Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 6615 razy
słowa kluczowe: nowe  fakty 
Autor

HMB- nowe fakty?

Karol15lat

Wysłana - 14 listopada 2004 20:11    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Wiem jaką hmb ma opinie na tym forum i wątpie, że ktoś przeczyta tego posta, ale jeśli moje podejrzenia są słuszne to morzemy zrewolucjonizować kulturystyke... Wiem, że nie należy wierzyć reklamom, ale w jednej z nich - treca hmb jest napisane, że hmb polepsza wykorzystanie białka tak bardzo, że zmiejszając jego spożycie do 1 g na kg masy ciała możemy oczekiwać podobnych efektów jak na diecie wysokobiałkowej. Wiem, że to tylko reklama, ale jeśli to prawda to dieta przestanie być już taka ważna i kulturystyka zmieni swe oblicze. Nie będziecie już pisać laikom: A dieta jest? Tylko: A hmb jest? Zdaje sobię sprawę, że na 90% napiszecie, że to gówno prawda, ale jeśli moim zdaniem jeśli tam (na tej reklamówce) tak piszą to jest cień szansy, że jest to poparte jakimiś badaniami. Może przedprowadzilibyśmy mały eksperyment: dieta na mase z małą ilością białka i dużą ilością węgli (po to aby uzupełnić kalorie których nie będzie z białka) i do tego hmb. Sam był to zrobił ale ja teraz sam jestem w fazie innego eksperymentu o którym pisałem juz na forum. Polega on na diecie endomorfika w której białko jest pochodzenia w większości z produktów mlecznych. Ma na celu obalenie mitów o mleku (że zalewa, otłuszcza itp)Co o tym sądzicie?

Jedyny sport na całe życie... Moje foty [http://www.sfd.pl/temat257566/]

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 listopada 2004 20:13 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

RkW

Wysłana - 14 listopada 2004 20:13    Edytuj Cytuj
panie daaaaaaaaaaj pan spokoj

Cytat roku by pio091: Ja mam 16 lat jestem w czasie cyklu metka jest cool ale musisz ją codziennie wypocić (zmniejsza skutki uboczne)

-Tora-

Wysłana - 14 listopada 2004 20:14    Edytuj Cytuj
a hmb jest?

Tylko głupcy nie mylą sie nigdy - Sokrates.
Znawca -

nupel

Wysłana - 14 listopada 2004 20:19    Edytuj Cytuj
dotej pory na nikogo nie dzialo ty teraz tez niebędzie dzialac nawet po tych nowych badaniach

ludzi nieobchodza nowe badania ludzie potrzebuja efektów widocznychefektów a nie literek na kartce !!

CHIQUITAS DE LOS SANTOS

na redukcji nowy płyn Pur pomoże Ci wygrać w walce z tłuszczem

Nie masa a estetyka sie liczy !
Specjalista -

Damixxx

Wysłana - 14 listopada 2004 20:32    Edytuj Cytuj
jedna firma(nie wazne jaka)pisze,ze hmb jest alternatywą dla saa
wiec jak tu wierzyc reklamą?
Ekspert -

-Tora-

Wysłana - 14 listopada 2004 20:35    Edytuj Cytuj
ja czytalem ze Damixxx stosuje hmb ze znakomitymi efektami

Tylko głupcy nie mylą sie nigdy - Sokrates.
Znawca -

-Szoho-

Wysłana - 14 listopada 2004 20:37    Edytuj Cytuj
a powiec mi w jaki sposob HMB ma działać? I ogolnie jak HMB działa lub ma działać?

*Doradca w Suplementacji
**www.pajacyk.pl - Zaaapraszamy
***Nie wiesz jak stosować Suplementy? Napisz na Priva
Ekspert -

Karol15lat

Wysłana - 14 listopada 2004 20:46    Edytuj Cytuj
nie zrozumieliście! Skąd wiecie jak działa na was HMB? Jestem pewien, że stosowaliście je miając super diete, 2 g białka na lg masy ciała. A tu chodzi o to, że nie mając diety (bo 1 g białka na kg masy ciała to chyba każdy dostarcza)i stsując hmb można mieć takie same efekty jak na diecie wysokobiałkowej czyli przyrosty masy... Czyli możemy wnioskować, że hmb nie da nam jakiś z.a.j.e.b.i.s.t.y.ch efektów łącznie zdietą tylko będzie miłą alternatywą- dietą w pigułce

-Szoho-

Wysłana - 14 listopada 2004 20:54    Edytuj Cytuj
A powiec mi z kąd ta masa ma przyjść? I dokładnie proeces w jaki sposob to ma nastąpić co?

Ja wiem jak działa HMB i w praktyce jego działanie jest nie zauwazalne,
więc słucham moze sie czegos naucze.

*Doradca w Suplementacji
**www.pajacyk.pl - Zaaapraszamy
***Nie wiesz jak stosować Suplementy? Napisz na Priva
Ekspert -

Karol15lat

Wysłana - 14 listopada 2004 21:06    Edytuj Cytuj
to białko ma być niby lepiej wykorzystane... Może o to chodzi, że nie wysramy go tylko pujdzie to w mięśnie... A mtak na poważnie to moim zdaniem sprawa rozstrzygnęła by się w tedy gdy ktoś stosujący standardową diete na mase obciął białko, kalorie z niego uzupełnił węglem lub zdrowymi tłuszczami (z wskazaniem na węgle) i kupiłhmb...

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 14 listopada 2004 21:15    Edytuj Cytuj
Damixx ja myślę, że wszystko co może odciągnąć kogokolwiek od saa jest jakąś dla nich alternatywą/napewno nie dosłowną ale zawsze/.
Karol hmb rzeczywiście jest lepszym suplementem niż uważa jakaś tam grupa osób ale z tym białkiem to przesada, napewno może on "obniżyć" jego spożycie ale jest to nieznaczne, a poza tym tylko bardzo dobrze znający swój organizm ludzie którzy trenują często latami są w stanie w miarę dokładnie określić to zapotrzebowanie, ale zawsze będzie ono dużo większe niż głosi reklama... sorry ale ja myślę, że to nie napisał ekspert ale ktoś, kto chyba w życiu nie trzymał sztangi w ręku a może i nawet żadnej książki o odżywianiu...

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 11 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

HMB- nowe fakty?

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.