Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 21436 razy
słowa kluczowe: herbata  puerh 
Autor

Herbata Puerh

M.Kopernik

Wysłana - 16 września 2003 09:06    Edytuj Cytuj

Przeniesiony przez Michail z działu 'Trening'.

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Ostanio (od ok 2tyg.) piję herbatę puerh czerwoną (ok.1,5litra dziennie), tę firmy Bioaktiv, żeby się nieco odtłuścić. Zachęcił mnie do tego przypadek jednego klienta mojej apteki, który pijac te herbatę schudł ok. 15kg w 3 miesiece. Ten facio nie jadł tez kolacji tzn.ostatni posiłek konsumował ok.18tej.
Powiem wam, ze byłem zaszokowany, bowiem zazwyczaj z rezerwą odnoszę sie do tego typu srodków tzw. "odchudzaczy", ale w tym wypadku postanowiłem spróbować, bo srodek ma równiez działanie antymiazdzycowe.Muszę dodać, że bez diety schudłem 2kg.
Niestety zauważyłem, ze od moje dłonie i nogi (przód łydek) zrobiły sie bardzo suche. Czy może byc to spowodowane działaniem odwadniajacym owej herbaty?

"Kopernik też była kobietą!"

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 września 2003 11:35 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 58.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Michail ZASŁUŻONY

Wysłana - 16 września 2003 11:35    Edytuj Cytuj
Nie jadanie kolacji to jeden z podstawowych BŁEDÓW.

ZAPRASZAM TUTAJ:

http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=92199

ZAPRASZAM do udziału w akcji "Trenuj z nami CYKLICZNIE"
http://www.kulturystyka.pl/artykuly/120

KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM

PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
Specjalista -

M.Kopernik

Wysłana - 16 września 2003 12:36    Edytuj Cytuj
Jem kolację normalnie- ten gość nie jadl i miałem watpliwości czy schudł od tego niejedzenia czy od herbaty. Dlatego postanowiłem wypróbować to na sobie. Koszt niewielki ok.5.60zł- jedno opakowanie starcza na na miesiąc, herbata ma równiez działanie zdrowotne to, co mi to szkodzi.
Chodzi mi tylko o to czy nadmierne spozycie tejże herbaty (trzeba pić 1.5litra dziennie)może miec związek z nadmiernym wysuszeniem skóry? Wczesniej nie miałem takich problemów.

Michail ZASŁUŻONY

Wysłana - 16 września 2003 12:49    Edytuj Cytuj
Czytaj link.
Ani herbatka, ani ziółka cudowne nie spowodują, ze schudniesz trwale i z tkanki tłuszczowej.

Tobie potrzeba właściwej DIETY i RUCHU

ZAPRASZAM do udziału w akcji "Trenuj z nami CYKLICZNIE"
http://www.kulturystyka.pl/artykuly/120

KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM

PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
Specjalista -

anlenki

Wysłana - 16 września 2003 13:05    Edytuj Cytuj
Ja nie wiem czy to ma zwiazek z piciem herbaty-osobiście watpię-ale wysuszenie skory jesienią po letnim słońcu to chyba normalne? Ja tak mam co roku,zwłascza jak zaczynam nosić rajstopy i trochę zmarzną mi ręce.
Po drugie jesli juz pijesz Pu erh to kupuj te na wage, nie wierze w ta herbate w torebkach bo niby czemu ona jest taka tania????

M.Kopernik

Wysłana - 16 września 2003 13:12    Edytuj Cytuj
Tego lata za dużo się nie opalałem, bo nie miałem na to czasu,a skóra wysuszyła się do tego stopnia, że zaczyna mnie piec. kupiłem sobie krem vichy do rąk zniszczonych, ale pomaga tylko na2-3godziny.
Co do herbaty- kupuje tylko sypaną, bo ponoć do fixów idą smieci (to samo odnosi się do ziół-nie kupujcie ich w torebkach!!!)i mimo, że surowiec farmaceutyczny ma okreslone wymogi i normy, to ja ufam tylko ziołom "sypanym".
Co do tej herbaty to ja tez początkowo nie wierzyłem w jej działanie odchudzajace, zacząłem ją pić z tego względu, że wywiera działanie antymiażdzycowe i obniża poziom trójglicerydów we krwi, ale efekt naprawdę mnie zaskoczył...2kg w 2tygodnie...

Gosia_p

Wysłana - 16 września 2003 15:16    Edytuj Cytuj
Moja mama tesh pila ta herbatke i rowniez schudla przy czym wogole sie nie odchudzala. A co do tych herbat z ekspresu to naprawde jakies smieci gdyz mojej mamie pare razy na poczatku zdazylo sie kupic taka i po niej zadnych efektow nie bylo. Ale te kupowane w Herbaciarniach na wage sa super.
Pozdrawiam.

Być może dla Świata jesteś TYLKO człowiekiem...

ale dla Niektórych jesteś całym Światem....

agressor

Wysłana - 16 września 2003 17:14    Edytuj Cytuj
wiesz trochu pomoże wiem to z autopsji bo pijąc dużo zmiejszasz apetyt
(przynajmniej ja tam mam)ale bez odpowiedniej diety no i aktywnosci fizycznej to wierz mi choćby sie piło nawet boską ambrozje to nic nie da. A poza tym podejscie i systematyka to podstawa, nie mozna sobie pozwalać na słodycze i potem pić litry herbatek bo to głupota! Pij herbatke, dietke trzymaj i powodzenia! trzymam kciuki!

"NIE TRAKTUJ ŻYCIA POWAŻNIE BO I TAK Z NIEGO NIE WYJDZIESZ ŻYWY"

agressor

Wysłana - 16 września 2003 17:24    Edytuj Cytuj
a co do wysuszenia to typowy objaw nadmiernego odchudzania, skóra pozbawiona lipidów traci na elastyczności, pojawiaja sie zmarszczki i spękania, poza tym nieumiejetnie sie odchudzajac pozbawiasz organizm cennych witamin i mikroelementów przez co pogarszasz kondycje skóry. Dieta to popierwsze, a uzupełniająco DROVIT-wyciąg z drożdzy, vitaminki z grupy B, vit. A+E oraz kremik miejscowo. pozdrowionka

Rabea

Wysłana - 16 września 2003 21:51    Edytuj Cytuj
Herbata ta też ma właściwości nieco odwadniające, ja przynajmnie to zauważyłam na sobie.

"Nigdy nie jest dobrze, kiedy może być lepiej"

"Nigdy nie jest dobrze, kiedy może być lepiej"

M.Kopernik

Wysłana - 16 września 2003 21:57    Edytuj Cytuj
Własnie o to chodzi, jak ja pijesz to latasz jak kot z pęcherzem i myślałem,że może to odwodniło mnie na tyle, że wyschłem za bardzo

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Herbata Puerh

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.