Mam przyjemnosc otwarcia tematu dotyczacego rozpoczecia kolejnego, wielkiego sezonu w kregach najlepszych kulturystow swiata, profesjonalistow z IFBB. Zawody Phoenix Pro odbeda sie 20 lutego w sobote i beda pierwszymi w tym roku, niejako na przetarcie lez, po oficjalnym ogloszeniu przez promotora IRONMAN Pro o niekontynuacji swojego przedsiewziecia w Los Angeles. Juz za rok probe przejecia schedy ,po posiadajacym prawdopodobnie najlepsze oswietlenie wszechczasow Ironmanie, podejmie kolejny konkurs - 2011 Flex Pro Bodybuilding and Figure Championships , zaplanowany wstepnie na 7 stycznia w Los Angeles.
Wracajac do wlasciwego tematu, poczatkowo panowaly opinie o dosc slabej obsadzie imprezy i byc moze z tego wzgledu na liste startujacych wskoczylo pare znanych nazwisk po, jak sie okazuje, nie tak latwe zwyciestwo. Mamy tez kilku debiutantow na scenie i jezeli organizatorzy popisza sie sprawna organizacja to bedzie to calkiem udana impreza. Ponizej lista zawodnikow i pare zdan o wybranych.
Nie znajduje sie jeszcze oficjalnie na liscie, ale zapowiedzial swoj wystep na zawodach. Jesli trafi z forma to prawdopodobnie nie bedzie mial sobie rownych.
Troy Alves, USA, 44 lata
Jak powiadaja najlepiej zbudowany dziadek na swiecie. Zawody odbywaja sie w jego miescie rodzinnym, a wspolpracujac z Chrisem Aceto Troy krok po kroku odnajduje formule do zrobienia maksymalnej formy. Jeden z faworytow, na pewno tamtejszej publicznosci
Melvin Anthony, USA, 41 lat
Tylko on i Freeman jako jedyni mieli przyjemnosc pozowania w dogrywce na Mr. Olympia (top6). Na papierze wiec faworyt, jednak ostatnie miesiace pokazuja powolny spadek mozliwosci do przygotowania formy. A szkoda, bo sylwetka piekna. W ostatnim odcinku PBW ([www.probodybuildingweekly.com]) Melvin opowiada o przygotowaniach do zawodow z Dennisem James i ze bedzie w najlepszej dyspozycji.
Chcialbym wymienic rozniez kilka innych nazwisk. Swoj debiut w Phoenix zaliczy Daniel Hill , niemiecki zawodnik z rocznika 1986 ! Pojawi sie takze Stan "White Rhino" Efferding , ktory jesienia stoczy pojedynek z Johnnim Jacksonem o miano najsilnejszego kulturysty swiata. Debiutuje takze jeden z amerykanskich mistrzow Nationals Michael Liberatore . A na scene po dluzszej przerwie powroci WIELKI QUINCY TAYLOR . Na pewno Hide i Tarek beda rowniez wlaczyc o wysokie pozycje. Oficjalna lista na 5 lutego:
Hide złapał trochę kilogramów, wygląda całkiem fajnie, chociaż osobiście liczę na Troy`a. Przypominając sobie jego formę z ostatnich zawodów, nie będę zaskoczony jak wyjdzie znowu tak przygotowany () i będzie jak żyleta Generalnie stawiam na niego.
Ja osobiście jestem ciekaw formy Quincy Taylor'a,
dosc dlugo nie startowal (wiesz moze czemu?)
a kojarze go jako wielkiego dzika
Zmieniony przez - K_u_b_u_ś w dniu 2010-02-06 15:31:59