Temat został odczytany 783 razy
słowa kluczowe: tauryna 
Autor

HMB + tauryna

mmmmm123

Wysłana - 29 września 2005 10:53    Edytuj Cytuj
Zakładałem ten temat w innym dziale ale tam mi nikt nie odpowiedzial bardzo prosze o sprawdzenie i ewentualne korekty mojej rozpiski.

No wiec wlasnie jestem po cyklu kreatyny+nitro(8 tygodni trwal cykl) i teraz robie 8 tygodni lzejsze ACT i mam maly problem bo mam HMB MEGA CAPS i tauryne MEGA CAPS i nie wiem czy takie dawkowanie moze byc:

trenigowe-poniedziałe,środa,piątek (trenig silowy popoludniu): HMB 1kps rano +1kps tauryny, po silowni HMB 1kps+carbo+1kps tauryny, przed snem HMB 1kps+ZMA(apteczne)

nietrenigowe-wtorek,czwartek (tylko aeroby naczczo): rano przed aerobami ok 30min. HMB 1kps + Tauryna 1kps, po aerobach HMB 1kps+Tauryna 1kps, przed snem HMB 1kps+ZMA(apteczne)

nietreningowe(całkowity odpoczynek): rano HMB 1kps.+Tauryna 1kps, 8 godz. pozniej HMB 1kps+Tauryna 1kps., przed snem HMB 1kps+ZMA(apteczne)

Czy tak moze byc czy cos zmienic? PROSZE O PORADE.

Fuckmaster ZASŁUŻONY

Wysłana - 29 września 2005 11:39    Edytuj Cytuj
3g HMB dziennie [lub 4g hmb dziennie w dni treningowe]
tauryna 6g/dziennie

ONYK

Wysłana - 29 września 2005 15:35    Edytuj Cytuj
- dzienne zapotrzebowanie na taurynę wynosi 4 g z czego około 2 g dostarcza pożywienie więc Twoje dawki są prawidłowe;
- dwie dawki- jedna rano i jedna po treningu mają swoje uzasadnienie; ewent. możesz brac po treningu podwójną dawkę,a zrezygnować z tej popołudniowej dawki w dni nietreningowe zwł.że bierzesz wtedy HMB;
- ogólnie ok. i powodzenia!

mmmmm123

Wysłana - 29 września 2005 21:31    Edytuj Cytuj
dzieki za odpowiedzi o to mi chodzilo wiec zrobie tak jak mowisz czyli dawke popołudniową z dni nietreningowych(całkowicie bez trenigu)przełoze na dni treniongowe (trening silowy) czyli rano wezme 1kps tauryny oraz 1 kps HMB a po silowni 2 kps tauryny +1 kps HMB.

Fuckmaster ZASŁUŻONY

Wysłana - 29 września 2005 21:38    Edytuj Cytuj
onyk - nie do konca. zdobnyc 2g z pozywienia to sporo - dosc bardzo sporo , liczył bym przy normalnej "dietce" na 1 g max.
pozatym nie wiem czy wiesz ale WYIZOLOWANA TAURYNA [i nie tlyko, m.in. po to masz do kupienia wyizolowane BCAA np.] jest lepiej przyswajana niz taka niewyizolowana.

dzienna dawka 6 g/dziennie

mmmmm123

Wysłana - 03 października 2005 15:44    Edytuj Cytuj
a czy moglbym podzielic dawke zalozmy ze dni trenigu tauryne rano (i tu moje pytanie) czy moge wziac jednego kapsa z kawa na 45min przed treningiem a nastepnego zaraz po z HMB?

D.Szukała APZ.PL

Wysłana - 03 października 2005 16:22    Edytuj Cytuj
oczywiscie taki schemat dawkowania może byc również przyjęty
Ekspert -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.