Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

HGH, insulina - pytanie!

oley92

Wysłana - 10 kwietnia 2007 10:58    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam.
Mam takie pytanie. Przeczytalem gdzies tu na tym forum że na wydzielanie się hormonu wzrostu bardzo duży wpływ ma insulina. Na wydzielanie sie insuliny wpływ ma fruktoza. Insulina, jak wiadomo, obniża poziom cukru we krwi. I tu moje pytanie: czy jedzenie słodyczy i innych produktów posiadających cukry spowoduje większe wydzielanie sie hormonu wzrostu?? Zwiększona ilość cukru we krwi powinna zmobilizować insulinę do wydzielania sie z której powodu powinien sie zacząć wydzielać hormon wzrostu. Dobrze myślę? Jeżeli nie to mnie poprawcie. I jeszcze czy hgh które sie wydziela w taki sposób wpływa bardziej na wzrost czy przyrost tkanki mięśniowej??
Z góry dzięki.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 kwietnia 2007 14:41 
W większości przypadków polecamy:

Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

eax90

Wysłana - 17 kwietnia 2007 14:41    Edytuj Cytuj
cukier cukrowi nie równy.
Fruktoza jest w owocach i to bardziej polecam( w słodyczach raczej jej nie ma ), jednak przyorsty hormonu HGH będą mówiąc szczerze "dość" nieznaczne. HGH jak nazwa wskazuje wpływa na wzrost głównie.

eli.za

Wysłana - 18 kwietnia 2007 10:32    Edytuj Cytuj

Usunięty przez everr za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

HGH, insulina - pytanie!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.