Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 14297 razy
słowa kluczowe: guzek  nadgarstku 
Autor

Guzek na nadgarstku

Marc_in

Wysłana - 05 sierpnia 2005 14:23    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam!! jakis tydzien temu na nadkarstku a dokladnie na jego zgieciu (górnej czesciu prawie przedramie) z lewej strony prawej reki zrobila mi sie taka kulka jakby guzek :/ hmm nigdy nie rozgrzewalem nadgarstkow a ostanio ciwczylem z ciezszymi ciezarami niz zwykle czy to moze byc powod???

Bardzo prosze o powazne potraktowanie tego posta i udzielenie mi rady co mam zrobic :/ czy moge dalej cwiczyc jak sie tego pozbyc ???

Pozdrawiam Marc_in

Pozdrawiam :)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 sierpnia 2005 14:34 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

sarnat1985

Wysłana - 05 sierpnia 2005 14:34    Edytuj Cytuj
Witam serdecznie nie masz się czym marwić też to miałem i samo zeszło. Teraz znowu mi się zrobiło (na górnej części lewego nadgarstka). Zobacz to i powiedz czy tak to wygląda: http://www.emedicinehealth.com/images2005/4453/4453-4463-5247-11781.jpg
Jeśli jest jeszcze małe to możesz to poprostu "rozbić", fachowa nazwa tego czegoś to GANGLION. Jeśli jest już duże to albo możesz czekać aż samo przejdzie (niekoniecznie), albo usunąć to operacyjnie.

Marc_in

Wysłana - 05 sierpnia 2005 15:10    Edytuj Cytuj
No hej!!!dzieki za szybko odpowiedz, to chyba to samo w tej samej czesci....moje jest zdecydowanie mniejsze takie samo jak kosta obok :)hmm nie mam czego sie martwic??moge dalej cwiczyc nie chce aby bylo wieksze... jak moge to rozbic???i jak szybko to zejdzie pozdrawiam !!

sarnat1985

Wysłana - 06 sierpnia 2005 07:55    Edytuj Cytuj
Moje też jest zdecydowanie mniejsze niż na zdjęciu :) A żeby rozbić musisz czymś stuknąć poprostu, albo mocno nacisnąć, ja osobiście jeszcze nie rozbijałem czkam i mam nadzieję że samo przejdzie tak jak poprzednie. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam

Marc_in

Wysłana - 06 sierpnia 2005 15:22    Edytuj Cytuj
sarnat dzieki hehehe nie bylo to takie staraszne jak myslalem, udezylem tym raz o biurko :] zaczelem masowac i dzisiaj juz nie mam, heh bardzo bardzo dziwne... jeszcze raz dzieki za pomoc

pozdrawiam Marc_in

K602

Wysłana - 06 sierpnia 2005 16:29    Edytuj Cytuj
To jest taki wlukniak... trzeba normalnie palcem rozmasowac i zejdzie. Mialem cos takiego to masowalem to kciukiem droogiej reki i po 1tyg zeszlo ladnie. Pozdrawiam

Lilith86

Wysłana - 06 sierpnia 2005 18:38    Edytuj Cytuj
Chciałam dodac że inna nazwa tego guza to torbiel galaretowata (tez mam cos takiego) Przyczyna powstania jest jest wysiłek który powoduje zbieranie sie mazi stawowej. Można to usunąc chirurgicznie ale wystepuje ryzyko nawrotu (na takiej zasadze jak np. woda w kolanie). To w niczym nie przeszkadza. Jednak w przypadku mrowienia rąk, sinienia czy tez ciagłego uczucia zimna nalezy to usunąć, gdyz dochodzi wtedy do ucisku nerwów i żył. Rozbicie to tez dobry pomysł ale słyszałam że to jest bardzo bolesne:)

K602

Wysłana - 06 sierpnia 2005 19:11    Edytuj Cytuj
Moze byc bolesne.. dlatego proponuje nieinwazyjne ugniatanie. Serio.. po ok. tyg, moze 2 przejdzie calkiem.. wystarczy po pare minut pare razy dziennie...

Marc_in

Wysłana - 06 sierpnia 2005 21:15    Edytuj Cytuj
witam!! czy bolesne?? hmmm nie bolalo tak mocno raz udezylem i jakk by zmieklo w tedy zaczolem masowac i dzis juz prawie nic nie widac :)

Pozdrawiam Marc_in

Boofi

Wysłana - 06 sierpnia 2005 23:38    Edytuj Cytuj
moze to być ganglion - chirurg chętnie wyrwie

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

Mariusz87

Wysłana - 25 sierpnia 2005 10:03    Edytuj Cytuj
mi też sie k******* zrobiło
wczesniej mialelem ale w innym miejscu
jest jeszcze dosyc male co z tym zrobic ?
zcisnac moze czkeac az przejdzie ?
do lekarza sraka isc bo czytalem ze ktos tam poszedl to niepotrzebnie reke w gips zapakowali

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Guzek na nadgarstku

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.