Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

HMBolon NX + Kreatyna 1250g + Thermo Speed Extreme

J_W

Wysłana - 31 stycznia 2008 00:50    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam - poczytałem to i owo o tych specyfikach - większość postów na ten temat była z lat 2002 - 2003 - więc z czystej ciekawości i troski o własne zdrowie zapytam czy coś współczesna nauka nie zmieniła w tym temacie.. ale do rzeczy..

wyczytałem o "zbawiennych" skutkach HMB jak i o całkowitej jego bezskuteczności więc o to nie pytam... ale zastanawia mnie taka kwestia:

HMB działa ponoć najlepiej w połączeniu z kretką
HMB najlepiej brać częściej w mniejszych dawkach (lepsza wchłanialność)
HMB dobrze połączyć z jakimś dopalaczem - stąd Thermo speed więc wykombinowałem sobie:
4 x dziennie 2 HMBolon + 1 kreatyna 1 porcja przed śniadaniem 1 przed treningiem 1 po teningu i 1 przed snem
2 x dziennie Thermo Speed Extreme 1 przed śniadaniem i 1 przed treningiem
2 x glukozamina - niestety kolana po kilku awariach więc staram się chronić
(wszystkie preparaty by Olimp)

powiedzcie proszę czy błądze..
czy lepiej się nie da

mam 3 dychy za sobą, 182 cm i jakieś 91 kg
z siłownią miałem do czynienia kilka razy w życiu, były też jakieś przygody z extremalnymi sportami walki typu JuJitsu sportowe (stąd glukozamina) - ale z siłką zawsze jakoś tak wychodziło, że kończyłem zanim dobrze zacząłem

pryekroczony wiek mnie zmobilizował i postanowiłem zadbać trochę o siebie
powiedzmy, że jestem już po rozruchu i wchodzę w fazę inensywnego treningu 3-4 razy w tygodniu + basen przynajmniej raz w tydniu na początek muszę zgubić oponkę.. i "przerobić" ją na co nieco masy - najlepiej beztłuszczowej.. jak zobaczę pierwsze efekty to zamierzam dorzucić jakieś białko.. ale na razie nie o tym
oczywiście staram się trzymać dietę i piję już tylko wodę bez gazu i zieloną herbatę z miodem i cytryną...

- wielkie dzięki (tak z góry)

j.

...kto pyta błądzi razem z innymi...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 31 stycznia 2008 01:00 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 69.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

J_W

Wysłana - 31 stycznia 2008 01:00    Edytuj Cytuj
te 1250 to oczywista mg

faftaq

Wysłana - 31 stycznia 2008 01:04    Edytuj Cytuj
dobrze kombinujesz. 4 razy dziennie HMBolon - ok, ale kretki nie dorzucalbym do kazdej porcji, a jedynie odal okolo treningowo po 3 - 4g na porcje.

czyli przyklaowo:

DT: rano 2cps HMBolon, przed treningiem 2cps HMBolon + 3 - 4g kreatyny, po treningu 2cps HMBolon + 3 - 4g kreatyny, przed snem 2cps HMBolonu. (z jednej okolotreningowej dawki mozesz zrezygnowac, dajac ją rano na czczo). TSe rano i przed treningiemod 1 capsa w porcji - w górę, wedle indywidualnej wrazliwosci

DNT: 3 razy dzienie po 2 capsy HMBolonu, a dodatkowo rano 3 - 4g kreatyny. TSe rano i przed obiaem od 1cps w gore..

Glukozaminy okolo 1.5 = 2g na dabe z posilkami. Sama glukozamina to troche malo, jak juz to warto kupic jakis zlozony produkt.

Zmieniony przez - faftaq w dniu 2008-01-31 01:06:45

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

J_W

Wysłana - 31 stycznia 2008 20:29    Edytuj Cytuj
wielkie dzięki - z glukozaminką mam dobre doświadczenia.. miałem długi zastuj w sporcie ale jakieś 3-4 lata temu zacząłem grać w tenisa i pierwszy misiąc schodziłem z kortu na jednej nodze
później zacząłem brać glukozaminę i po 2-miesięcznej kuracji miałem spokój do zimy, później narty więc znowu glukozamina i spokój do wiosny...

Nie mam pojęcia o złożonych preparatach - poleciłbyś coś ?

A co z Termo speedem ?
mam pracę siedzącą - jakieś 8-9 godzin za biurkiem przy kompie z małymi przerwami - ale z ruchem jest kiepsko przez ten czas i tak się zastanawiam czy ma sens brać rano - poza tym, że nieźle pobudza (pewnie efekt kofeiny) to w zasadzie ze spalaniem tkanki niewiele może pomóc... no i spadło mi zapotrzebowanie na kawę..
przed treingiem rozumię - bo czuje że pocę się bardziej niż bez i czuje że spełnia swoją rolę.. a w biurze... hmmm....

co do kreatyny to chyba masz rację jak tak podliczyłem dzienną dawkę razem z tym co jest w HMBolonie to trochę sporo wyszło..
ale podobno dobrze na początku dosycić organizam a później zmniejszyć...

j.

hator

Wysłana - 31 stycznia 2008 20:56    Edytuj Cytuj
tse slaby spalacz dawkowanie ok
tse na poczatek nada sie pozniej ewentualnie cos mocnego
thigh scorch

Wszędzie dobrze, ale najlepiej tam gdzie się czujesz dobrze )))
Specjalista -

J_W

Wysłana - 01 lutego 2008 18:11    Edytuj Cytuj
To co ? dorzucić po 2 tygodniach lkarnitynke ?
...tylko żeby mi pompa wytrzymała.. mam stresującą pracę

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

HMBolon NX + Kreatyna 1250g + Thermo Speed Extreme

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.