Po raz drugi tu wystartowałem, tym razem jako najmłodszy senior. Organizacje oceniam dużo wyżej niż rok temu (przede wszystkim turniej poszedł szybciej ze względu na rozłożenie kolejności wg ciężaru na sztandze, poza tym - sukces - na stanowisku rozgrzewkowym były zawleczki, a więc możliwość regulacji stojaka), natomiast sędziowanie moim zdaniem zbyt ostre. Długie trzymanie ciężaru na klatce całkowicie uniemożliwiało zbliżenie się do rekorów życiowych. Jestem jednak zadowolony, bo udało mi się zwyciężyć, a poza tym cenie sobie wszelkie turnieje rozgrywane bez koszulek, bo tylko to uważam za prawdziwe wyciskanie (nie dyskutuje ze zwolennikami koszulek to moje osobiste zdanie). Co mnie zaskoczyło to nakaz zmiany koszulki z bokserki na normalną z krótkim rękawkiem... Wydaje mi się że w bokserce jeszcze dokładniej widać ułożenie łopatek, ale nie jestem specem od przepisów...:) Pozdro dla wszystkich startujących
1260642233000
koksDamian
Wysłana - 12 grudnia 2009 19:27
Kolego mógłbys przedstawić wyniki.
1260642435000
gregorterm
Wysłana - 12 grudnia 2009 19:41
Zawody odbywały się według przepisów dlatego nie wolno stosować koszulki tzw.bokserki.
gregorterm
1260643316000
Senegroth POWERLIFTING
Wysłana - 12 grudnia 2009 19:52
Organizacja oki. Zawody przebiegły szybko i sprawnie nie licząc poślizgu samego rozpoczęcia. Sędziowanie bardzo łagodne jak na zawody z kalendarza, 3manie na klacie króciutkie...niektórym udawało się nawet bez zatrzymania "wciskając" się w komędę "góra". Ogólnie bardzo pozytywnie
There is no reason to be alive if you can't do DEADLIFT!
1260643920000
mutantek85
Wysłana - 12 grudnia 2009 20:00
co do pełnych wyników to nie mam, dopiero w pon będę w swoim klubie, a wiem że braliśmy tabele... Pewnie dla "zawodowców" sędziowanie było łagodne, mi chodzi o to, że jak na tej rangi i wielkości turniej, w którym nie ma możliwości bicia rekordów polski (bo było bez koszulek) nie musieli tak się przykładać i mogli dać poszaleć z rekordami życiowymi...
1260644423000
mifu
Wysłana - 12 grudnia 2009 20:42
Sędziowanie musi być zgodne z zasadami sztuki i radzę dobrze wyciskać już na sali treningowej,potem będzie już tylko lepiej, bo na poważnych zawodach wychwycą każdy mały błąd.
1260646953000
Senegroth POWERLIFTING
Wysłana - 12 grudnia 2009 20:44
Rekordy można bić tylko na MP i PP ale musi być kontrola antydopingowa, której tu nie było, a z połowa zawodników by jej dzisiaj nie przeszła Po za tym zawody z kalendarza jednak zobowiązują do prawidłowego sędziowania. I tak przez kilka lat na zawodach w Łodzi sędziowania praktycznie nie było: odrywanie, tyłka, odbijanie, wiosłowanie to był chleb powszedni. Na szczęście od tego roku to się zmieniło
PS: Popieram mifu
Zmieniony przez - Senegroth w dniu 2009-12-12 20:45:11
There is no reason to be alive if you can't do DEADLIFT!
1260647065000
mifu
Wysłana - 12 grudnia 2009 20:53
Thank you Senegroth-bench press-zero tolerancji dla nieprawidłowego wyciskania. Jak ktoś nie chce usłyszeć ,sorry no lifter to radzę robic to solidnie.