Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1610 razy
słowa kluczowe: insulina  aknienie 
Autor

INSULINA - ŁAKNIENIE

SFD

Wysłana - 14 maja 2002 17:42    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Ostatnio się dowiedziałem że wysoki insulina powoduje łaknienie, a węglowodany powodują wydzialanie się insuliny, więc jesz więcej im więcej jesz.
Tak mi się przynajmniej zdaje. Za jakieś 4 dni będę miał o tym książkę to wam dokładnie opisze o co chodzi.

NARKA

Początkujący ale kujący. Przetrenowany, ale narwany. 3 lata pakował, Roniego wyeliminował.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 maja 2002 19:12 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

Si2uiel ZASŁUŻONY

Wysłana - 14 maja 2002 19:12    Edytuj Cytuj
Zbyt proste wnioski wysnowasz. :) Gospodarka weglowodanowa to temat osobnej dziedziny naukowej - diabetologi. Nie bardzo mam ochote kombinowac jak strescic to w kilku zdaniach wiec poczekajmy wszyscy na wycinki z ksiazki ktore obiecujesz :)

A gret flame follows a little spark

"...a jakie plany mialem... ze bedzie jedyny... a potem powiedzialem sobie... przeciez moge zrobic 2... a potem... przeciez moge zrobic 2 masowe i 1 wycinkowy... a potem... ahh..."
Ekspert -

SFD

Wysłana - 21 maja 2002 01:09    Edytuj Cytuj
Oczywiście coś Ci się pokręciło bo jest akurat na odwrót niski poziom glukozy we krwi powoduje takie objawy jak podenerwowanie, senność, głód , drżenie , zaburzenia widzenia , szybkie bicie serca i wiele innych po przyjęciu posiłku zwiększa się poziom glukozy we krwi a tym samym zwiększa się poziom insuliny we krwi a przecież nikt po spożyciu posiłku nie staje się jeszcze bardziej głodny to oczywiste.Tak więc uczucie głodu nie wynika z dużego poziomu insuliny we krwi.

Si2uiel ZASŁUŻONY

Wysłana - 21 maja 2002 16:07    Edytuj Cytuj
Niestety Eja nie zawsze jest tak jak mowisz. Ten mechanizm ktory opisalas wystepuuje jesli do posilku przyjmujemy odpowiednie dawki weglowdanow, nie przejadamy sie. Bardzo czesto jednak, zwlaszcza w sportowcow dyscyplin wytrzymalosciowych, kiedy po bardzo intensywnym i kosztownym energetycznie wysilku nastepuje wilczy apetyt. Wtedy osoba jest w stanie spozyc wielokrotnie wiecej weglowodanow niz jest w stanie przyjac w ciagu jednego posilku nasz organizm. Jesli to nastapi, calosc glukozy bardzo szybko trafi do komorek tluszczowych gdzie szybko zostanie zamieniona w material zapasowy. W ten sposob osoba po chwili od spozycia posilku glodna bedzie na pwrot. Cos takiego nazywamy hustawka hiperglikemiczna. Pol biedy jesli dotyka ona wyczynowych sportowcw lub intensywnie cwiczace osoby , gorzej jesli w cos podobnego "wpadnie" osoba na codzien np. pracujaca umyslowo. Taka przypadlosc prowadz do blyskawicznego przybierania na masie i w krotkim czasie sporej otylosci.

A great flame follows a little spark

"...a jakie plany mialem... ze bedzie jedyny... a potem powiedzialem sobie... przeciez moge zrobic 2... a potem... przeciez moge zrobic 2 masowe i 1 wycinkowy... a potem... ahh..."
Ekspert -

FabioBB

Wysłana - 22 maja 2002 08:57    Edytuj Cytuj
WITAM!
Fakt podawanie insuliny wiąże się z zwiększeniem zapotrzebowania na energie dostarczaną z pożywienia ,ale sądzę ŻE TEN TEMAT DO DZIAŁU DOPING SIE NADAJE.
A T O M I C powinieneś przenieś kolege do innego działu ))
POZDRAWIAM

członek-mafia.suple.hardcor.pl i VITALMAX rulez

SFD

Wysłana - 22 maja 2002 13:07    Edytuj Cytuj
Co ma insulina do dopingu. Mi chodzi o diete. O regulowanie wpływu węglowodanów na wydzielanie insuliny, a ty minie do DOPINGU wysyłasz.

Początkujący ale kujący. Przetrenowany, ale narwany. 3 lata pakował, Roniego wyeliminował.

Si2uiel ZASŁUŻONY

Wysłana - 22 maja 2002 14:26    Edytuj Cytuj

A great flame follows a little spark

Ekspert -

FabioBB

Wysłana - 23 maja 2002 08:28    Edytuj Cytuj
momento! mówisz o wysokim naturalnym poziomie insuliny a to przepraszam z twojej wypowiedzi (nie wiem czemu) wywnioskowałem ,że chodzi ci o dietę przy podawaniu podskórnymk INSULINY.
Mówisz twój poziom jest wysoki to z nabieraniem masy nie powinno być problemów

członek-mafia.suple.hardcor.pl i VITALMAX rulez

TOPOR

Wysłana - 23 maja 2002 09:16    Edytuj Cytuj
Sorry ,że się wcinam ,ale chciałem się przywitać z Fabio.
Zobacz profil Fabio , a przypomnisz sobie Mnie z zawodów.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

INSULINA - ŁAKNIENIE

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.