Autor

HISTORYCZNE ZWYCIĘSTWO DOMINATORA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NUTRIFARM

Wysłana - 16 września 2008 13:14    Edytuj Cytuj

HISTORYCZNE ZWYCIĘSTWO DOMINATORA !!!

Nikomu innemu nie udało się zdobyć tytuł PIĘCIOKROTNEGO MISTRZA ŚWIATA !!!

Mariusz Pudzianowski po morderczej walce wywalczył piąty tytuł Mistrza Świata STRONG MAN w karierze - tego nie dokonał jeszcze nikt w historii.

To się nazywa walka do ostatniego tchu. Mariusz Pudzianowski po wygraniu przedostatniej konkurencji, po przeciągnięciu ponad 40-tonowego samolotu... zemdlał z wysiłku. Mimo to w decydującej rozgrywce nie dał szans najgroźniejszemu rywalowi i po raz piąty w karierze sięgnął po tytuł najsilniejszego człowieka na świecie.

- W takich chwilach idzie się na całego, do upadłego - przyznaje w rozmowie z "Super Expressem" najwybitniejszy od niedzieli siłacz świata. Popularny "Dominator" dokonał tego wszystkiego... na jednej nodze! Jeszcze przed eliminacjami rozgrywanych w amerykańskim Charleston zawodów odnowiła mu się bowiem kontuzja prawej łydki.

Fantastyczna pogoń Pudziana

- Ból od samego początku był ogromny. Przez całe mistrzostwa jechałem na mocnych zastrzykach, tylko morfina byłaby mocniejsza. A wszystko dlatego, że pragnąłem tego tytułu jak nigdy wcześniej - przyznaje Mariusz, który jeszcze w trakcie zawodów zapewniał "Super Express", że jeżeli zwycięży, to zakończy karierę.

- I nie wycofuję się z tego. To już koniec - podtrzymuje swą decyzję.

O historyczne piąte złoto Pudzianowski walczył do samego końca. Po pierwszym dniu finału do lidera, Amerykanina Dereka Poundstone'a (27 l.), tracił 4 punkty. Po drugim - strata wynosiła już trzy "oczka". A przed ostatnią konkurencją Polak był gorszy już tylko o jeden mały punkcik. Na najwyższy stopień podium Mariusz wskoczył, wrzucając na podest ostatnią, ważącą 185 kilogramów, kulę tylko trochę szybciej od amerykańskiego rywala.

- Nerwy były niesamowite. Niby już tyle lat startuję, już tyle razy byłem pierwszy, ale przed tą ostatnią konkurencją odczuwałem olbrzymią presję. Na szczęście w ostatniej chwili ogarnąłem się i wygrałem właśnie tym dużym doświadczeniem - opowiada "Dominator".

Ten tytuł jest dla mnie!

Dwa lata temu Pudzianowski w identyczny sposób przegrał złoto.

- Historia oddała więc to, co wtedy zabrała - śmieje się. Wtedy pokonał go amerykański strażak Phil Pfister. Teraz chrapkę na poskromienie "Polskiego Potwora" - jak nazywają go fani w USA - miał policjant Poundstone.

- Szkoda, że już kończę karierę, bo może następnym razem pokonałbym hydraulika albo jakiegoś kierowcę karetki - żartuje "Pudzian".

Mariusz przyznaje, że do zawodów nie był najlepiej przygotowany.

- Złożyło się na to kilka czynników, m.in. pięć miesięcy spędzonych w "Tańcu z gwiazdami". No i ta kontuzja. Inni myśleli tylko o tym, by uzyskać jak najlepsze wyniki, a ja poza tym musiałem uważać na każdy stawiany krok - zdradza.

Po ostatniej konkurencji Pudzianowski cieszył się jak jeszcze nigdy wcześniej.

- Cztery poprzednie tytuły były dla kibiców, ale ten jest dla mnie! Chciałem sobie udowodnić, że jestem w stanie tego dokonać. Udało się i mogę spokojnie zająć się teraz osobistymi sprawami - dodaje najsilniejszy człowiek świata.

Końcowa klasyfikacja MŚ
1. Mariusz Pudzianowski (Polska) - 58,5 pkt
2. Derek Poundstone (USA) - 53,5
3. Dave Ostlund (USA) - 49,5
4. Phil Pfister (USA) - 44,5
5. Travis Ortmayer (USA) - 39,5
6. Sebastian Wenta (Polska) - 38

Najwięcej tytułów w historii
1. Mariusz Pudzianowski - 5
2. Jon Pall Sigmarsson (Islandia) - 4
Magnus Ver Magnusson (Islandia) - 4
4. Bill Kazmaier (USA) - 3
5. Jouko Ahola (Finlandia) - 2
Bruce Wilhelm (USA) - 2
Geoff Capes (W. Brytania) - 2

GRATULUJEMY !!!

NUTRIFARM
best brands for you

Specjalista -

Timki74

Wysłana - 16 września 2008 13:22    Edytuj Cytuj
Super,szkoda tylko że kończy karierę.....
Choć jak jest ciągle najlepszy to niech odejdzie w chwale niepokonanego...

Trza być twardym, nie miętkim!

Grasik ZASŁUŻONY

Wysłana - 16 września 2008 15:55    Edytuj Cytuj
Gratulacje!

28:06:42:12
That is when the world will end.

IboK

Wysłana - 16 września 2008 16:00    Edytuj Cytuj
Wielkie gratulacje, podziwiam go!
Poprostu fenomen!!!

"W drodze do celu..."
[http://www.youtube.com/watch?v=gordky-oNLM]
Znawca -

grani

Wysłana - 16 września 2008 16:05    Edytuj Cytuj
Gratulacje!

Nie rezygnuj z marzen w obawie przed przegrana, to samo powtarzam sobie codzien rano. - Molesta
[http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=94&page=21] - moj dziennik
Co mozna robic cala wiecznosc i sie nie znudzic? Osiagac doskonalosc!

K_u_b_u_ś

Wysłana - 16 września 2008 16:11    Edytuj Cytuj
pisalem juz w strongach
niesamowita wola walki,fenomen !

niesamowicie przyjemnie sie czyta o takich wyczynach w wykonaniu Polaka

'5 serii to zdecydowanie za dużo. Chyba, że na dopingu jedziesz.'

WE LOVE YOU !

Ripper14

Wysłana - 16 września 2008 16:25    Edytuj Cytuj
czapki z głów
pzdr.

Smerfujący Moderator

Biniu NUTRIFARM

Wysłana - 16 września 2008 16:43    Edytuj Cytuj
BRAWO MARIUSZ

i

bedzie nam brakowalo Twoich wyczynow :(

TWORCA ALTERNATYWNEJ DROGI (i nie tylko) - zaprasza do dzialu NUTRIFARM
i lektury magazynu PERFECT BODY www.perfectbody.pl
Ekspert -

misiekX3

Wysłana - 16 września 2008 16:51    Edytuj Cytuj
to jest prawdziwy sportowiec, a nie np. polscy piłkarze ktorzy zarabiają 100 razy tyle co przecietny obywatel miesiecznie a ich umiejętności są gówniane
MARIUSZ JESTES WIELKI!!

kapitan10

Wysłana - 16 września 2008 17:04    Edytuj Cytuj
Respekt!!!

federer27

Wysłana - 16 września 2008 18:55    Edytuj Cytuj
profesjonalista, pokazał, że mimo tych wszystkich tańców z gwiazdami nadal jest najlepszy
odchodzi w chwale
gratulacje

nn

Odpowiedzi jest na 11 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

HISTORYCZNE ZWYCIĘSTWO DOMINATORA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.