Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 329 razy
słowa kluczowe: hiit  hrmmax 
Autor

HIIT HRmmax

msiuel

Wysłana - 20 sierpnia 2009 10:26    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Zaczynanm trening HIIT ,po bezkutecznym spinie ,orbitreku ,bieżnii...Mam w domu rower typu spin ,z powodu pojawiających się bóli w kolanach po bieganiu musi wystarczyć....Mam główne pytanie odnośnie HRmax .... ...rozgrzewka 5..7 min .Hrmax (158...163)osiągam dopiero po prawie minucie(min po 45s.) sprintu na stojąco ,a po odpuszczeniu jest jeszcze prawie 25...35s .Jak traktowac podział czasowy dla HIIT_u ..... ??? ,ile powinna zajac czasu wolniejsza część tego treningu ???? gdyż ,często pisze się,że 30 s truchtu ,a 10s na max_a ....!Mam ...40 lat ,180cm ,115kg ....Proszę o sugestie ,Pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 sierpnia 2009 21:14 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 20 sierpnia 2009 21:14    Edytuj Cytuj
Mhmm na rowerku jest z hiitem problem(ja nie potrafię np. osiągnąć reżimu tętna) u wielu osób bardziej wytrenowanych, oczywiście hiit to nie jedyna składowa wysiłku ku utracie wagi, bo skoro aeroby nie daje efektów to może dieta słaba ? Warto też pomyśleć nad treningami siłowymi
Ekspert -

msiuel

Wysłana - 21 sierpnia 2009 08:14    Edytuj Cytuj
No niestety z powodu wagi i korzystania przez parę lat(8..10) z bieżnii siadają mi stawy kolanowe ....na rowerku jest to troche mniej bolesne .... ,Q... mówią,że sport to zdrowie :[...

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 21 sierpnia 2009 10:50    Edytuj Cytuj
Sport tak, ale odpowiednio dobrany do wieku,wagi no i co najważniejsze odpowiednia intensywność, problemem jest twoja wysoka waga i wiek, to ona powoduje że masz problemy ze stawami, moje rozwiązanie dla ciebie : zredukuj wagę
Ekspert -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.