siema, mam do was jedno krótkie pytanko przeczytałem dzis na jakies ulotce ze gume do żucia nie powinno sie żuć dłuzej niz 20 minut. Moje pytanie DLACZEGO ??? ... pytam z ciekawosci ..pzdr. ;)
"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz, kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę. Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym, napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." - Joe Weider® - trener mistrzów kulturystyki od 1936 roku, mający w dorobku miliony usatysfakcjonowanych wychowanków!
Zmieniony przez - Maniek87 w dniu 2007-02-22 15:24:56
Mam przyjazną materie i jem węglowodany
1172154166000
Matrix89_
Wysłana - 22 lutego 2007 16:05
watpie zeby z tego powodu bo to nie była ullotka producenta gum tylko stomatologiczna :P:P wiec .. chyba nei o to chodzi heheheh ... jeszcze jakies ciekawe pomysły ktos ma ??;d;d o co moze chodzic ???:P
"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz, kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę. Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym, napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." - Joe Weider® - trener mistrzów kulturystyki od 1936 roku, mający w dorobku miliony usatysfakcjonowanych wychowanków!
moze im o to chodzilo w tej ulotce- http://www.dmp.am.wroc.pl/index.php?menu=streszczenie&art=2006567 a slyszalam ze zucie gumy moze prowadzic do chorob zoladka np do wrzodow bo jak cos przezuwasz to Twoj organizm odbiera informacje ze zaraz cos znajdze sie w zoladku i produkuje duzo kwasow zoladkowych jesli te kwasy nie maja co trawic to zabieraja sie za sciany zoladk no jakos tak w kazdym razie:P
1172170712000
oska5
Wysłana - 22 lutego 2007 20:08
guma dobrze robi na niestrawność (produkujesz więcej śliny) o tych wrzodach to pierwsze słysze, niech ktos to potwierdzi
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1172171288000
el nino
Wysłana - 22 lutego 2007 21:09
Właśnie, niech ktoś tu wpadnie z pewnymi informacjami na ten temat bo dość często i długo sbie przeżuwam
Jedyną rzeczą której powinniśmy się bać jest sam strach
1172174996000
Matrix89_
Wysłana - 22 lutego 2007 23:08
matrix1617 - powtarzam to NIE była ulotka producenta (czytaj uwaznie)
no Aga ciekawe info znalazłas :) pewno o to im chodziło <yes> moja ciekawosc została zaspokojona :):) thx. ...a co do tych wrzodów to Aga ma racje tez o tym słyszałem od mojej babki na biologi wiec chyba powinna wiedziec co mówi ... powiedziała nam ze długotrwałe i czeste zucie gumy zle wpływa na sciany zoładka i moze prowadzic do tego typu wrzodów szczególnie gdy zujac gume jestsmy głodnni (nasz zoładek jest pusty) - dopiero teraz sobie przypomniałem :p...pzdr.
Zmieniony przez - Matrix89_ w dniu 2007-02-22 23:14:20