Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Hantle zamiast baniaków z wodą?- trening dla początkujących

WzT

Wysłana - 21 lipca 2008 18:39    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Czy mogę zastąpić baniaki z wodą na hantle w treningu dla początkujących? I czy da to lepszy efekt?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 21 lipca 2008 18:51 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 109.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

GUSTlik93

Wysłana - 21 lipca 2008 18:51    Edytuj Cytuj
tak mozesz ponieważ baniaki są zamiennym obciążeniem. Pamiętaj aby dobrać odpowiednie dla siebie hantle.

WzT

Wysłana - 21 lipca 2008 19:11    Edytuj Cytuj
No właśnie ja należę do ludzi szczupłych, chyba ekto... do tego jak byłem mały złamałem sobie lewą rękę i już nigdy nie będzie tak sprawna i silna jak prawa( a różnica między nimi jest naprawdę widoczna ) Ta lewa ręka to masakra . Mam 15 lat i mam budowę "cienko kostną", hantle 3kg będę spoko czy może 4kg ?

GUSTlik93

Wysłana - 21 lipca 2008 19:30    Edytuj Cytuj
Hmm myśle że na początek mozesz wziąść te 4 kg bo różnica miedzy 3 a 4 jest mała także na początek ci wystarczy jak zrobią sie za lekkie to dokupisz

Rohan

Wysłana - 21 lipca 2008 21:00    Edytuj  Cytuj
Baniaki z woda nie sa konieczne. Wymyslilismy je, aby doslownie kazdy, nawet ten kto nie ma dostepu do zadnego sprzetu mogl we wlasnym zakresie cos wykombinowac. Jesli masz hantle, tym lepiej! A co ich ciezaru, to dobierz je sobie tak, aby wykonac zalozona liczbe powt. pamietajac o tym, ze baniak pelen wody wazy 5 kg.

tere - fere

Karol91

Wysłana - 24 lipca 2008 11:46    Edytuj Cytuj
dobry jest ekspander, moj kumpel mial taki na 4 paski i nikt w szkole, nawet koles od wf nie potrafil go w pelni rozciagnac na prostych rękach, na biceps odpiąłbys ze dwa paski i mozna spokojnie cwiczyc, nadepniesz noga na jedna raczke, a druga uginasz i po problemie, i jest tansze od zelastwa, tylko poszukaj jakidgos porzadnego a nie shitu z kondonami zamiast linek

Rohan

Wysłana - 24 lipca 2008 19:14    Edytuj Cytuj
Omsknie ci sie ze stopy i bedziesz mial kondona zamiast twarzy.

A na serio, jestem jednak za wolnym ciezarem, ruch jest bardziej naturalny no i przygotowuje do tego co ma nastapic potem, czyli treningu na silowni. Oczywiscie gumy tez maja jakas wartosc, nie chcialbym jej umniejszac.

tere - fere

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Hantle zamiast baniaków z wodą?- trening dla początkujących

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.