosowaniu stymulatora insuliny zjesc posilek. Zatem glod jak cholera :)

Pozdrawiam

NIE sądzisz, że masz ochotę dać mi SOGA?
W końcu Ci pomogłem :)
Specjalista -

psonic

Wysłana - 18 stycznia 2009 12:10    Edytuj Cytuj
myslalem logicznie i do takiego wniosku doszedlem, ale widzac jak 2 tegie glowy maja inne zdanie ( mala pomylka byla w obydwok ksiazkach pisal traczyk ale w tej pierwszej rozdzial o trawiennym byl chyba konturka)to mozna krecka dostac

jesli widzisz w podreczniku takie zdanie: w hamowaniu laknienia biora udzial . xx , xx , insulina, to wiesz... lepiej chyba sie dopytac?

Zmieniony przez - psonic w dniu 2009-01-18 12:11:31

Legends May Sleep But They Never Die

IntoTheRain Forever On My Mind

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

INSULINA wzmaga czy hamuje ?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.